MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Family Weekend: 6 προτάσεις για δραστηριότητες με τα παιδιά

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου γίνεται…οικογενειακή υπόθεση, παρέχοντας ενδιαφέρουσες ευκαιρίες διασκέδασης και χαλάρωσης για μικρούς και μεγάλους!

Monopoli Team

ΣΙΝΕΜΑ

Ο μυστικός κήπος

Η 10χρονη Μέρι υποχρεώνεται να ζήσει με το θείο της ύστερα από το θάνατο των γονιών της. Στην πλούσια έπαυλη όμως που θα μείνει συναντά μόνο την μοναξιά και την θλίψη. Αναγκαστικά θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσει την γκρίζα πραγματικότητα. Η φιλία με ένα αδέσποτο σκύλο κι η ύπαρξη ενός μαγικού κήπου θα αλλάξουν τη ζωή της. Ο «Μυστικός κήπος» είναι ένα όμορφο, καλογραμμένο και κυρίως καλοπαιγμένο από τους πιτσιρικάδες πρωταγωνιστές παραμυθάκι που ποντάρει στη δύναμη της παιδικής φαντασίας και τα ευανάγνωστα θετικά μηνύματα.
Ώρες και αίθουσες προβολής.

Ο βασιλιάς Γάιδαρος

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, καταλήγει από «τύχη» να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό όμως ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς. Ένα είναι σίγουρο πάντως: «πραγματικός βασιλιάς είναι αυτός που αγγίζει τις καρδιές όλων των υπηκόων του». Πρόκειται για ένα ψαγμένο σενάριο που σχολιάζει έννοιες όπως δημοκρατία, ισότητα, διαφορετικότητα και απευθύνεται κυρίως στους ενήλικες θεατές. Πετυχαίνει όμως να περάσει και τα προχωρημένα -για το είδος – μηνύματα του και στους λιλιπούτειους θεατές. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Ώρες και αίθουσες προβολής.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Παιχνίδια για οικογένειες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Family Weekend

Διασκεδαστικά παιχνίδια περιμένουν αυτό το Σάββατο στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όλη την οικογένεια. Ενθαρρύνεται η συνεργασία και το παιχνίδι μεταξύ συνοδών και παιδιών, καθώς και η ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους, μέσα από τα εκπαιδευτικά ερεθίσματα του προγράμματος. Για παιδιά από 5 ετών και άνω με τους συνοδούς τους.
Ημερομηνία και Ώρα: 24/10/2020, 13.00-13.45 και 13.45-14.30
Τοποθεσία: Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος: Ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Έως 20 συμμετοχές (10 παιδιά και 10 συνοδοί) ανά 45′.

Αθλητισμός για όλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στόχος της δράσης «Αθλητισμός για Όλους» είναι η ενθάρρυνση και η συμμετοχή παιδιών με αναπηρία στον αθλητισμό. Εξειδικευμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια και ψυχαγωγικές αθλητικές δραστηριότητες καθοδηγούν τα παιδιά στην περαιτέρω ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων. Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο δημιουργικά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για παιδιά 6-12 ετών και τους συνοδούς τους. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Ημερομηνία και Ώρα: Σάββατο 24/10/2020, 11.00-13.00
Τοποθεσία: Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών
Είσοδος: Ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή
Έως 10 συμμετοχές ανά ώρα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

«Νεφέλες» ή «Αναζητώντας το μέλλον στα σύννεφα»: Θεατρικό εργαστήριο Family Weekend

Ο Αριστοφάνης του παρελθόντος συναντά το παρόν και το μέλλον. Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, για εφήβους Γ΄ Γυμνασίου, Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Ημερομηνία και Ώρα: Κάθε Σάββατο 15:00-18:00
Τοποθεσία: Πλεύσις, Λασκάρεως 41 Νεάπολη Εξαρχείων, Αθήνα
Κόστος εργαστηρίου: 340€
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ. 6947864080 – 2106425046

ΘΕΑΤΡΟ

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, στο θέατρο Λύχνος τέχνης και πολιτισμού Family Weekend

Ο πολυταξιδεμένος Φιλέας Φογκ παίρνει την μεγάλη απόφαση να κάνει το μακρύτερο ταξίδι της ζωής του για χάρη ενός στοιχήματος. Μαζί του ο υπηρέτης του Πασπαρτού και μια πριγκίπισσα, την οποία γνωρίζουν στη διάρκεια των ταξιδιών τους μέσα από διάφορες χώρες. Το ταξίδι τους όμως θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις 80 ημέρες μόνο με την… βοήθεια των παιδιών! Μια διαδραστική παράσταση με παιχνίδια, χορό, τραγούδια και μαθήματα ζωής για τον χρόνο, την φιλία και τους ξένους πολιτισμούς.
Ημερομηνία και Ώρα: Κάθε Σάββατο, από 24/10/2020-30/01/2021, 17:00
Τοποθεσία: Χαλκιδικής 83, Γκάζι
Τιμή εισιτηρίου: 5,5 – 8 ευρώ
Πληροφορίες: Τηλ. 211 0121686

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς να διαχειριστείτε την εσωστρέφεια του παιδιού σας12.09.2018

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b