MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 10 προτάσεις για την Πέμπτη 23 Ιουλίου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Ηρώδειο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με τα φημισμένα της έγχορδα, σε δύο υπέροχα έργα. Η συναυλία αρχίζει με το πλούσιο σε αντιθέσεις Ντιβερτιμέντο για ορχήστρα εγχόρδων του Μπέλα Μπάρτοκ, ενώ στο πρόγραμμα δεσπόζει το διαχρονικό αριστούργημα του Αντόνιο Βιβάλντι, Οι τέσσερις εποχές. Στη μουσική διεύθυνση η Ζωή Τσόκανου και στο σόλο βιολί, ο εξάρχων της ΚΟΘ Σίμος Παπάνας.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:00
10€ 65€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η Ταράτσα του Φοίβου με special guests στο Θέατρο Άλσος

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του, ο Θανάσης Αλευράς, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, η Νεφέλη Φασούλη και ο Alex de Paris μετακομίζουν το φετινό καλοκαίρι στο Θέατρο Άλσος με μια παράσταση «COVID 19 Edition» και πολλούς αγαπημένους καλεσμένους. Καλεσμένοι αυτή την εβδομάδα θα είναι η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Vassilikos.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:00
15€25€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ with full band στην Τεχνόπολη

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ με την μπάντα του, θα παρουσιάσουν ένα Acoustic Live στην σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων,  με ένα Setlist αποτελούμενο από όλα εκείνα τα τραγούδια που τον έχουν κατατάξει στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού Hip Hop. Μοναδικές εκδοχές των κομματιών του, πολλές από τις οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά στην σκηνή της Τεχνόπολης.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:00
7€ 12€
Τεχνόπολη Δ. Αθηναίων, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

Βάκχες, του Ευριπίδη στο Θέατρο Βράχων

Μία εναλλακτική ανάγνωση των Βακχών του Ευριπίδη ανεβαίνει στο Θέατρο Βράχων, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη. Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Χήστου Σουγάρη, αποκτούν μία άλλη διάσταση, ακόμη και χωροταξικά. Μέσα σε μια παραμελημένη παιδική χαρά ζει  ένα νεαρό αγόρι, ο Πενθέας. Εκεί καταφθάνει ο νέος θεός Διόνυσος με ομάδα πιστών με σκοπό να εδραιώσει τη λατρεία του στον χώρο. Με την άφιξή του τα πάντα αποκτούν νέα υπερβατική και αχαλιναγώγητη πνοή.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο Βράχων

Ποιος σκοτωσε το σκυλο τα μεσανυχτα

Ποιος σκοτωσε το σκυλο τα μεσανυχτα, σε περιοδεία

Δύο σχεδόν χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά της στο Θέατρο Τζένη Καρέζη και με τη δεύτερη χειμερινή σεζόν να έχει διακοπεί απότομα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, η παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, επιστρέφει και παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα θερινά θέατρα της Αττικής, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:00
Από 15€
Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής), Ηλιούπολη

Οιδίπους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η παράσταση «Οιδίπους», μια σύνθεση βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία, σε διασκευή της Θεοδώρας Καπράλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, θα ξεκινήσει περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και της επαρχίας.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:30
Από 15€
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Περιμένοντας τον Γκοντό

Περιμένοντας τον Γκοντό, στο Θέατρο Πέτρας

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό», το αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο σήμερα, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:15
Από 13€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Αθηναίων Πολιτεία, από το Εθνικό Θέατρο στον Αρχαιολογικό Χώρο Λυκείου

Πρόκειται για πέντε αυτοτελή, αφηγηματικά «ιστορήματα»– διασκευασμένα σε δραματική μορφή και για θεατρική απόδοση, τα οποία συνέχονται θεματολογικά σε ένα ενιαίο ιστορικό-πολιτικό διακείμενο. Τα κεφάλαια ανα-διηγούνται ιστορίες όπως το Κυλώνειο Άγος, η νομοθεσία του Σόλωνα, η τυραννίδα του Πεισιστράτου και των Πεισιστρατιδών, οι μεταρρυθμίσεις του Κλεισθένη, κ.ά. Οι ιστορίες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σημαίνοντες αρχαιολογικούς τόπους και μουσεία· τα πλέον ιδεώδη –για την παράστασή τους – «θέατρα». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 19:30
2€, 4€ με προκράτηση εδώ. 
Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου Αριστοτέλους, Ρηγίλλης 11, Αθήνα

Η πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Cine Γαλάτσι

Ο θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη. Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:15
Από 12€
Cine Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου

The Night is Young, performance της Νάνσυς Μπούκλη

Ένα ραντεβού άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων εν μέσω πανδημίας, που ψάχνουν να βρουν το αντίδοτο. Μια performance εμπνευσμένη από την ταινία του Leos Carax «Mauvais Sang».
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:00, 21:30, 22:00
10€
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b