MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

  «Συζητώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ»: Το νέο webinar του KinderDocs

  Το KinderDocs διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους διοργανώνει Webinar με θέμα «Συζητώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ» την Πέμπτη 22 και 29 Οκτωβρίου 2020.

  Monopoli Team

  Συζητώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ

  Εργαστήριο δύο, δίωρων online συναντήσεων, με την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα. Το Webinar που αποτελεί μέρος του KinderDocs επιμόρφωση περιλαμβάνει το webinar με την Μαριαλένα Σπυροπούλου πάνω στο θέμα, με αφορμή την προβολή της ταινίας Foreplay της Anne van Campenhout, θεωρητικές σημειώσεις μαζί με βασική βιβλιογραφία.

  Το webinar απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς, σχολικούς συμβούλους)
  • Επαγγελματίες πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων
  • Επαγγελματίες υγείας (παιδιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές)
  • Μουσειοπαιδαγωγούς/στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης
  • Φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων
  • Γονείς

  Foreplay, Anne van Campenhout, Ολλανδία, 2019, 16΄, κατάλληλο από 12 ετών

  Η ταινία μάς δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς γίνεται το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής σε πέντε διαφορετικά σχολεία στην Ολλανδία. Βλέπουμε τις αντιδράσεις των μαθητών ενώ παρακολουθούν, και στη συνέχεια τη συζήτησή τους με τη σκηνοθέτιδα.

  Δείτε το τρέιλερ εδώ.

  Θέματα που θίγει η ταινία: #σεξουαλική αγωγή #στερεότυπα #σχολείο #εκπαίδευση #εφηβεία

  Σύμφωνα με την εισηγήτρια:

  «Για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε. Πολύ συχνά το σχολείο αφήνει απέξω συζητήσεις για το θάνατο, τη γέννηση, την αναπαραγωγή και τη σεξουλικότητα. Ζητήματα που μας απασχολούν όλους από την πρώτη στιγμή της ζωής μας μέχρι και την τελευταία. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους εκπαιδευτικούς στη σκέψη ότι η σεξουαλικότητα δεν αφορά μόνον στη σεξουαλική πράξη, αλλά είναι η ενόρμηση που συνδέεται με τη ζωή. Ότι το σώμα δεν είναι μόνον σώμα αλλά συνδέεται απευθείας με την ψυχή και τα συναισθήματα και μαζί σμιλεύονται. Να μιλήσουμε στα παιδιά για το παιχνίδι της ζωής που μέσα του εμπεριέχεται το σεξουαλικό παιχνίδι, αναγκαίο για την ισορροπία μας και την ευτυχία μας, εκτός από την ανθρώπινη
  αναπαραγωγή. Τέλος, το σεμινάριο στοχεύει να μιλήσει για τα φύλα και τις διαφορές τους εν τάχει και να τονίσει τη σημασία του ορίου και του σεβασμού, και ότι αυτά τα μαθήματα είναι καλό να λαμβάνονται από τις πολύ τρυφερές ηλικίες.»

  Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

  Γεννήθηκε στην Αθήνα (1977) όπου ζει και εργάζεται. Ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας και αρθρογράφος. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, συνεργαστεί με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, καθώς και με κέντρα ημέρας. Συνεργάζεται με την Καθημερινή της Κυριακής, για θέματα ψυχανάλυσης και λογοτεχνίας. Το 2016 κυκλοφόρησε η νουβέλα της, «Ρου», υποψήφια για τα λογοτεχνικά βραβεία της χρονιάς. Το 2018 κυκλοφόρησε το ψυχαναλυτικό παραμύθι «Ο μαγικός καθρέφτης». Το 2020 αναμένεται το δεύτερο μυθιστόρημά της, «Τάισέ με», όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Συνεργάζεται με τη Vogue σε θέματα ψυχολογίας και «τέχνης» της ζωής. Στηρίζει από την αρχή της ύπαρξής του το KinderDocs. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια. Είναι παντρεμένη, με μία κόρη.

  5 χρόνια KinderDocs

  Το KinderDocs διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους προσφέρει υψηλού επιπέδου δημιουργικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και νέους, καθώς και ενήλικες.

  Aπό το 2016 φέρνει το ντοκιμαντέρ σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη, σε συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, το Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 στην Αθήνα και το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη: IDFA στο Άμστερνταμ (το μεγαλύτερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο) και doxs! στο Ντούισμπουργκ (το παλαιότερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους της Γερμανίας).

  Το KinderDοcs γίνεται και online στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με προγράμματα και επιμόρφωση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με αφορμή βραβευμένα δημιουργικά ντοκιμαντέρ από 5 ηπείρους.

  Το KinderDocs στο σχολείο εμπλουτίζει το αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καινοτόμα προγράμματα (π.χ. ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων, οικολογική συνείδηση, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αγωγή υγείας, πολιτισμός, αγωγή πολίτη), θεματικά αφιερώματα, την ενασχόληση με ξένες γλώσσες, την εκπόνηση ερευνητικών/συνθετικών εργασιών και τον εγγραμματισμό στα Μέσα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ καθρέφτης του σώματος: Σεμινάρια ευεξίας στο Negroponte Resort στην Ερέτρια12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Ημερομηνίες: 22 ή 29/10/2020, 18.00-20.00 στο Zoom
  Συμμετοχή: 40€
  Κρατήσεις/Εισιτήρια εδώ
  Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Η κράτηση ισχύει μόνο με την εξόφληση.
  Τελική ημερομηνία εγγραφών:
  21/10/2020 για το webinar στις 22/10/2020
  28/10/2020 για το webinar στις 29/10/2020

  Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast