MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 11 προτάσεις για την Παρασκευή 24 Ιουλίου

Θέατρο, συναυλίες, χορός – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020.

Πέρσες
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Πέρσες, του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η τραγωδία «Πέρσες», το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, ανεβαίνει από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:00
8€ – 20€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ένα μωρό για τρεις, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Με τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Κώστα Αποστολάκη και τον Γιάννη Δρακόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η κωμωδία «Ένα μωρό για τρεις» έρχεται να δροσίσει τα καλοκαιρινά βράδια προσφέροντας μοναδικές στιγμές γέλιου διασκέδασης, αλλά και συγκίνησης. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη θεατρική του εκδοχή, σε απόδοση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:00
Από 15€
Κατράκειο Θέατρο, Ακροπόλεως & Νέστορος (Άλσος Αγ. Φιλίππου), Νίκαια

Ένα μωρό για τρεις,

ART της Γιασμίνα Ρεζά στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το  ART, η κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, συνεχίζει την περιοδεια σε όλη την Ελλάδα μετά από 2 χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και συνεχόμενα sold out. Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης και Θανάσης Κουρλαμπάς.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:15
14€, 17€
Κηποθέατρο Παπάγου, 6η στάση Παπάγου (Οδό Κορυτσάς)

Ποιος σκοτωσε το σκυλο τα μεσανυχτα, σε περιοδεία

Δύο σχεδόν χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά της στο Θέατρο Τζένη Καρέζη και με τη δεύτερη χειμερινή σεζόν να έχει διακοπεί απότομα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, η παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, επιστρέφει και παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα θερινά θέατρα της Αττικής, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:00
Από 15€
Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής), Ηλιούπολη

Πλάθοντας τον Προμηθέα

Πλάθοντας τον Προμηθέα, από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στο Λύκειο Αριστοτέλους

Ένα πρωτότυπο δρώμενο για τον «πλάστη του ανθρωπίνου γένους», τον Τιτάνα Προμηθέα, με αφήγηση, μουσική και θεατρική δράση. Στο μεικτό αυτό θέαμα, επιχειρείται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο ένας μικρός “περίπατος” σε  επιλεγμένα μουσικά, λογοτεχνικά, ποιητικά και θεατρικά έργα που ενέπνευσε ο μύθος του Προμηθέα σε δημιουργούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα τον “Προμηθέα Δεσμώτη” του Αισχύλου.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 19:30
2€, 4€ * Προκρατήσεις εδώ.
Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου Αριστοτέλους, Ρηγίλλης 11, Αθήνα

Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία, του Λευκάδιου Χερν στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

H Θεατρική Ομάδα Κωφών Τρελά Χρώματα παρουσιάζει το έργο του Λευκάδιου Χερν «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία». Στην παράσταση συμμετέχουν κωφοί και ομιλούντες ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη φωνητική ερμηνεία για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο, όπου το υπερφυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί σε παμπάλαιους μύθους της Άπω Ανατολής. Η παράσταση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 20:30
5€, 10€, 12€
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πέτρας

Στο φόβο και την ανασφάλεια της εποχής του κορονοϊού και της πανδημίας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απαντάει με συναίσθημα και λυρισμό. Μας ενώνει όλους σε μια βραδιά στο Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης και μας τραγουδάει τα πιο λυρικά του τραγούδια, τα πιο ευαίσθητα, τα πιο ρομαντικά.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:30
15€
Θέατρο Πέτρας, Μελίνας Μερκούρη, Πετρούπολη

Mihalis Kalkanis Group live στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο Μιχάλης Καλκάνης και το σχήμα του υποδέχονται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τους Χάικ Γιαζιτζιάν και Γιάννη Αναστασάκη, για ένα διήμερο στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Μια μουσική παράσταση στην οποία συνυπάρχουν η τζαζ και η ambient, η παραδοσιακή και world μουσική με την ψυχεδέλεια και με τη noisy αντίληψη, η πηγαία μελωδία με την electronica.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:30
5€ – 20€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Χειμερινοί Κολυμβητές

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στην Τεχνόπολη

Το μακροβιότερο ελληνικό σχήμα, που συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια την χαρακτηριστική του διαδρομή δίνει το καλοκαιρινό του ραντεβού στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 40χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:00
10€ – 15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

«Πάμε σαν άλλοτε» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Μια ρομαντική μουσική περιπλάνηση σε αγαπημένα τραγούδια και ντουέτα του περασμένου αιώνα. Παρουσιάζονται ελαφρά τραγούδια και άριες από οπερέτες της περιόδου του τέλους των Βαλκανικών Πολέμων έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια που περιγράφουν τη μετάβαση από την οπερέτα στο έντεχνο καθώς επίσης από το θέατρο και τον κινηματογράφο, καλύπτοντας τη χρονική περίοδο μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του ‘50. Ερμηνεύουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Ελεάννα Κωνσταντά, Μαρία Ρουκά και Δημήτρης Αλεξανδρίδης. Στο πιάνο συνοδεύει ο Μάριος Καζάς.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητο το δελτίο εισόδου από τον ιστότοπο www.viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι 

Σύνθεση για έξι σώματα

ΧΟΡΟΣ

Σύνθεση για έξι σώματα, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Μία παράσταση χορού σε σκηνοθεσία, σύλληψη και χορογραφία της Αντωνίας Οικονόμου. Μια άδεια σκηνή. Χωρίς εισόδους και εξόδους, αφού κανείς δεν εισέρχεται ή εξέρχεται. Οι ερμηνευτές απαλλαγμένοι από εξωτερικούς τεχνικούς παράγοντες. Έξι σώματα διαπραγματεύονται επί σκηνής πιθανούς τρόπους συνύπαρξης, δημιουργώντας μικρόκοσμους, σε μία συνθήκη πρόβας και αυτοτελούς δημιουργίας.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 20:45
8€, 12€
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς & Ερμού, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b