MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ιδέες για πολιτιστικές βόλτες με τα παιδιά την εβδομάδα 31/8-6/9

Κινηματογράφος, θέατρο, συναυλίες, επισκέψεις σε Μουσεία γεμίζουν τις μέρες και τα βράδια της πρώτης εβδομάδας του φθινοπώρου.

author-image Ράνια Κρασάκη

Επίσκεψη σε Μουσείο

Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Γκίκα

Το Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα στεγάζεται σε ένα κτήριο του ελληνικού μοντερνισμού που σχεδιάστηκε για τον ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο- Γκίκα (1906-1994). Στους δύο τελευταίους ορόφους φιλοξενεί το σπίτι και το εργαστήριο του ζωγράφου, ενώ στους τέσσερις υπόλοιπους παρουσιάζεται ένα πανόραμα της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργία της Ελλάδας από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι τις παραμονές της Δικτατορίας του 1967.
Πού: Κριεζώτου 3, 106 71 Αθήνα
Πότε: Παρασκευή – Σάββατο:10:00 – 18:00,
Είσοδος: Γενική είσοδος:€ 9, Περιοδική έκθεση:€ 5, e-tickets
Πληροφορίες : https://www.benaki.org/index.php?option=com_buildings&view=building&id=4&lang=el

Θέατρο | Xορός

«Σπουδαία Ερείπια» – Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας)

Επιλεγμένες αφηγήσεις ξένων ταξιδιωτών και περιηγητών στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, στην προεπαναστατική Ελλάδα αλλά και στο νεότευκτο ελληνικό κράτος. Η αποτύπωση των προσδοκιών, η φαντασιακή πρόσληψη του αρχαίου κόσμου, η επαφή και η εξοικείωση με την πραγματικότητα σε μια σειρά κειμένων σημαντικών προσωπικοτήτων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα εκείνα τα χρόνια.
Πού: Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά
Πότε: Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 19.00
Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδος με προ κράτηση
Πληροφορίες: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/spoudea-eripia-i-ellada-me-ta-matia-ton-xenon-taxidioton-16os-19os-eonas-8/

Πέρσες του Αισχύλου

Η πρώτη από τις τρεις θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε φέτος στο Αργολικό θέατρο. Οι Πέρσες του Εθνικού σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μια διήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο. Είναι το παλαιότερο πλήρες σωζόμενο δράμα και ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Με σεβασμό στην οδύνη των ηττημένων, ο Αισχύλος παραδίδει έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία. Η νίκη στεφανώνει εκείνους που ακολουθούν τη σύνεση, ενώ ο μηχανισμός της δικαιοσύνης τιμωρεί όποιον, με οδηγό την αλαζονεία, ξεπερνάει τα όρια, προσβάλλοντας, με την έπαρσή του, θεούς και ανθρώπους.
Πού: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Πότε: Κυριακή 06/09/2020 στις 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Εισιτήρια: 14€ – 18€, Ticket Services
Πληροφορίες: Εθνικό Θέατρο

Μουσική

Γιώργης Χριστοδούλου

«Ο Αττίκ στο Παρίσι» του Γιώργη Χριστοδούλου είναι μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α. Είναι μια συναυλία που αποκαλύπτει με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι.
Πού: Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός
Πότε: Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:30
Εισιτήρια: 10€-12€ Viva
Πληροφορίες: https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-kolonou/o-attik-sto-parisi-giorgis-xristodoulou/

Θερινός Κινηματογράφος

Στην Κορυφή του Κόσμου| Διάρκεια: 81′

Η Σάσα είναι μια νεαρή Ρωσίδα αριστοκράτισσα του 19ου αιώνα της οποίας ο εξερευνητής παππούς δεν έχει επιστρέψει από το τελευταίο του ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Εμπνευσμένη από το πάθος του κι επαναστατώντας απέναντι στο γάμο που της ετοιμάζουν οι δικοί της, φεύγει από το σπίτι και ξεκινά την αναζήτηση του τολμηρού προγόνου της.

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος Αλέκος Χρυσοστομίδης
Πάρκο Σελεπίτσαρι, Κερατσίνι, 2104316943
Προβάλλεται μεταγλωττισμένο κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00,  €4

Για λίγο μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους

Τζότζο | Διάρκεια: 108′

Αν δεν το έχετε ήδη δει μην το χάσετε!!!

Ένας δεκάχρονος φανατικός ναζί, έχει φανταστικό φίλο τον Αδόλφο Χίτλερ. Ανακαλύπτει πως η μητέρα του έχει κρύψει στο σπίτι μια μικρή Εβραία, γεγονός που ανατρέπει την κοσμοθεωρία του αλλά και του ξυπνά τα πρώτα του ερωτικά συναισθήματα.

Θερινός κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις
25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη, 2105012391
Προβάλλεται Δευτέρα – Τετάρτη στις 20.30 / Εισιτήρια: € 5,00, 2€

Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης| Διάρκεια: 93′

Γεννημένος Χριστούγεννα δίπλα στο θείο βρέφος, ο Μπράιαν προσπαθεί σε όλη του τη ζωή να αποδείξει σε Ρωμαίους και Ιουδαίους πως δεν είναι αυτός ο περιβόητος Μεσσίας.

Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αιολία
Φιλαδελφείας 26, Καισαριανή, 2107258233
Προβάλλεται  Παρ.-Κυρ. στις 20.30 & 23.00, € 5,00. Δευτ.-Πέμ. είσοδος δωρεάν.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b