MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Ένα εργοστάσιο σοκολάτας σαν του Willy Wonka, ανοίγει στο Άμστερνταμ

Ένα θεματικό εργοστάσιο σοκολάτας που μοιάζει να είναι βγαλμένο από την ταινία «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο Σοκολάτας» ανοίγει στην πόλη Zaandam, στην Ολλανδία, που βρίσκεται περίπου 18 χιλιόμετρα βόρεια του Άμστερνταμ.

Monopoli Team

Η αρχιτεκτονική εταιρεία SeARCH με έδρα το Άμστερνταμ συνεργάστηκε με την σοκολατοβιομηχανία  Tony’s Chocolonely για να δημιουργήσει το Tony’s Chocolonely Chocolate Circus, ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα η New York Post.

Το θεματικό πάρκα θα αποτελείται από τρία κτίρια, ένα εκ των οποίων θα διαθέτει και roller coaster. Το πρότζεκτ για το Chocolate Circus ανακοινώθηκε αρχικά από την Tony’s Chocolonely το 2018, αλλά τα σχέδια δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Μέσα στο εργοστάσιο, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο εργοστάσιο με τα πόδια και να μάθουν ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν για τη σοκολάτα, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων και των ζητημάτων για την ίδια τη βιομηχανία σοκολάτας.

Η εταιρεία Tony’s Chocolonely ιδρύθηκε αρχικά το 2005 με αποστολή να «τερματίσει τη δουλεία στις φυτείες κακάο», ανέφερε η Daily Mail. Συνεργάζεται με αγροτικούς συνεταιρισμούς για να προμηθεύεται κόκκους κακάου απευθείας από τους αγρότες σε υψηλότερη τιμή, ενώ επενδύει επίσης στη γεωργία και την κατάρτιση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Το πάρκο θα μπορεί να απασχολεί 600 υπαλλήλους, καθώς και να δέχεται περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως, σύμφωνα με τη Daily Mail. Συνολικά, το έργο αυτό θα κοστίσει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η New York Post.

Τέλος, τα σχέδια για το roller coaster περιλαμβάνουν έναν ελιγμό μέσω ενός κόκκινου υπόστεγου, αλλά το τρενάκι δεν θα μπαίνει μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Πηγή: travelandleisure

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b