MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σιωπηλό Δάσος»: Η νέα καμπάνια του Αρκτούρου με τον Αντίνοο Αλμπάνη, για την απειλή των οικοσυστημάτων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τον κίνδυνο εξαφάνισης ολόκληρων οικοσυστημάτων και τη σημασία της βιοποικιλότητας για το περιβάλλον υπογραμμίζει, με νέο τηλεοπτικό σποτ και πρωταγωνιστή τον Αντίνοο Αλμπάνη, ο Αρκτούρος.

Αρκτούρος
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μια νέα τηλεοπτική καμπάνια επικοινωνίας της μη κυβερνητικής – μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, «Αρκτούρος», προβάλλεται όλο τον Οκτώβριο στα τηλεοπτικά ΜΜΕ περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας, με την έγκριση του ΕΣΡ και πρωταγωνσιτή τον ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη.

Με τίτλο «Σιωπηλό Δάσος», η νέα αυτή καμπάνια τονίζει την σημασία της βιοποικιλότητας στο φυσικό μας περιβάλλον, ένα θέμα που παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ο κίνδυνος εξαφάνισης πολλών ειδών ζώων και φυτών, άλλωστε, απειλεί και την εξαφάνιση ολόκληρων οικοσυστημάτων.

Δείτε εδώ το τηλεοπτικό spot:

Η ιστορία του spot

«Το περιβάλλον έχει μια απόκοσμη, ατμοσφαιρική όψη. Οι ήχοι της φύσης είναι άφθονοι και πλούσιοι. Ακούγονται πουλιά να κελαηδούν, φωνές πολλών διαφορετικών άγριων ζώων.

Κάποια στιγμή ο άνδρας σταματά και κοντοστέκεται. Στο βλέμμα του διακρίνεται μια αγωνία. Βγάζει τα ακουστικά. Τότε, όλοι αυτοί οι πλούσιοι ήχοι που ακούγονταν πριν σταματούν απότομα! Ακούγονταν μόνο μέσα από τα ακουστικά και όχι από το περιβάλλον! Ο άνδρας κοιτάζει γύρω του με ανησυχία, μέσα στην απόκοσμη σιγή. Ξαναφοράει τα ακουστικά και ακούει πάλι τους ήχους.

Ξαφνικά, ο άνδρας πετάγεται από τον ύπνο του, καθώς κοιμόταν. Ανοίγει τα μάτια, κοιτάζει γύρω του με αγωνία και ακούει τους ήχους της φύσης και των ζώων να παραμένουν πλούσιοι και δυνατοί! Ο άνδρας χαμογελά ανακουφισμένος, καταλαβαίνοντας ότι αυτό που βίωσε πριν ήταν απλώς ένα κακό όνειρο».

Λίγα λόγια για τον «Αρκτούρο»

Ο Αρκτούρος από την ίδρυσή του, το 1992, εργάζεται ακατάπαυστα για την προστασία σημαντικών ειδών δεικτών για το φυσικό περιβάλλον, όπως ο λύκος και η αρκούδα, και για την αειφορική διαχείριση των βιοτόπων τους. Αφορμή αποτέλεσε η επιτακτική ανάγκη για εξεύρερη άμεσης λύσης σχετικά με το αυξανόμενο πρόβλημα αιχμαλωσίας των παραπάνω ειδών. Στόχος της οργάνωσης η προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Παράλληλα, ο Αρκτούρος εκπονεί επιστημονικές μελέτες, διοργανώνει εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά προγράμματα και δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα βιοποικιλότητας κι αειφορίας, ενώ ασκεί και πολιτική πίεση μέσα από ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις.

Οι συντελεστές της καμπάνιας

Την καμπάνια επικοινωνίας με τίτλο «Σιωπηλό Δάσος» εμπνεύστηκε για μία ακόμη φορά η έμπειρη δημιουργική ομάδα της attp, της εταιρείας που για 15 σχεδόν χρόνια υποστηρίζει επικοινωνιακά τον Αρκτούρο. Η attp υλοποίησε την καμπάνια ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την εταιρεία παραγωγής Brightshoe.

*Όλοι οι συντελεστές εργάστηκαν στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και της κοινωνικής ευθύνης τους.

Για το διαφημιστικό σποτ εργάστηκαν οι εξής:

attp

Head of Creative: Θοδωρής Περδικάκης
Creative Director – Copywriter: Ανδρέας Σιουρούνης
Art Director: Ράνια Αραβανή

Production

Εταιρεία παραγωγής: BRIGHTSHOE
Παραγωγός: Αργυρώ Διαμάντη
Σκηνοθέτης: Μπάμπης Μακρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη
Casting: Ready2cast
Stylist: Σάντρα Αλεξανδράκη
Μοντάζ: Μάριος Κλεφτάκης
Color Grading: Anmar Film Lab
Sound design: Musou Music Group/Νίκος Τσινές
Πρωταγωνιστής: Αντίνοος Αλμπάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΗΕ: Δεν έχει επιτευχθεί κανένας στόχος για να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Όταν οι Ναζί προχώρησαν στη μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης στην ιστορία
Επίκαιρα
Bella Ciao #52: «The Orange Plague» – Στην πλάτη του αυτοκράτορα
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε στην Κυψέλη το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής και Ακουστικών Βαρηκοΐας στην Ελλάδα
Αφιέρωμα
30 Xρόνια Monopoli: Όσα ζήσαμε, όσα μοιραστήκαμε
Εκδηλώσεις
Συνέδριο για το θέατρο της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
The Ellinikon: Πράσινο, πολιτισμός και νέες εμπειρίες στην πόλη του μέλλοντος
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Πλάκα: Κατέρρευσε παλιό κτίριο μετά από έκρηξη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα