MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λίνα Μενδώνη: Tα χειμερινά θέατρα θ’ ανοίξουν κανονικά με μάσκες και μειωμένη πληρότητα

Τι δήλωσε σε συνέντευξή της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη για το πότε και πώς θα γίνει η εκκίνηση της χειμερινής σεζόν.

Monopoli Team

Για το πώς προβλέπεται να λειτουργήσουν τα κλειστά θέατρα αλλά και οι συναυλιακοί χώροι τη χειμερινή σεζόν, μίλησε η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ Πρώτο Θέμα και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Πρετεντέρη.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει πολιτιστική δραστηριότητα το χειμώνα η κ. Λίνα Μενδώνη απάντησε:

«Ο στόχος μας είναι το χειμώνα να υπάρξει πολιτιστική δραστηριότητα. Αλίμονο αν δεν υπάρξει. Αυτό το οποίο μπορώ να πω, με τα σημερινά δεδομένα, είναι ότι τα χειμερινά θέατρα θα λειτουργήσουν κανονικά, με μια ποσόστωση στην πληρότητά τους, όπως έγινε και το καλοκαίρι, κάτι μεταξύ του 50% και 60%».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που έγιναν στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο καθώς και αυτές του θεσμού του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» (μέχρι τώρα περίπου 250) πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία όσον αφορά την τήρηση των μέτρων και την προσαρμογή των θεατών και των καλλιτεχνών στα πρωτόκολλα. Επεσήμανε δε ότι κατά τη διεξαγωγή τους δεν σημειώθηκε κανένα κρούσμα.

Παντού με μάσκα και καθήμενοι

Το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας για τους θεατές σε όλους τους χώρους διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων (σινεμά, παραστάσεις, συναυλίες κλπ) είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και το χειμώνα. Τόνισε ωστόσο ότι για αρκετό διάστημα ακόμα και μέχρι να περάσει η κρίση δεν θα επιτρέπονται εκδηλώσεις με όρθιους θεατές.

Ερωτώμενη για το πότε θα ανακοινωθούν τα πρωτόκολλά λειτουργίας των κλειστών πολιτιστικών χώρων η Υπουργός Πολιτισμού απάντησε ότι μέσα την επόμενη εβδομάδα θα έχει μια καλύτερη εικόνα για το πώς και πότε θα γίνει η εκκίνηση της χειμερινής σεζόν.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b