MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πολιτιστικές βόλτες με τα παιδιά στην Αθήνα την εβδομάδα 27/7 -2/8

Κινηματογράφος, θέατρο, συναυλίες, επισκέψεις σε Μουσεία γεμίζουν τις μέρες και τα βράδια του καλοκαιριού! Τι μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά την εβδομάδα από 27 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.

author-image Ράνια Κρασάκη

Επίσκεψη σε έκθεση

Αφαιρετικές Προσεγγίσεις Ελλήνων Καλλιτεχνών της Διασποράς | Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου

Οι εκθέσεις του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου πάντα αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για μια μικρή απόδραση στην Άνδρο. Φέτος φιλοξενούνται έργα από μια πλειάδα Ελλήνων εικαστικών που έζησαν ή ζουν και διαπρέπουν στο καλλιτεχνικό προσκήνιο των χωρών όπου κατέφυγαν και παρέμειναν. Στην πλειονότητά τους οι καλλιτέχνες που συγκροτούν αυτό το αφιέρωμα είναι δημιουργοί που επιχείρησαν  υπερβάσεις και αφουγκράστηκαν τα μηνύματα των καιρών.

Θα δούμε έργα των Chryssa (Χρύσα Βαρδέα), Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης), Θεόδωρος Στάμος, Γιάννης Κουνέλλης, Λουκάς Σαμαράς, Θάνος Τσίγκος, Τζον Χριστοφόρου, Ντίκος Βυζάντιος, Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος), Σοφία Βάρη, Μπάμπης Βεκρής (Electros), Νάσος Δάφνης, Κώστας Ανδρέου, George Negroponte, Μαρκ Χατζηπατέρας, Νάκης Παναγιωτίδης, Άλκης Πιερράκος, Άρης Κουτρουλής και Lynda Benglis.
Πού: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άνδρος | Οδός Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Χώρα, Άνδρος 845 00, T. 22820 22444
Πότε: Από 01/07/2020 έως 27/09/2020, Δευ-Κυριακή: 11:00-15:00, Τρίτη Κλειστά
Είσοδος: 5€, μειωμένο 3€
Πληροφορίες : https://goulandris.gr/el/visit/be-andros

Ρένα Μόρφη

Μουσική

Ρένα Μόρφη | Η Σάμπα Τσικίτα στην Τεχνόπολη

Η Ρένα Μόρφη, η ερμηνεύτρια των Imam Baildi, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη μουσικοχορευτική νουβέλα. Τι είναι ακριβώς αυτή η συναυλία; Αν δεν την δεις, δεν μπορείς να καταλάβεις. Κι όταν την δεις, δε θα μπορείς να την εξηγήσεις. Αλλά τέτοιες βραδιές είναι για να τις ζούμε κι όχι για να τις αφηγούμαστε.
Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 11854 – Γκάζι, Αθήνα, 213-0109300
Πότε:  Τετάρτη 29 Ιουλίου, στις 21.15
Εισιτήρια: 10€-14€ Viva
Πληροφορίες: https://athens-technopolis.gr/index.php/el/ekdiloseis/details/2020-07-29/311-i-sampa-tsikita-stin-texnopoli-tetarti-29-iouliou-2020

Λυσιστράτη

Θέατρο

Λυσιστράτη, του Αριστοφάνη

Η Λυσιστράτη γράφτηκε το 411 π.Χ., μια χρονιά που η πόλη-κράτος της Αθήνας βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της, εν μέσω Πελοποννησιακού Πολέμου. Η Σικελική Εκστρατεία έχει καταλήξει σε πανωλεθρία και ο Αλκιβιάδης έχει αυτομολήσει στην πλευρά των Σπαρτιατών, οι οποίοι, οχυρωμένοι στη Δεκέλεια, επιτίθενται με σφοδρότητα στους Αθηναίους.  Εντός των τειχών, η κατάσταση είναι εξίσου ζοφερή, καθώς οι πολιτικοί τριγμοί οδηγούν σε αποδυνάμωση την Εκκλησία του Δήμου και οι ολιγαρχικοί κάνουν έντονη την παρουσία τους. Ο Αριστοφάνης παρουσιάζει τη Λυσιστράτη στα Λήναια του 411 π.Χ., μεταφέροντας τη γυναίκα από τον «Οίκο» στον «Δήμο» (όπως θα κάνει αργότερα και στις Εκκλησιάζουσες) και προσφέροντάς της τη δυνατότητα πολιτικής δράσης για όσα αφορούν το σπίτι αλλά και την πόλη της.

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα μεγάλης κλίμακας του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στην Επίδαυρο είναι ένας πολύ καλός λόγος για ακόμη μια επίσκεψη στο Αργολικό θέατρο.
Πού: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Πότε:  Παρασκευή 31/07 έως Κυριακή 02/08/2020 στις 21:00
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 50€, Ζώνη Α΄ 45€ | Ζώνη Β΄ 20€ | Άνω Διάζωμα 8€, ανέργων/ ΑΜΕΑ 5€, αγορά εισιτηρίου
Πληροφορίες: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

O Ραφτάκος των λέξεων

O Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων περιοδεύει για λίγες μόνο παραστάσεις.

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Πού: Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας, Αμαρυλλίδος 44, Ραφήνα 190 09
Πότε:  Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 7.30μμ
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Εισιτήρια: 7€, Ticketservices
Πληροφορίες: Μικρός Νότος

Θερινός Κινηματογράφος

Park Your Cinema Kids

Οι Ήρωες του Δάσους (2006) | Διάρκεια: 86′

Μια εξημερωμένη αρκούδα κι ένα άγριο ελάφι που δεν βάζει γλώσσα μέσα, έχουν την κακή τύχη να βρίσκονται κατά λάθος σ’ ένα δάσος, τρεις μόλις μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Με συνεργούς όλα τα ζωάκια που κατοικούν εκεί, θα φροντίσουν να μετατρέψουν τους κυνηγούς τους από θύτες σε… θηράματα! Η πρώτη παραγωγή της Sony Pictures Animation που γνώρισε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία και δημιούργησε ένα δημοφιλές franchise στο home entertainment, με τρεις συνέχειες.
Πότε: Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 στις 21:00
Πού: Ξέφωτο , Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα
Είσοδος: Ελεύθερη
Πληροφορίες : https://www.snfcc.org/OpenSeason

Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012) | Διάρκεια: 92′

Ο Κόμης Δράκουλας διευθύνει ένα resort για την ανάπαυση κάθε είδους τεράτων, μακριά από τον πολιτισμό και τους ενοχλητικούς ανθρώπους. Η «γαλήνια» ατμόσφαιρα διαταράσσεται όταν στο ξενοδοχείο εισχωρεί κατά λάθος ένας πιτσιρικάς τουρίστας, ο οποίος ερωτεύεται την… 118χρονη (αλλά teenager στο παρουσιαστικό!) κόρη του οικοδεσπότη. Οι πιο κλασικοί τερατόμορφοι ήρωες της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου γίνονται παιδιάστικα χαριτωμένοι στην animated εκδοχή τους, σε ένα φιλμ που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως και απέκτησε ακόμη δύο sequels, το 2015 και το 2018.
Πότε:
Σάββατο 01 Αυγούστου 2020 στις 21:00
Πού: Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα
Είσοδος: Ελεύθερη
Πληροφορίες: https://www.snfcc.org/HotelTransylvania

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b