MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Requiem for a Dream: Πώς «γιόρτασαν» οι συντελεστές την επέτειο 20 χρόνων της ταινίας

Με αφορμή τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας «Requiem for a Dream» (Ρέκβιεμ για ένα όνειρο), οι συντελεστές συγκεντρώθηκαν σε ένα πάνελ στο Zoom, για να συζητήσουν για την ταινία.

Το πάνελ στο TIFF
Το πάνελ στο TIFF
Monopoli Team

Στα πλαίσια του Toronto International Film Festival (TIFF) και σε συνδυασμό με την επέτειο των 20 χρόνων από την κυκλοφορία της ταινίας «Requiem for a Dream», έγινε σχετική συζήτηση μέσω Zoom με διάφορους συντελεστές.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι, η ηθοποιός Έλεν Μπέρστιν, ο συνθέτης Κλιν Μάνσελ, ο διευθυντής φωτογραφίας Μάθιου Λιμπατίκ και ο σχεδιαστής παραγωγής Τζείμς Τσίνλουντ, με αφορμή την επέτειο της ταινίας, συγκεντρώθηκαν…διαδικτυακά για να συζητήσουν για την κληρονομιά της.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία «Requiem for a Dream» κυκλοφόρησε το 2000 και αποτελεί μία από τις πρώτες επιτυχίες του σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι. Είναι ψυχολογικό θρίλερ και πραγματεύεται τέσσερις ιστορίες ανθρώπων μπλεγμένων με τα ναρκωτικά και πώς το πραγματικό αντιπαραβάλλεται το φανταστικό. Πρωταγωνιστούν οι Έλεν Μπέρστιν, Τζάρεντ Λέτο, Τζένιφερ Κόνελι, Μάρλον Γουέιανς και Κρίστοφερ ΜακΝτόναλντ.

Η αφίσα της ταινίας "Ρέκβιεμ για ένα όνειρο"

Η αφίσα της ταινίας «Requiem for a Dream».

Αποτελεί κινηματογραφική απόδοση της νουβέλας του Χιούμπερτ Σέλμπι και μέχρι σήμερα θεωρείται μια καλτ ταινία από τις πιο γνωστές της νέας χιλιετίας, ενώ μάλιστα έχει προταθεί και για ένα Όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία προστέθηκε πρόσφατα στο Netflix.

Τα highlights της διαδικτυακής συζήτησης

Ο σκηνοθέτης της ταινίας είπε χαρακτηριστικά ότι «Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι το να φτιάχνεις τέτοιες ταινίες και οι ταινίες με τέτοια έντονα θέματα, καταλήγουν τα σετ να είναι πολύ έντονα και καταθλιπτικά. Για μένα ήταν ένα σετ με διαρκείς ανακαλύψεις και και ενθουσιασμό και διασκέδαση».

Στιγμιότυπο από την ταινία "Ρέκβιεμ για ένα όνειρο"

Στιγμιότυπο από την ταινία «Requiem for a Dream».

«Την περισσότερη δουλειά την κάνεις πολύ εύκολα αλλά αυτό ήταν πολύ δύσκολη. Δύσκολη και απαιτητική, ήταν απλά συναρπαστικό» δήλωσε η πρωταγωνίστρια Έλεν Μπέρστιν, η οποία μάλιστα θεωρεί αυτήν την ταινία την καλύτερη δουλειά της.

Ο Μάθιου Λιμπατίκ δήλωσε πως ως μαύρος που δούλευε στον κινηματογραφικό τομέα, δεχόταν κατά καιρούς σχόλια από άλλους μαύρους ανθρώπους που του έλεγαν ότι τους έδωσε την ευκαιρία να πιστέψουν στο ότι μπορούν να δουλέψουν και οι ίδιοι στον κινηματογράφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDon’t Worry Darling: Ο Harry Styles στο νέο ψυχολογικό θρίλερ της Olivia Wilde12.09.2018

Δείτε όλη την συζήτηση εδώ:

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b