MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Εμπειρία Μπομπ Ρος”: Νέο διαδραστικό Μουσείο στην Ιντιάνα αφιερωμένο στον αγαπητό ζωγράφο

“Εμπειρία Μπομπ Ρος” ονομάζεται το νέο διαδραστικό Μουσείο, που άνοιξε την πολιτεία Ιντιάνα των ΗΠΑ, για να τιμήσει το έργο του δημοφιλούς ζωγράφου.

Μπομπ Ρος, από την Bob Ross Inc.
Monopoli Team

“Ανοίξαμε στις 31 Οκτωβρίου, και εδώ και λίγες εβδομάδες νιώθω ότι στέκομαι στον χώρο και μπορώ να ακούσω την φωνή του” είπε ο George Buss Jr., που δουλεύει στο νέο διαδραστικό μουσείο «Η Εμπειρία Μπομπ Ρος» στην Ιντιάνα.

Ναι καλά καταλάβατε στις ΗΠΑ πλέον υπάρχει ένα νέο μουσείο, αφιερωμένο στον ζωγράφο που ο κόσμος αγάπησε μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του. Φυσικά μιλάμε για τον Μπομπ Ρος, που όπως λέει και ο Buss έγινε διάσημος, λόγω της «απίστευτης, άφοβης δημιουργικότητας» του.

«Υπάρχει μια θετικότητα και μία αυτοπεποίθηση που, όσο άσχημος και να είναι ο καμβάς, θα φανούν. Πιάνει κάτι που μπορεί να μοιάζει με λάθος και το μεταμορφώνει σε κάτι όμορφο, λέγοντάς σου πως ό,τι κάνει δεν είναι ιδιαίτερο, ούτε ηρωικό. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κι εσύ. Σε ενθάρρυνε να είσαι τόσο δυνατός και άφοβος όσο αυτός.»

Ο Μπομπ Ρος αγαπήθηκε όσο λίγοι ζωγράφοι της γενιάς του

Ο Μπομπ Ρος αγαπήθηκε όσο λίγοι ζωγράφοι της γενιάς του

«Είχε την τάση να πετάει ένα δέντρο στη μέση ενός πίνακα, ακριβώς μόλις νόμιζες πως είχε ολοκληρωθεί -και μάλιστα ένα τρομαχτικά μακρύ δέντρο, που νομίζεις πως θα καταστρέψει τον πίνακα! Αλλά όπως ο Ρος θα έλεγε, “Αυτό είναι ένα τεστ για τη γενναιότητά σου”» είπε ο υπεύθυνος του μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φεστιβάλ Κινηματογράφου γεμίζει με Τέχνη τους δρόμους της Θεσσαλονίκης12.09.2018

Η ήρεμη φωνή του Ρος έφερε σε επαφή γενιές ολόκληρες με την ζωγραφική, μέσα από το τηλεοπτικό του πρόγραμμα. «Η χαρά της ζωγραφικής» όπως λεγόταν, ανέδειξε τον Ρος σε ακρογωνιαία λίθο της ποπ κουλτούρας. Χαρακτηριστική είναι η φράση του «τα χαρούμενα μικρά δέντρα», μια ατάκα που έχει ειπωθεί από πολλούς ανά δεκαετίες.

Έτσι, η μνήμη του δημοφιλούς ζωγράφου συνεχίζει να παραμένει ζωντανή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εξήντα χιλιάδες θεατές συντονίστηκαν στο Twitch πριν λίγα χρόνια για να παρακολουθήσουν τον ζωγράφο να ζωγραφίζει “live”, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του. Το site Twitch μάλιστα είναι ένας από τους χορηγούς της “Εμπειρίας Μπομπ Ρος”.

Ένα μουσείο για τον πιο αγαπητό ζωγράφο
Μπομπ Ρος

Ζωγραφικό εργαστήρι στην Εμπειρία του Μπομπ Ρος, από το Minnetrista

Το πρώτο Σαββατοκύριακο που άνοιξε η “Εμπειρία Μπομπ Ρος” έπεσε πάνω στο Χάλογουιν. Έτσι, έφτασαν εκατοντάδες θαυμαστές από διάφορες πολιτείες, ντυμένοι με κοστούμια με μπλε μπλούζες, άφρο μαλλιά σαν του Ρος και ζωγραφικές παλέτες.

Το Μουσείο βρίσκεται στο στούντιο γυρισμάτων της εκπομπής του Μπομπ. Έχει ανακαινιστεί, αλλά πολλές λεπτομέρειες θυμίζουν ακόμα το αγαπημένο τηλεοπτικό σόου.

Η πρώτη έκθεση που έχει ανοίξει έχει τίτλο «Ο Μπομπ Ρος στο σπίτι: Καλλιτέχνης, δάσκαλος και φίλος». Στην έκθεση αυτή, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 15 Αυγούστου του 2021, παρουσιάζονται μερικοί πίνακες του ζωγράφου που εκτίθενται για πρώτη φορά. Πολλοί είναι δανεικοί, από ανθρώπους που είχαν αγοράσει τα έργα κατευθείαν από τον Ρος. Άλλοι πάλι δόθηκαν από τοπικές φιλανθρωπικές δημοπρασίες, όπου πάλι είχε δώρισε ο ίδιος ο Ρος τα έργα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτέιβιντ Χόκνεϊ: Δύο νέα έργα και μήνυμα ελπίδας για το δεύτερο lockdown12.09.2018

Δεν είναι, όμως, μόνο οι εκθέσεις με πίνακες του ζωγράφου το μόνο που μπορεί να δει κανείς στην “Εμπειρία Μπομπ Ρος”. Πραγματοποιούνται επίσης ειδικά μαθήματα κόστους $70 από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Μπομπ Ρος.

Πηγή: Artnetnews

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b