MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Καλλιτέχνις σχεδιάζει plus size χαρακτήρες της Disney και περνάει το δικό της μήνυμα

Η καλλιτέχνις Crystal Walter σχεδιάζει χαρακτήρες της Disney ως plus-size «γιατί αυτός ο κόσμος χρειάζεται μια αλλαγή» όπως λέει η ίδια.

Monopoli Team

Η καλλιτέχνις Crystal Walter έχει προσελκύσει την προσοχή του διαδικτύου με τα σχέδια που δημοσίευσε και τα οποία παρουσιάζουν τις – γνωστές σε όλους – πριγκίπισσες της Disney…διαφορετικά, με σκοπό να προωθήσει το body positivity που χρειάζεται ο κόσμος μας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν θετικά, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι την κατηγόρησαν ότι «αποθεώνει την παχυσαρκία» και προωθεί έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Η Crystal τότε εξήγησε πως δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή της. Αντίθετα, ήθελε να αναδείξει την ανάγκη εκπροσώπησης των εύσωμων ανθρώπων και να περάσει το μήνυμα πως όλοι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας.

«Δεν έχω πει ποτέ σε κανέναν να πάρει βάρος ή ότι το να είσαι υπέρβαρος είναι καλύτερο από το να είσαι αδύνατος. Απλώς ήθελα να πω ότι και οι άνθρωποι με αυτά τα σώματα αξίζουν ισάξια αντιμετώπιση. Ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί η κουλτούρα μας είναι να παρέχει συνεχώς τα μέσα για να παίρνουμε βάρος, ενώ ταυτόχρονα ζούμε με τον φόβο για το αποτέλεσμα και καταλήγουμε να ντροπιάζουμε τους ανθρώπους που είναι βαρύτεροι από αυτό που θεωρείται φυσιολογικό».

Δείτε παρακάτω τα σχέδια της Crystal Walter:

Άριελ

Ούρσουλα

Μπελ

«Μεγαλώνοντας, δεν μπορούσα να βρω κανένα θετικό πρότυπο plus-size στα μέσα ενημέρωσης. Από το παρελθόν θυμάμαι, τα υπέρβαρα άτομα να χρησιμοποιούνται ως κωμικό φαινόμενο, ή να παρουσιάζονται λιγότερο έξυπνα από τα πιο αδύνατα άτομα. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για ένα παιδί που βρίσκεται σε ανάπτυξη, όπως ακριβώς έκανε και σε εμένα, που με έκανε να μην αγαπώ καθόλου το σώμα μου. Δεν μπορούσα να ταυτιστώ φυσικά με τους χαρακτήρες που μου άρεσαν, όπως είναι οι πριγκίπισσες της Disney, που έχω ξανά ζωγραφίσει», δήλωσε η Crystal μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία.

Χιονάτη

Σταχτοπούτα

Μοιράστηκε επίσης πώς, ως έφηβη, ανέπτυξε διαταραγμένες διατροφικές συνήθειες, παραλείποντας γεύματα και κάνοντας υπερβολική άσκηση για να χάσει κιλά. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το βάρος επέστρεφε πάντα και μάλιστα με το παραπάνω. Τελικά, αυτό έφερε την Crystal αντιμέτωπη με την κατάθλιψη από νεαρή ηλικία.

Ραπουνζέλ

Αυγή

«Αυτό που με έκανε να αγαπήσω το σώμα μου, ήταν τελικά η συνειδητοποίηση ότι το βάρος δεν σχετίζεται καθόλου με την χαρά. Ένα «φυσιολογικό» βάρος δεν σου εξασφαλίζει ποιότητα ζωής», δήλωσε η Crystal. «Μέσω της εμπειρίας μου, έχω διαπιστώσει ότι όσο βάρος κι αν έχεις την στιγμή που ζεις την πιο χαρούμενη και γεμάτη ζωή σου, είναι το βάρος που ήταν γραφτό να έχεις εκείνη την στιγμή».

Τιάνα

Ποκαχόντας

Η καλλιτέχνις τόνισε για ακόμα μία φορά ότι δεν υποστηρίζει ότι το να είσαι λεπτός είναι «κακό» ή «μη ρεαλιστικό». Αυτό που ήθελε ήταν να περάσει το δικό της μήνυμα και να υπενθυμίσει στον κόσμο πως όλα τα σώματα αξίζουν τον σεβασμό και την αποδοχή.

Τίνκερ Μπελ

«Η αλήθεια είναι ότι οι χαρακτήρες της Disney που ζωγραφίζω ήταν μη ρεαλιστικοί από την αρχή, καθώς η μέση τους ήταν σχεδιασμένη πιο μικρή και από το κεφάλι τους, αλλά ο λόγος που τους ζωγραφίζω έτσι, δεν είναι για να τους κάνω πιο ρεαλιστικούς, αλλά για να μπορώ να ταυτιστώ μαζί τους. Για να βοηθήσω κι άλλα άτομα με περισσότερο βάρος, να δουν τους εαυτούς τους σε αυτούς».

Μουλάν

Γιασμίν

Έλσα

Τέλος, η συμβουλή της Crystal για όλους τους καλλιτέχνες εκεί έξω, καθώς και για όσους προσπαθούν να πετύχουν στον τομέα τους, είναι να ξεκινήσουν με πάθος. «Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και αφιερωθείτε σε αυτό. Εάν αυτό σας εμπνέει, τότε θα σας δώσει και το κίνητρο να συνεχίσετε, ακόμα και όταν δεν λαμβάνετε και τα πιο θετικά σχόλια. Και μην φοβάστε ποτέ να ζητήσετε αυτό που θέλετε!».

Πηγή: Bored panda

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b