MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΡΑΒΕΙΑ

Η γυναίκα του θεού: Το βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου υποψήφιο για διεθνές βραβείο

Το μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, «Η γυναίκα του θεού», βρέθηκε στη λίστα των βραβείων της Αμερικάνικης Ένωσης Μεταφραστών Λογοτεχνίας για το 2020.

Monopoli Team

Η Ελληνίδα συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου, με την αγγλική μετάφραση του μυθιστορήματος της «Η γυναίκα του θεού» («God’s Wife»), το οποίο κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο του 2019, από την Dalkey Archive Press, σε μετάφραση της Patricia Felisa Barbeito, βρέθηκε στη μακριά λίστα για το εφετινό Εθνικό Βραβείο Μετάφρασης της Αμερικάνικης Ένωσης Μεταφραστών Λογοτεχνίας, στην κατηγορία της μεταφρασμένης πρόζας.

«Η γυναίκα του θεού»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η «Γυναίκα του θεού» είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 2014. Πρόκειται για ένα περιπετειώδες φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αγάπης και το νόημα της ζωής. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα που διεκδικούν με πάθος το δικαίωμά τους να πιστεύουν ο ένας στον άλλο παραμένοντας ελεύθεροι.

Η γυναίκα του θεού

Ηρωίδα στο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι μια γυναίκα που δε μίλησε ποτέ ως σήμερα: η γυναίκα του Θεού. Ένα κορίτσι που μεγαλώνει πετώντας ξυστά πάνω απ’ τα δέντρα, συναντώντας τ’ Αγρίμια στο Δάσος και δοκιμάζοντας την υπομονή του άντρα Της με δύσκολες ερωτήσεις, ερωτήσεις που Εκείνος αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν ο Θεός τής αποκαλύψει την αλήθεια για τη δημιουργία του κόσμου; Θα αντέξει το βάρος ενός τόσο τρομερού μυστικού;

Λίγα λόγια για τα βραβεία

Οι λίστες για τα Εθνικά Βραβεία Μετάφρασης περιλαμβάνουν έργα συγγραφέων σε 13 γλώσσες και αφορούν το μεταφρασμένο μυθιστόρημα, την ποίηση και τη μη – μυθοπλαστική λογοτεχνία. Γίνεται ενδελεχής εξέταση του πρωτότυπου κειμένου σε σχέση με το τελικό αγγλόφωνο, καθώς και της ποιότητας και πιστότητας της μετάφρασης στην αγγλική γλώσσα. Η ανακοίνωση των νικητών – μεταφραστών θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2020 και οι επιτυχόντες θα λάβουν ο καθένας το χρηματικό έπαθλο των 2,500 χιλιάδων δολαρίων.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b