MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη»: Δωρεάν καλλιτεχνικές δράσεις στο Ανοιχτό θέατρο Γκράβας

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη» έρχεται για φιλανθρωπικό σκοπό στο Ανοιχτό θέατρο Γκράβας.

Monopoli Team

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη», ύστερα από την περίοδο αναστολής της λειτουργίας της, με οργάνωση επανήλθε ομαλά στη λειτουργία της. Στο τέλος κάθε χρόνου, οι σπουδαστές παρουσιάζουν στο Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής στην Ακρόπολη τη δουλειά τους με θεματικές. Φέτος, λόγω των συνθηκών, θα γίνει εξωτερικά.

Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου της Αθήνας, η Αθηναϊκή Σκηνή θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα της ετήσιας δουλειάς σπουδαστών και καθηγητών στο Φεστιβάλ της Αθήνας που θα λάβει χώρα στο ανοιχτό θέατρο της Γκράβας. Έτσι το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε μία μοναδική βραδιά το αποτέλεσμα των ετήσιων εργασιών των σπουδαστών με επιλογή τριών δράσεων.

«Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιο Ιονέσκο

«Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιο Ιονέσκο είναι ένα έργο προφητικό. Παρουσιάζει επί σκηνής μια πόλη που δέχεται επίθεση από έναν αόρατο εχθρό. Έναν ιό. Μια πανδημία. Παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθούν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση. Το πρόγραμμα των δράσεων συνεχίζει με την παρουσίαση στο κοινό της τεχνικής διδασκαλίας της υποκριτικής, μέσα από μεθόδους υποκριτικής. Ο ποιητικός λόγος παίρνει τη σκυτάλη και κείμενα του Αισχύλου του Σοφοκλή και του Ευριπίδη θα αποτελέσουν την αφορμή ενός open class αγώνων λόγου και συμβολικής απόδοσης, που γεννιέται μπροστά στο κοινό.

Μπορεί να ακυρώθηκαν τα εκπαιδευτικά μαθήματα της Αθηναϊκής Σκηνής λόγω μέτρων και να μην επιτρέπονται οι δράσεις σε κλειστούς χώρους. Η φωνή των σπουδαστών, όμως, θα εκφραστεί σε μια βραδιά που σημαίνει το τέλος της φετινής χρονιάς αλλά και την αρχή της νέας.

Νέες αιτήσεις

Η παράσταση σηματοδοτεί και την έναρξη των αιτήσεων των νέων σπουδαστών για το έτος 2020-2021. Επίσης είναι η έναρξη και των καλοκαιρινών μαθημάτων προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις που, όπως κάθε χρόνο, παρέχονται δωρεάν σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν.

Φιλανθρωπικός σκοπός

Η είσοδος στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας είναι δωρεάν και γίνεται με δελτία εισόδου λόγω μέτρων. Αντί εισιτηρίου, η Αθηναϊκή Σκηνή σε συνεργασία με το ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) καλεί κάθε θεατή να προσφέρει τυποποιημένα – συσκευασμένα ή κονσερβοποιημένα προϊόντα (τρόφιμα, είδη υγιεινής, χαρτικά). Οι σακούλες με τα προϊόντα θα συλλεχθούν στην έξοδο του Θεάτρου όταν ολοκληρωθεί η παράσταση μετά από υπόδειξη που θα γίνει εκείνη την ώρα λόγω μέτρων. Τα προϊόντα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το κάλεσμα για τη φιλανθρωπική δράση είναι γενικό και μπορεί κάποιος ακόμα και αν δεν καταφέρει να παρακολουθήσει την παράσταση να προσφέρει τα αγαθά στην έξοδο του Θεάτρου, μετά τη λήξη της παράστασης της  ή και σε άλλες ημέρες στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά στο 210 9222300 (ώρες επικοινωνίας 12.00- 16.00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Τρίτο Στεφάνι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Παλλάς12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλαμπόκης, Γιώργος Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση

Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Χορογραφία: Χριστίνα Βασιλοπούλου

Παίζουν: Θόδωρος Κάλβος, Μιχάλης Καλαμπόκης, Κοραής Δαμάτης, Λίλλυ Μελεμέ, Κώστας Γάκης, Ισίδωρος Σιδέρης, Γιώργος Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση, Βέρα Λάρδη,

Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b