MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Φεστιβάλ Βερολίνου: Σε ουδέτερο φύλο πλέον τα βραβεία ερμηνείας

Από το 2021, αντί να βραβεύεται ξεχωριστά ο «Καλύτερος» και η «Καλύτερη Ηθοποιός», η Ασημένια Αρκούδα θα απονέμεται σε ένα άτομο ουδέτερου φύλου.

Monopoli Team

Οι διευθυντές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, Mariette Rissenbeek και Carlo Chatrian, ανακοίνωσαν μια σημαντική αλλαγή στην ετήσια εκδήλωση: Ξεκινώντας από το φεστιβάλ του 2021, τα βραβεία ερμηνείας της Ασημένιας Αρκούδας θα είναι ουδέτερα ως προς το φύλο.

Μια δήλωση από το φεστιβάλ αναφέρει: «Αντί των βραβείων για τον «Καλύτερο» και την «Καλύτερη Ηθοποιό», θα δίνεται μια Ασημένια Αρκούδα «Καλύτερης Ερμηνείας» και μία «Καλύτερης Συμπληρωματικής Ερμηνείας». Τα βραβεία Ασημένιας Αρκούδας για ηθοποιούς διανέμονται από το 1956. Οι πιο πρόσφατοι αποδέκτες είναι ο Elio Germano («Hidden Away») και η Paula Beer («Undine») από το φεστιβάλ του 2020.

«Πιστεύουμε ότι ο μη διαχωρισμός των βραβείων στον τομέα της υποκριτικής, ανάλογα με το φύλο, αποτελεί μια ευκαιρία προς την ευαισθητοποίηση σχετικά με το φύλο στη βιομηχανία του κινηματογράφου», ανέφεραν οι διευθυντές του Φεστιβάλ,

Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ, το καθιστά το πρώτο διεθνές φεστιβάλ ταινιών που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο απονέμει τα βραβεία υποκριτικής με βάση το φύλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαταιώνεται το Φεστιβάλ Αισχύλεια 202012.09.2018

Εκτός από τις ουδέτερες ως προς το φύλο κατηγορίες υποκριτικής, οι διευθυντές επιβεβαίωσαν επίσης, ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του 2021 θα πραγματοποιηθεί σε φυσική μορφή και όχι σε εικονική. Ένα υβριδικό φυσικό-εικονικό σχέδιο εκπονείται παράλληλα για την Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου (EFM).

Το 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί στις 11-21 Φεβρουαρίου 2021.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b