MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Vogue: Δύο εξώφυλλα από Αφροαμερικανούς καλλιτέχνες στο τεύχος Σεπτεμβρίου

Η Vogue εγκαινιάζει το νέο έτος μόδας με δυο ξεχωριστά εξώφυλλα Αφροαμερικανών καλλιτεχνών και θέμα την ελπίδα.

Monopoli Team

Το τεύχος Σεπτεμβρίου της Vogue, θέτει πάντα τον τόνο για τον επόμενο χρόνο στη μόδα και τον πολιτισμό, αλλά οι αναγνώστες ζητούν μια αλλαγή που να πηγαίνει πολύ βαθύτερα από τις σελίδες του περιοδικού. Για πρώτη φορά, και οι 26 παγκόσμιες εκδόσεις της Vogue μοιράζονται το θέμα της «ελπίδας».

Η Αμερικάνικη Vogue επέλεξε να δημιουργήσει δυο ξεχωριστά εξώφυλλα, φτιαγμένα από αφροαμερικανούς καλλιτέχνες. Γι’ αυτό προσέγγισε τον 64χρονο Kerry James Marshall, τον οποίο περιγράφει ως «έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή καλλιτέχνες» και την 31χρονη Jordan Casteel, η οποία είναι γνωστή για τα πορτραίτα οικογένειας και φίλων της, καθώς και των ανθρώπων που παρατηρεί στην κοινότητά της, το Harlem.

Η Vogue τους έδωσε πλήρη ελευθερία στην ερμηνεία του θέματος και στο αντικείμενο που θα απεικονίζει το εξώφυλλο. Μόνη προϋπόθεση ήταν ότι οι φιγούρες θα φορούσαν ρούχα ενός από τους σχεδιαστές μόδας που είχε επιλέξει το περιοδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#VogueChallenge: Από το Tik Tok εξώφυλλο στη…Vogue12.09.2018

Το εξώφυλλο του Kerry James Marshall

Ο Kerry James Marshall επέλεξε να ζωγραφίσει μια φανταστική μαύρη γυναίκα να φοράει άσπρα ρούχα, σε ένα φανταστικό περιβάλλον. Δεν κοιτάει στον φακό, δείχνει ανεξάρτητη και δυναμική. «Αν υποστηρίζεις το “Black is beautiful”, πρέπει να το δείχνεις. Και αυτό που κάνω το δείχνει με ακραίο τρόπο. Ναι, είναι μαύρο -πολύ μαύρο- και είναι πολύ όμορφο», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Το εξώφυλλο της Jordan Casteel

Στο δεύτερο εξώφυλλο, η 31χρονη καλλιτέχνης Jordan Casteel ζωγράφισε το πορτραίτο της σχεδιάστριας μόδας Aurora James, φορώντας ένα μπλε φόρεμα, στη ταράτσα του σπιτιού της στο Μπρούκλιν. Η σχεδιάστρια δημιούργησε την καμπάνια «15 Percent Pledge», που στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν έγχρωμους ιδιοκτήτες. «Πιστεύω ότι αυτό που κάνει η Aurora είναι εξαιρετικά σημαντικό όσον αφορά τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης αλλαγής την οποία αξίζουν οι μαύροι και την οποία μας χρωστά η χώρα», δήλωσε η Casteel για την Aurora James.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Οι Δήμοι εκπέμπουν «SOS»: Οικονομική ασφυξία και θεσμική αβεβαιότητα
Επίκαιρα
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο
Επίκαιρα
48ωρη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία: Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ
Επίκαιρα
Ζόραν Μαμντάνι: Γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
Επίκαιρα
Απεργία των ταξί στην Αθήνα
Επίκαιρα
Λήγει η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό – Τα βήματα για την έκδοσή του
Επίκαιρα
Τι προβλέπει η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης – Οι ημερομηνίες αιτήσεων και πληρωμών
Επίκαιρα
ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2026
Επίκαιρα
Το 25% των νοικοκυριών καθυστερούν να πληρώσουν τους φόρους τους
Επίκαιρα
Grokipedia: Ο Ίλον Μασκ λανσάρισε τη δική του “εγκυκλοπαίδεια”
Επίκαιρα
Το Ισραήλ σταματά τις επιθέσεις στη Γάζα – Ανακοίνωσε επιστροφή στην “εκεχειρία”
Επίκαιρα
Έρευνα: Το 58% στην Ελλάδα διαθέτει εισόδημα μόνο για την κάλυψη βασικών αναγκών