MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Mank: Τα πρώτα στιγμιότυπα από τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ

Κυκλοφόρησε υλικό από τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, με τίτλο «Mank».

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”
Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”
Monopoli Team

Η τελευταία δουλειά του σκηνοθέτη ήταν το «Gone Girl» πριν από έξι χρόνια.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 ήρθε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από την επερχόμενη δουλειά του Ντέιβιντ Φίντσερ, με τίτλο “Mank”. Πρόκειται για μία δραματική ταινία που παρουσιάζει την πορεία του Χέρμαν Μάνκιεβιτς στην συγγραφή του σεναρίου για τον “Πολίτη Κέιν” του Όρσον Γουέλς, καθώς και την σχέση τους κατά την διάρκεια αυτής της συνεργασίας. Η κυκλοφορία του υλικού συνέπεσε με την 79η επέτειο της μεγάλης κυκλοφορίας του “Πολίτη Κέιν”.

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ από την τελευταία του ταινία έως την επικείμενη

Η τελευταία ταινία με την οποία καταπιάστηκε ο Αμερικανός σκηνοθέτης είναι το «Gone Girl» του 2014, με τον Μπεν Άφλεκ και την Ρόζαμουντ Πάικ. Μετά την ολοκλήρωσή της, ο Φίντσερ άμεσα ανακοίνωσε την επόμενη δουλειά του, η οποία ωστόσο εδώ και έξι χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”

Στον ρόλο του Χέρμαν Μάνκιεβιτς θα είναι ο Γκάρι Όλντμαν, ενώ στον ρόλο του Όρσον Γουέλς ο Τομ Μπέρκ. Πρωταγωνίστριες στον ρόλο της Μάριον Ντέιβις θα είναι η Αμάντα Σάιφρεντ και ως Ρίτα Αλεξάντερ η Λίλη Κόλινς. Σημαντική θα είναι και η συνεργασία του Ντέιβιντ Φίντσερ με τους μουσικούς Τρεντ Ρεζνορ και Άτικους Ρος, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο «Gone Girl», στο «Girl with the dragon tattoo» και στο «Social Network».

Δεν έχει δοθεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά αναμένεται αυτό το φθινόπωρο στο Netflix.

Η ιστορία πίσω από την ταινία

Η υπόθεση της ταινίας σχετίζεται με ένα πολυσυζητημένο θέμα, αυτό της θυελώδους ιστορίας πίσω από το σενάριο του “Πολίτη Κέιν”. Η ταινία θα διαδραματιστεί ακριβώς στην τοποθεσία που ο Χέρμαν Μάνκιεβιτς πέρασε δύο μήνες δουλεύοντας το αρχικό προσχέδιο του σεναρίου στο ράντσο Kemper Campbell στο Βίντερβιλ της Καλιφόρνια.

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”

Στιγμιότυπο από την ταινία “Mank”

Ο Μάνκιεβιτς είχε αποκτήσει την φήμη στο Χόλιγουντ για την μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωνε αλλά έμεινε μακρυά από αυτό, το οποίο απαγορευόταν στο ράντσο, προκειμένου να γράψει το σενάριο της ταινίας. Παρέδωσε στον Γουέλς ένα σενάριο 300 σελίδων με τον τίτλο “American” και το οποίο δεν παρέμεινε στην αρχική του μορφή αλλά κατέληξε να είναι 156 σελίδες. Έκανε αρκετές τροποποιήσεις, οι οποίες αποτελούνταν τόσο από προσθήκες όσο κι από αφαιρέσεις και πάντα με την επιτήρηση της διαδικασίας από τον ίδιο τον Γουέλς.

Η αφίσα της ταινίας "Πολίτης Κέιν"

Η αφίσα της ταινίας “Πολίτης Κέιν”

Το γνωστό ερώτημα «Ποιός έγραψε τελικά το σενάριο του Πολίτη Κέιν;» δεν βρίσκει ακόμη ξεκάθαρη απάντηση, καθώς ακόμη και στα ίδια τα credits το σενάριο δίνεται τόσο στον Χέρμαν Μάνκιεβιτς όσο και στον Όρσον Γουέλς. Η ταινία είχε προταθεί για 9 όσκαρ και τελικά απέσπασε αυτό του σεναρίου και το βραβείο παρέλαβαν και το μοιράστηκαν και οι δύο.

‘Ισως τελικά το μυστήριο της υπόθεσης να διαλευκάνει η ταινία του Φίντσερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Απατόου εναντίον Μεταλλαγμένων12.09.2018

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b