MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

KinderDocs: Το διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά επιστρέφει με online δράσεις

Το KinderDοcs 2020/21 γίνεται πλέον και online για όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με προγράμματα και επιμόρφωση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, και ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα.

Monopoli Team

Το KinderDocs 2020/21 γίνεται πλέον και online για όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με προγράμματα και επιμόρφωση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με αφορμή βραβευμένα δημιουργικά ντοκιμαντέρ από 5 ηπείρους.

Το KinderDocs διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους προσφέρει υψηλού επιπέδου δημιουργικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ταινία, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της ηλικίας στην οποία απευθύνεται.

Aπό το 2016, φέρνει το ντοκιμαντέρ σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη, σε συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, το Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 στην Αθήνα και το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη: IDFA στο Άμστερνταμ (το μεγαλύτερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο) και doxs! στο Ντούισμπουργκ (το παλαιότερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους της Γερμανίας). Από το 2018, το KinderDocs εμπλουτίζει το νεανικό πρόγραμμα του Festival dei Popoli (του παλαιότερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ιταλίας).

KinderDocs 2020/21

Το KinderDocs απευθύνεται σε:
  •  παιδιά και νέους (Δ Δημοτικού – Γ Λυκείου)
  •  εκπαιδευτικούς
  •  επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, παιδοψυχίατρους, παιδιάτρους, λογοθεραπευτές)
  •  κοινωνικούς επιστήμονες (κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρωπολόγους)
  • δημοσιογράφους-επικοινωνιολόγους
  • φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων
  • γονείς αλλά και σε όλους εκείνους που αγαπούν την τέχνη του δημιουργικού ντοκιμαντέρ

Το KinderDocs στο σχολείο εμπλουτίζει:
  • το αναλυτικό πρόγραμμα
 της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με καινοτόμα προγράμματα 
(π.χ. ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων, οικολογική συνείδηση, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αγωγή υγείας, πολιτισμός, αγωγή πολίτη), θεματικά αφιερώματα
  • την ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες
  •  την εκπόνηση ερευνητικών/συνθετικών εργασιών
  • τον εγγραμματισμό στα Μέσα

Έναρξη του KinderDocs με online παρουσίαση του προγράμματος

Την Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου στις 18:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί online παρουσίαση με τα ντοκιμαντέρ και τις ειδικές δράσεις που διοργανώνει το KinderDocs σε συνεργασία με ειδικούς επαγγελματίες τη φετινή σεζόν για όλους εσάς σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο!

Στην παρουσίαση συμμετέχουν: Δήμητρα Κουζή, δημοσιογράφος/σκηνοθέτης, καλλιτεχνική διευθύντρια KinderDocs, για το νέο πρόγραμμα του KinderDocs και για το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων για τον 21ο αιώνα και την ταινία της Καλημέρα Κύριε Φώτη (70’,
Ελλάδα, 2020). Μαρία-Χριστίνα Γιαννουλάτου, Διευθύντρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων Μουσείου
Μπενάκη Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη ανάπτυξης KinderDocs Toolkit, εκπαιδευτικού υλικού για την αξιοποίηση των ντοκιμαντέρ στην τάξη και τη διδακτική πρακτική Μαριαλένα Σπυροπούλου, Ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια και συγγραφέας, εισηγήτρια του σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με θέμα Μιλώντας στους νέους για το σεξ και τις σχέσεις, με αφορμή την νέα ταινία του KinderDocs Foreplay Βασιλική Πολυζούλη, Μουσειολόγος-Μουσειοπαιδαγωγός, MOMus, για το KinderDocs Art Lab (για παιδιά 9-12 ετών), το πρόγραμμα που σχεδίασε με την εικαστικό Σόφη
Σενόγλου και διοργανώνεται σε συνεργασία με το MOMus πάνω σε δύο ταινίες 199 Little Heroes.

Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Zoom. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b