MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Θεατρικοί ηθοποιοί καταφεύγουν στη μικρή οθόνη

Η ακρωτηριασμένη θεατρική δραστηριότητα τους φέρνει πρωταγωνιστές σε τηλεοπτικές σειρές. Δέκα ηθοποιοί, έμπειροι αλλά και νεότεροι, κάνουν το τηλεοπτικό βήμα, παρότι μέχρι πρότινος ήταν αφοσιωμένοι στο θεάτρο.

Στέλλα Χαραμή | 12.11.2020

5.Ο Μιχάλης Οικονόμου στα «Καλύτερα μας Χρόνια» στην ΕΡΤ

Μιχάλης Οικονόμου

Χαμηλών τόνων ηθοποιός αλλά με ισχυρό δημιουργικό αποτύπωμα, ο Μιχάλης Οικονόμου είναι μια από τις περιπτώσεις που ενσαρκώνει το θεατρικό κλισέ «μιλάει με τη δουλειά του». Κι όμως, άοκνος ως ερμηνευτής τροφοδοτεί διαρκώς τη φαρέτρα του με αξιοσημειώτες εμφανίσεις. Αγαπημένο παιδί του Θεάτρου του Νέου Κόσμου έχει συνδέσει με αυτό την πορεία του: Από το «Σφαγείο» – η ερμηνεία του εδώ του χάρισε το βραβείο Δημήτρης Χορν – την «Κατσαρίδα», μέχρι τα «Ορφανά» και τον πιο πρόσφατο «Αρίστο».

Τηλεοπτικά, έχει βουτήξει ξανά το χέρι του στο μέλι με τα πολύ επιτυχημένα «Άγρια παιδιά» του Mega το 2012 αλλά φέτος επιστρέφει με την οικογενειακή σειρά εποχής της ‘Ολγα Μαλέα στην ΕΡΤ «Τα καλύτερα μας χρόνια». Εδώ υποδύεται τον Δημήτρη έναν ανύπαντρο, καλοπερασάκια και γυναικά μπακάλη που αναζητεί την ιδανική ευκαιρία για να πιαστεί καλύτερα οικονομικά.

6.Ο Μιχάλης Σαράντης στην «Φαμίλια» στον ΑΝΤ1

Μιχάλης Σαράντης

Η νεότερη γενιά θεατρίνων έχει φέρει πλούσιο υλικό στην ελληνική σκηνή κι ο Μιχάλης Σαράντης είναι οπωσδήποτε ένας από αυτούς. Σταθερός συνεργάτης του Νίκου Καραθάνου και του Δημήτρη Καραντζά βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο παραστάσεων παραστάσεων – αν και το άστρο του άρχισε να φωτίζει χάρη σε μια από τις δασκάλες του, την Λυδία Κονιόρδου που τον οδήγησε στα πρώτα του σκηνικά βήματα ενώ κοντά της κατέκτησε την ερμηνεία που του χάρισε και το βραβείο Δημήτρης Χορν το 2015 στον «Ιππόλυτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Φαίδρα» στο Θέατρο Προσκήνιο – Η φύση σε περιορισμό12.09.2018

Δημιουργικά ασταμάτητος καθώς είναι, έχει ξεχωρίσει στις παραγωγές της «Γκόλφως», του «Δεκαήμερου», των «Ορνίθων», της «Οπερέττας» δια χειρός Καραθάνου, στα «Κύματα», τη «Μήδεια» και τους «Βρικόλακες» με την υπογραφή Καραντζά αλλά και πρόσφατα στο μονόλογο του «Αίαντα» υπό τη ματιά του Γιώργου Νανούρη. Τα σύντομα τηλεοπτικά περάσματα που έχει δοκιμάσει την τελευταία δεκαετία, επισφραγίζει φέτος στη «Φαμίλια» ενσαρκώνοντας τον Στάθη, ένα λαϊκό παιδί της γειτονιάς με δικό του συνεργείο αυτοκινήτων.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b