MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κοινό αποχώρησε από τη νέα ταινία του Στέλαν Σκάρσγκραντ κι εκείνος απαντά

Με αφορμή τις κριτικές που έλαβε το “The Painted Bird” μετά την προβολή του στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Στέλαν Σκάρσγκραντ τονίζει την σημασία των αμφιλεγόμενων ταινιών.

Monopoli Team

Στη νέα ταινία στην οποία παίζει ο ηθοποιός, Στέλαν Σκάρσγκαρντ με τίτλο “The Painted Bird”, πολλοί αποχώρησαν από τις αίθουσες -και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε ταινία του Σουηδού ηθοποιού. Αν ρίξουμε μια ματιά στην καριέρα του θα δούμε έναν μεγάλο αριθμό ταινιών με “σοκαριστικό” για πολλούς περιεχόμενο.

Ο ηθοποιός δεν έχει αρνηθεί και πιο mainstream χολιγουντιανές επιτυχίες όπως το “Mamma Mia!”, τους “Πειρατές της Καραϊβικής” και τον “Thor”. Έχει συνεργαστεί με τον Δανό σκηνοθέτη Λαρς Βον Τρίερ σε τουλάχιστον έξι ταινίες με πιο αξιομνημόνευτες το “Δαμάζοντας τα κύματα”, το “Melancholia” και το “Nymphomaniac”, ταινίες οι οποίες δεν κατακτούν το κοινό συλλήβδην λόγω της αμφιλεγόμενης θεματικής τους. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την συνεργασία του ηθοποιού με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ στο “Κορίτσι με το Τατουάζ”.

Αφίσα της ταινίας "The Painted Bird"

Αφίσα της ταινίας “The Painted Bird”

H νέα ταινία του Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Τώρα ο Σουηδός ηθοποιός συμμετέχει στη νέα ταινία του σκηνοθέτη Βάτσλαβ Μαρουλ με τίτλο “The Painted Bird”, μαζί με τον νεαρό ηθοποιό Πετρ Κοτλαρ, που παίζει έναν μικρό Εβραίο που προσπαθεί να βρει καταφύγιο κάπου στην Ανατολική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Σκάρσγκαρντ ενσαρκώνει έναν Γερμανό στρατιώτη.

Η ταινία προβάλλει τις κακουχίες που συναντά το παιδί στο ταξίδι του και φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό είναι που ουσιαστικά έκανε πολλούς να αποχωρήσουν από τις αίθουσες.

Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο "The Painted Bird"

Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο “The Painted Bird”

“Το “The Painted Bird” περιέχει πολύ λιγότερη βία από μια μέση popcorn αμερικανική ταινία. Η μόνη διαφορά είναι ότι η βία εδώ είναι αληθινή και επιβάλλεται πάνω σε κάποιον που νομίζεις πως ξέρεις. Δεν είναι πάνω σε  200 stormtroopers (στρατιώτες στο Star Wars) που δεν σε νοιάζει να καταστραφούν” δήλωσε ο ηθοποιός.

Όσον αφορά την αναφορά των κριτικών για κάποιους που έφυγαν από τις αίθουσες το θεώρησε υπερβολή. “Κάποιοι από αυτούς απλώς πήγαν στην τουαλέτα, σας διαβεβαιώ” λέει ο ίδιος.

Η άποψη του Στέλαν Σκάρσγκαρντ για τις αμφιλεγόμενες κινηματογραφικές θεματικές

“Έχω κάνει πάνω από 100 ταινίες και θα ήταν πολύ βαρετό και πεζό εάν ήταν όλες mainstream και δεν ήταν στα άκρα. Θεωρώ πως είναι απόλυτα αναγκαίο να είναι αμφιλεγόμενες για τον κόσμο. Είναι απαραίτητο να λένε πράγματα που δεν αρέσουν στους ανθρώπους όλη την ώρα γιατί χρειαζόμαστε τις φωνές, χρειαζόμαστε τον πλούτο ιδεών. Θα έπρεπε να τεστάρονται και να αμφισβητούνται, αλλά θα έπρεπε και να καλωσορίζονται.” εξηγεί ο Σκάρσγκαρντ.

O Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο "Δαμάζοντας τα κύματα"

O Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο “Δαμάζοντας τα κύματα”

Χαρακτηριστικά θυμάται μια κριτική που είχε δει για την ταινία του Λαρς Βον Τρίερ με τίτλο “The House That Jack Built”. “Ο κριτικός παραπονέθηκε ότι η βία ήταν πολύ δυσάρεστη. Είναι παράλογο– οπότε δεν μπορούμε να δείξουμε δυσάρεστη βία, μπορούμε να δείξουμε μόνο ευχάριστη βία; Αυτή είναι μια τρομερή ειρωνεία. Αν κάνουμε μια ταινία για το Ολοκαύτωμα, θα έπρεπε να δείξουμε μόνο μερικούς ευχάριστους τρόπους να σκοτώσεις Εβραίους;” σχολίασε.

Σχετικά με τη συμμετοχή του σε mainstream παραγωγές

Ο ηθοποιός δήλωσε για τη συμμετοχή του στο σύμπαν της Marvel ως ο φυσικός Έρικ Σέλβιγκ “Ηθικά, πρέπει να πεις πως είμαι δυστυχώς λίγο ευέλικτος. Δεν είναι τόσο κακό όταν έχει να κάνει με ταινίες που είναι προφανείς φαντασίας. Έχω καμιά φορά προβλήματα με την απεικόνιση της βίας. Οι crime movies σήμερα έχουν να κάνουν με το να βρεις τον δολοφόνο, να τον κόψεις κομμάτια, να ανατινάξεις όλους γύρω του και μετά να τον σκοτώσεις ξανά αν είναι πιθανό. Το Χόλιγουντ ενθαρρύνει την επαγρύπνηση τόσο πολύ και είναι στενάχωρο. Αλλά αν ο Λόκι και ο Θορ παλέψουν; Αυτό είναι εντάξει από εμένα”.

Ο Στέλαν Σκαρσγκαρντ στο "Mamma Mia!"

Ο Στέλαν Σκαρσγκαρντ στο “Mamma Mia!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRequiem for a Dream: Πώς «γιόρτασαν» οι συντελεστές την επέτειο 20 χρόνων της ταινίας12.09.2018

“Στην πραγματικότητα, πέρασα ωραία γυρίζοντας πολύ κακές ταινίες. Το “Mamma Mia!” είναι τόσο αφράτο, σαν Γαλλικό ζαχαροπλαστείο και ήταν μεγάλη χαρά. Είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτό όσο είμαι και για το “The Painted Bird”. Αλλά υπάρχουν πιο πολλές ταινίες που μοιάζουν στο “Mamma Mia!” απ’ ότι ταινίες που μοιάζουν στο “The Painted Bird” και χρειαζόμαστε πιο πολλά Painted Birds δήλωσε ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

Πηγή: Independent

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b