MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΝΕΑ

  Ματαιώνεται το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ακυρώνεται το φετινό Φεστιβάλ Αισχύλεια, ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ της χώρας μας.

  Αισχύλεια 2020, Φωτογραφία: Γιάννης Κουσκουτής
  Αισχύλεια 2020, Φωτογραφία: Γιάννης Κουσκουτής
  Monopoli Team

  Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών, το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020, που θα λάμβανε χώρα από 24 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου, ακυρώνεται.

  Στη σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε, πως μετά από πολλή προσπάθεια και
  εξαντλώντας κάθε δυνατό χρονικό περιθώριο και πρόσφορο μέσο προς την υλοποίηση των εκδηλώσεών μας, το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 ματαιώνεται! Οι δύσκολες συγκυρίες και συνθήκες, καθώς και οι τρέχουσες και συνεχώς μεταβαλλόμενες διατάξεις και οδηγίες, δεν μας επιτρέπουν τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Με την ελπίδα να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η δοκιμασία, ανανεώνουμε το καλλιτεχνικό μας ραντεβού για το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021

  Αισχύλεια 2020, Φωτογραφία: Γιάννης Κουσκουτής

  Αισχύλεια 2020, Φωτογραφία: Γιάννης Κουσκουτής

  Μήνυμα του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. για την ακύρωση του Φεστιβάλ

  Μήνυμα για την ακύρωση του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020 απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας και Επικεφαλής της διοργάνωσης, κος Φώτιος – Παναγιώτης Τατάκης, προς όλους τους Δημότες αλλά και το κοινό του Φεστιβάλ.

  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Τατάκης:

  «Aγαπητοί συνδημότες, Μετά από πολλή σκέψη, ατέρμονες προσπάθειες και προσεκτική αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, προκρίθηκε πως για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας Υγείας -του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού- το φεστιβάλ Αισχύλεια θα πρέπει να ακυρωθεί.

  Η απόφαση αυτή είναι δύσκολη, κρίνεται όμως αναγκαία και τη συνομολογούμε, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι λίαν ανησυχητικά και σύσσωμη η ιατρική κοινότητα επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης κάθε δυνατού μέτρου, που στοχεύει στη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των πολιτών.»

  Εξηγώντας τους λόγους της απόφασης αυτής, ο κος Τατάκης συνέχισε ευχαριστώντας τον Δήμο Ελευσίνας, τους συνεργάτες του, τους ανθρώπους της Κ.Ε.Δ.Ε,  την Αντιπρόεδρο Ζωή Στραϊτούρη, τα μέλη της επιτροπής του φεστιβάλ Αισχύλεια, αλλά και τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

  «Ήταν τιμή μου ειλικρινά, που ηγήθηκα αυτής της ιστορικής επιτροπής και ευελπιστώ πως η δημοκρατικότητα και η θεσμικότητα αποτέλεσαν τις βασικές μου αρχές, με βάση τις οποίες συμπορευθήκαμε και οικοδομήθηκε η εισήγηση μας. Ευχαριστώ όλους όσους αγκαλιάσατε το φετινό πρόγραμμα και παράλληλα σας απολογούμαστε αιτούμενοι τη κατανόηση σας για μια πρωτοφανή πανδημία, που ασκεί ομολογουμένως ριζικές κοινωνικές επιρροές, μεταβάλλοντας παραδόσεις ετών.» δήλωσε ο κος Τατάκης.

  Αισχύλεια 2020, Φωτογραφία: Γιάννης Κουσκουτής

  Ραντεβού το 2021

  Ο κος Τατάκης πρόσθεσε επίσης: «Η Κ.Ε.Δ.Ε. δεσμεύεται να στηρίξει τον Πολιτισμό έμπρακτα και εγγυώμαι πως οδεύοντας προς «διευρυμένα» χρονικά Αισχύλεια 2021, είμαι βέβαιος πως αυτό θα αποτελέσει το «πολιτιστικό αντίδοτο» του ιού, με εκδηλώσεις που άλλοτε θα πυκνώνουν και άλλοτε θα αραιώνουν, βάση των ισχυόντων κάθε φορά δεδομένων και διατάξεων. Οι συνεργάτες μας θεωρώ πως θα κατανοήσουν το σκεπτικό της απόφασης αυτής και οι εκδηλώσεις του προγράμματος θα υλοποιηθούν όταν είναι πια ασφαλής η διεξαγωγή των θεαμάτων για το σύνολο των δημοτών-όχι μόνο τους παρευρισκόμενους.»

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Ποιες εκδηλώσεις αναβάλλονται λόγω του κορονοϊού12.09.2018

  «Ας ελπίσουμε να μετέλθουμε αυτής της πανδημίας, που κλυδωνίζει κάθε τόπο σύντομα και τότε όντας όλοι υγιείς θα απολαύσουμε θεάματα που θα στοχεύουν στη πνευματική μας ανάταση και ψυχαγωγία. Μέχρι τότε προέχει η προάσπιση της υγείας των δημοτών και αυτό θεωρώ-και συμφωνούμε όλοι σε αυτό- πως είναι αδιαπραγμάτευτο. Καμιά φορά, όπως είπε και ο Jim Rohn “Οι τοίχοι που χτίζουμε γύρω μας για να κρατήσουν τη λύπη μακριά, κρατούν απ’ έξω και τη χαρά.”

  Περισσότερα από Τι Νέα;
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast