MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΊΕΣ

Diana Rigg: Οι μεγάλοι ρόλοι της ζωής της

Με αφορμή το θάνατο της μεγάλης ηθοποιού του σινεμά και της τηλεόρασης, Diana Rigg, ας θυμηθούμε μερικούς από τους πιο αξέχαστους ρόλους της.

the Avengers
Monopoli Team

Όταν η Dianna Rigg έφυγε από τη ζωή χτες το βράδυ, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, άφησε πίσω της μια λαμπρή κληρονομιά τόσο στη μεγάλη, όσο και στη μικρή οθόνη.

Οι περισσότεροι την γνωρίζουμε από το Game of Thrones, όπου έπαιξε την επική Λαίδη Ολένα, θεία της Μάρτζορι, και μας χάρισε μία από τις πιο ικανοποιητικές στιγμές της σειράς (spoiler: τον θάνατο του Τζόφρι).

Η καριέρα της, όμως, διήρκησε έξι ολόκληρες δεκαετίες, κατά τη διάρκεια οποίας έπαιξε σε μία σειρά από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες, σειρές, αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Από “κορίτσι του Τζέιμς Μποντ” μέχρι και Λαίδη Ολένα, αυτοί είναι οι πιο σπουδαίοι ρόλοι της.

Εδώ είναι 10 από τούς καλύτερους ρόλους της:

1. Emma Peel στους Avengers (1965-68)

Η Rigg έγινε μέλος του The Avengers για να αντικαταστήσει τον Honor  ως γυναικείος πρωταγωνιστής της σειράς.

2. Sonya Winter στην The Assassination Bureau (1969)

Η Rigg έπαιξε την Sonya Winter, που βρίσκεται εμπλεγμένη σε συνωμοσία καθώς προσπαθεί να καταλάβει μια σκιερή οργάνωση που βασίζεται σε δολοφονία από μέσα.

3. Teresa di Vicenzo στο On Her Majesty’s Secret Service (1969)

Η Rigg ξεχώρισε, όχι μόνο επειδή η Tereza ήταν η πρώτη γυναίκα με την οποία ο διάσημος κατάσκοπος έμοιαζε να ηρεμεί. Μέχρι και την μοιραία σκηνή του γάμου, η Rigg κατάφερε να αναδείξει την Tereza με έναν πλούσιο χαρακτηρισμό και πάθος που ξεπέρασε τα συνηθισμένα κλισέ James Bond.

4. Arlena Stuart Marshall στην Evil Under the Sun (1982)

Ως Arlena απολάμβανε μερικές από τις πιο ζωντανές γραμμές της ταινίας καθώς ανταλλάσσει αιχμηρές προσβολές με την πλούσια νέμεση της, την Daphne Castle.

5. Regan στην King Lear (1983)

Ο Σαίξπηρ είναι ένα ψηλό καθήκον για κάθε ηθοποιό και η Rigg έπαιξε σε πολλά από τα έργα του στη σκηνή και στην οθόνη.

6. Helena Vesey στην Mother Love (1989)

Η Rigg κέρδισε το βραβείο BAFTA Καλύτερης Ηθοποιού ως η εμμονική μητέρα Helena Vesey στη μίνι σειρά BBC Mother Love του 1989.

7. Medea στη Medea (1992)

Έκανε ντεμπούτο στο θέατρο Almeida του Λονδίνου πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Η Rigg κέρδισε το βραβείο Tony για την καλύτερη ηθοποιό το 1994.

8. Mrs Danvers στη Rebecca (1997)

Για τον ρόλο αυτό κέρδισε ένα βραβείο Emmy Β’ Γυναικείου Ρόλου.

9. Lady Olenna Tyrell στη σειρά Game of Thrones (2013-2017)

Η Rigg έγινε ένα γνωστό πρόσωπο σε μια ολόκληρη νέα γενιά θεατών με τη ερμηνεία της ως η Lady Tyrell στην επιτυχημένη σειρά φαντασίας HBO Game of Thrones.

10. Veronica στο Detectorists (2017)

Ένας σχετικά μικρός ρόλος, ως μητέρα του Becky,  ζωντάνεψε με την τέλεια ερμηνεία της η Diana Rigg, καθώς έδωσε ένα άγγιγμα της τάξης σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της στην οθόνη.

Πηγή: Independent

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b