MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 12 προτάσεις για την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Θέατρο, συναυλίες – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου επιλέγει τραγούδια αγαπημένα που έχουν συνδεθεί στην συνείδησή του κοινού μαζί του και μας προσκαλεί σε μια βραδιά συλλογικής, πνευματικής και ψυχικής ανάτασης στο Βεάκειο, φυσικά πάντα με…αποστάσεις.
Τετάρτη 9/9, 20:30
15€
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

Οι Χαΐνηδες live στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Οι Χαΐνηδες υπόσχονται μια μουσική παράσταση όπου «πεινασμένα άγρια θηρία, παράτολμοι ακροβάτες, σεληνιασμένοι προφήτες, ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές, αλλόκοτοι μάγοι, αλογάρηδες τσιγγάνοι, θαλασσοδαρμένοι κουρσάροι και παιγνιδιάρηδες ληστές τεντώνουν στα άκρα το λευκό πανί του χωροχρόνου. Πάνω σ’ αυτό χορεύει μια σκιά. Η σκιά της αρχέγονης φλόγας της ύπαρξης».
Τετάρτη 9/9, 21.00

8-12€
Τεχνόπολη Δημου Αθηναίων

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Διονύσης Τσακνής θα μοιραστούν, με όλους εμάς, στιγμές από την κοινή τους διαδρομή στη μουσική αλλά και τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που όλοι αγαπάμε.
Τετάρτη 9/9, 20:30
15€
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Katerine Duska & Leon of Athens στην ταράτσα του Gazarte

Η Katerine Duska και ο Leon of Athens, οι δύο τραγουδοποιοί της σύγχρονης ποπ, μετά την καλοκαιρινή τους εμφάνιση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έρχονται στην Ταράτσα του Gazarte, με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και με μουσική που τους έχει εμπνεύσει.
Τετάρτη 9/9, 21:30
10€
Gazarte Roofstage, Βουτάδων 34, Γκάζι

Ελένη Βιτάλη και Δημήτρης Μπάσης στο Αίθριο θέατρο Αμαρουσίου

Η Ελένη Βιτάλη και ο Δημήτρης Μπάσης συναντιούνται επί σκηνής για πρώτη φορά, μ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά που μας ταξιδεύουν σε όλο το φάσμα της λαϊκής και έντεχνης μουσικής με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Μαζί τους οι ΤΖΟΥΜ.
Τετάρτη 9/9, 20:30
10€
Αίθριο θέατρο Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 219

Πέρσες

ΘΕΑΤΡΟ

Πέρσες, απο το Εθνικό Θέατρο στο Σχολείον της Αθήνας “Ειρήνη Παππά”

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Πέρσες», η ιστορική τραγωδία του Αισχύλου για την ήττα των Περσών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε θέατρα της περιφέρειας, ολοκληρώνει το κύκλο της περιοδείας της  σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Πρωταγωνιστούν: Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Καραθάνος, Αργύρης Ξάφης, Αργύρης Πανταζάρας.
Τετάρτη 9/9, 21:00
14-18€
Σχολείον της Αθήνας “Ειρήνη Παππά”, Πειραιώς 52, Νέο Φάληρο

Περιμένοντας τον Γκοντό, του Σάμουελ Μπέκετ στην Ηλιούπολη

Με το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», ο Σάμιουελ Μπέκετ διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση, και χιούμορ γράφοντας μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του σ΄αυτό τον κόσμο μέχρι και σήμερα. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας. Πρωταγωνιστούν οι: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2020.
Τετάρτη 9/9, 21:00
13-17
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα

Αντιγόνη

Αντιγόνη, του Σοφοκλή στο Δημοτικό Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

H Αντιγόνη του Σοφοκλή, που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης και παρουσιάζεται σε ανανεωμένη εκδοχή από τον σκηνοθέτη, επανέρχεται στην Αττική τον Σεπτέμβριο. Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει την Αντιγόνη και ο Γιώργος Χρυσοστόμου τον Κρέοντα, πλαισιωμένοι από μια εξαιρετική ομάδα νέων ηθοποιών, σε μια παράσταση που ξεχώρισε για τις ερμηνείες και τη σκηνοθετική μινιμαλιστική της προσέγγιση.
Τετάρτη 9/9, 21:00
14-17€
Δημοτικό Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Λόφος Προφήτη Ηλία, Αχαρνές

Το παγκάκι

Το παγκάκι, του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Το «Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη και με τον ίδιο και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, επιστρέφει στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.
Τετάρτη 9/9, 21:00
5-8€
Άλσος Νέας Σμύρνης

Το δάνειο, του Τζόρντι Γκαλθεράν στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Η κωμωδία «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, έρχεται στο Κηποθέατρο Νίκαιας. Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες και ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική κι επίκαιρη κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην «ευρηματικότητα» του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης.
Τετάρτη 9/9, 21:00
5-15€
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου & Προύσσης

Θα Πέσουν οι Μάσκες / Stand up Parody of Life

Θα Πέσουν οι Μάσκες / Stand up Parody of Life, στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ

Ο κωμικός Γιώργος Ριζόπουλος συνεχίζει να σκαλίζει για δύο ακόμη παραστάσεις, τη ζωή εντός και εκτός καραντίνας, ρίχνοντας τις μάσκες της καθημερινότητας. Ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος επανέρχεται επί σκηνής, στην καταπράσινη «Αποβάθρα» με την παράσταση-παρωδία της καθημερινής ζωής και φωτίζει με χιούμορ τα σκοτάδια της.
Τετάρτη 9/9, 21:00
5-8€
Αμαξοστοιχία – Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα

ΣΙΝΕΜΑ

Προβολή του ντοκιμαντέρ Silent Fish στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Πρεμιέρα με το νέο ντοκιμαντέρ «Σιγή Ιχθύος» των Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Ανδρέα Λουκάκου, στο πλαίσιο του CineDoc, με θέμα ένα από τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα της Μεσογείου την εποχή της κλιματικής αλλαγής: την υπεραλίευση. Η ταινία αποκαλύπτει πώς η Μεσόγειος είναι η πλέον αλιευμένη θάλασσα στον πλανήτη και πώς οι εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές έχουν αποτύχει να προστατέψουν τον περιβαλλοντικό της πλούτο.
Τετάρτη 9/9, 19:00
3-6€
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b