MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
13
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Μακαρονάδα alla Nerano από το food blog Pandora’s Kitchen

    Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του όλους τους γαστρονομικούς του θησαυρούς. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες και άλλα λαχανικά είχαν την τιμητική τους τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορες μαγειρικές εκδοχές τους.

    Μακαρονάδα alla Nerano από το food blog Pandora's Kitchen
    Μακαρονάδα alla Nerano από το food blog Pandora's Kitchen
    Monopoli Team

    Αγαπημένη συνταγή του φετινού καλοκαιριού ήταν η μακαρονάδα alla Nerano, μια συνταγή που την δοκίμασα φέτος για πρώτη φορά και πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω αυξημένων καλοκαιρινών υποχρεώσεων, σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας.

    Υλικά
    • 500 γρ. σπαγγέτι
    • 4 μεγάλα κολοκύθια
    • 100 γρ. μετσοβόνε
    • 150 γρ. πεκορίνο
    • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • Αλατοπίπερο
    • ξύσμα από ένα λεμόνι
    • λάδι για τηγάνισμα

    Εκτέλεση
    1. Κόβουμε τα κολοκύθακια σε πολύ λεπτές φέτες ή τα περνάμε σε spiralizer.
    2. Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
    3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά.
    4. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα το σκόρδο ώστε να αρωματιστεί.
    5. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και σωτάρουμε ελαφρά.
    6. Έπειτα, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας (al dente βρασμένα) και 2 κουτάλες της σούπας από ζωμό που έχουν βράσει τα μακαρόνια.
    7. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, τα φύλλα βασιλικού και το αλατοπίπερο.
    8. Ανακατεύουμε ελαφριά ώστε να δέσει η σάλτσα.
    9. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε το πιάτα μας με φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Η μακαρονάδα alla Nerano

    Η μακαρονάδα alla Nerano είναι ένα ιταλικό πιάτο από το Ιταλικό χωριό Nerano. Τα βασικά του συστατικά είναι το ζυμαρικό, τα τηγανιτά κολοκυθάκια και το προβολόνε. Η πρώτη φόρα που συναντάμε αυτό το πιάτο είναι στις αρχές το 1950 από την σεφ ενός Ιταλικού εστιατορίου την Maria Grazia.

    Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast