MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Πόσο σημαντική είναι η εικόνα μας σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Επειδή η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς πρέπει κανείς να ντυθεί και να συμπεριφερθεί σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Monopoli Team

Τα  στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς νέους, μεταξύ 15 και 24 ετών είναι άνεργοι, γι’ αυτό και σημειώνουμε μερικά από τα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε για να εντυπωσιάσετε τον υποψήφιο, μελλοντικό σας εργοδότη.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:
  • Τα ρούχα πρέπει να είναι καλοσιδερωμένα και καθαρά. Δίνουν την εντύπωση ενός «τακτικού» ανθρώπου, που είναι ιδανικό χαρακτηριστικό για έναν μελλοντικό εργαζόμενο.
  • Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την εταιρεία στην οποία πάτε. Αν πρόκειται για πολυεθνική, για παράδειγμα, η εμφάνισή σας πρέπει να είναι πιο αυστηρή και πιο επαγγελματική. Μακριά από τζιν, αθλητικά ρούχα, ή έντονα χρώματα. Κινηθείτε μεταξύ κλασικών επιλογών όπως είναι ένα ταγιέρ (για τις γυναίκες) ή ένα κοστούμι σε μαύρο ή γκρι χρώμα. Γυναίκες αποφύγετε, τα προκλητικά ρούχα (βαθιά ντεκολτέ, κοντές φούστες, σορτσάκια, υπερβολικά στενά παντελόνια). Οι συμβουλές προς γυναίκες καταλαμβάνουν λίγο μεγαλύτερο χώρο, διότι οι ενδυματολογικές επιλογές που έχουν είναι περισσότερες, ενώ μην ξεχνάμε ότι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας με ποσοστό που αγγίζει το 56,9% για τις ηλικίες μεταξύ 15 και 24 ετών. Αν είναι καλοκαίρι, θυμηθείτε ότι πρέπει να φοράτε μανίκια, όσο ψηλά και αν βρίσκεται ο υδράργυρος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b