MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Τέσσερα νέα online σεμινάρια για την Τέχνη και τον Πολιτισμό

Τα online σεμινάρια της ARTENS φέρνουν σε επαφή τον κάθε ενδιαφερόμενο με την τέχνη και τον πολιτισμό εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του.

author-image Αναστασία Χαμαμτζόγλου

Η ARTENS είναι ένας Πολιτιστικός Οργανισμός που ξεκίνησε το 2016 προσφέροντας στο κοινό σεμινάρια, εκδηλώσεις και δράσεις για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Με σκοπό την δημιουργία ευεργετικών σχέσεων ανάμεσα σε δημιουργούς και σπουδαστές, αποσκοπεί στην συνδιαμόρφωση της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις ημέρες της εβδομάδας καθώς και το Σάββατο. Για την εξυπηρέτηση όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, οι ώρες είναι απογευματινές από τις 18:00 μέχρι και τις 20:00 ή 22:00 ανάλογα με την ημέρα και το επιλεγμένο μάθημα.

Τα διαθέσιμα σεμινάρια είναι τα εξής:

1.Επιμέλεια Εκθέσεων

Το Σεμινάριο εισηγείται η επιμελήτρια εκθέσεων Ξένια Καλπακτσόγλου. Αποτελείται από 11 αυτόνομες ενότητες, στις οποίες θα προσεγγισθούν θέματα που αφορούν την οργάνωση και την επιμέλεια εκθέσεων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Το σεμινάριο επιδιώκει να εξετάσει τις ιστορικές καταβολές, τις τρέχουσες σχέσεις και τις συνθήκες που έχουν διαμορφώσει την επιμέλεια ως ανεξάρτητη πολιτιστική πρακτική. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να συντάξουν τα δικά τους κείμενα καθώς και να εργαστούν για την υλοποίηση των δικών τους επιμελητικών προτάσεων.
Το σεμινάριο διδάσκεται κάθε Παρασκευή στις 18:00 με 20:00.

2.Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης

Το νέο αυτό σεμινάριο που προσφέρει φέτος η ARTENS, εισηγείται η εικαστικός και παρουσιάστρια της εκπομπής «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ» Κατερίνα Ζαχαροπούλου. Εμπνευσμένο από την «Αισθηματική Αγωγή» του Gustave Flaubert και την έρευνα για αποδοχή του έργου τέχνης και της γλώσσας του μέσα από διαφορετικές ιστορίες, εξετάζεται και χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα, η μόνιμη συλλογή έργων του ΕΜΣΤ, η οποία δημιουργήθηκε σε βάθος 20 χρόνων (2000-2020).
Το σεμινάριο διδάσκεται κάθε Δευτέρα 20:00-22:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕυρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας: Δωρεάν online εργαστήριο και Συμπόσιο από το κέντρο «ηχώ»12.09.2018

3.Δημιουργική Φωτογραφία

Με εισηγητή τον φωτογράφο Αλέξανδρο Κατσή, το σεμινάριο αυτό θα επικεντρωθεί στον τομέα της Documentary Photography, η οποία αποσκοπεί στην καταγραφή της κοινωνικής πραγματικότητας. Στόχος του σεμιναρίου είναι η απόκτηση των απαραίτητων θεωρητικών εργαλείων και της πρακτικής εμπειρίας για την πλήρη κατανόηση του θέματος. Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων φωτογράφων και θα αναλυθούν οι τεχνικές του ρεπορτάζ και η διαδικασία της αρχειοθέτησης. Στο τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων!
Το σεμινάριο διδάσκεται κάθε Σάββατο 12:00 -14:00.

4.Πολιτιστική Επικοινωνία

To Σεμινάριο Πολιτιστικής Επικοινωνίας εισηγείται στην ARTENS o κοινωνιολόγος, θεατρικός συγγραφέας και Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, Άρης Ασπρούλης.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για το πώς δομείται  μια καλλιτεχνική δράση. Το σεμινάριο επικεντρώνεται τόσο σε θεωρητικές προσεγγίσεις όσο και σε πρακτικά ζητήματα, εργασιακά εργαλεία και τεχνικές επικοινωνίας. Μερικά μόνο από τα ζητήματα που θα θιχθούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, είναι τα εξής:

  • Πώς κατασκευάζουμε μια πολιτιστική είδηση;
  • Πώς συντάσσουμε ένα Δελτίο Τύπου;
  • Πώς στήνουμε μια πετυχημένη φωτογράφιση;
  • Τι πρέπει να προσέξουμε στην εγγραφή ενός ραδιοφωνικού σποτ;
  • Ποιες είναι οι τάσεις, οι μόδες και ποια ακόμη τα συνήθη λάθη στην επικοινωνία ενός πολιτιστικού προϊόντος;

Το σεμινάριο διδάσκεται κάθε Πέμπτη 18:00 – 20:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 11 προτάσεις για την εβδομάδα 9-15 Νοεμβρίου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Η χρονική διάρκεια όλων των Σεμιναρίων είναι 11 εβδομάδες.
  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων, παρέχεται σε  όσους τα παρακολούθησαν Βεβαίωση Σπουδών.
  • Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα και κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ
  • Η γραμματεία της ARTENS λειτουργεί για εγγραφές και πληροφορίες όλες τις μέρες της εβδομάδας από τις 12:00 -22:00 στο τηλέφωνο 210 33 17 312  και στο [email protected].
  • Μπορείτε να κάνετε άμεσα την εγγραφή σας για το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει πατώντας εδώ.
Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b