MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ

Νάταλι Γουντ: Η ζωή και ο ανεξιχνίαστος θάνατος της γοητευτικής σταρ

Σαν σήμερα γεννιέται η καλλονή σταρ του Χόλιγουντ, που πριν τα 25 της χρόνια μετρούσε ήδη 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ο θάνατος της οποίας δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Ακούγοντας το όνομα Νάταλι Γουντ, πολλοί θυμούνται αμέσως το πρόσωπο της σταρ που πέθανε σε ηλικία 43 χρόνων, από πνιγμό, κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες, το 1981. Πολλοί κατηγορούν ακόμα τον σύζυγό της, Ρόμπερτ Βάγκνερ για τον ξαφνικό θάνατό της. Η αλήθεια όμως δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια και εξακολουθεί να συγκλονίζει τη κοινή γνώμη.

Βιογραφικά στοιχεία

Η Νάταλι Γουντ, όμορφη και μικροκαμωμένη από νεαρή ηλικία, γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, από γονείς ρωσικής καταγωγής, ως Ναταλία Ζαχαρένκο. Ο πατέρας της ήταν επιπλοποιός και η μητέρα της καταγόταν από πλούσια οικογένεια της τσαρικής Ρωσίας. Και οι δύο τους είχαν καταφύγει πρώτα στον Καναδά και ύστερα στις ΗΠΑ, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.

H Νάταλι Γουντ σε νεαρή ηλικία

Πρώτες ταινίες

Η πρώτη της ταινία ήταν το πολεμικό δράμα του Ίρβινγκ Πίτσελ «Το Φεγγάρι Έπεσε», στο οποίο ήταν μόλις 5 ετών. Το 1947 ακολούθησαν το χριστουγεννιάτικο δράμα του Τζορτζ Σίτον, «Το Θαύμα στην 34η οδό» και η ρομαντική κομεντί του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς, «Ψυχές στην ομίχλη».

Καταξίωση στο Χόλιγουντ και δυο γάμοι

Η επιτυχία θα έρθει το 1955, όταν πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Τζέιμς Ντιν, στην κλασική ταινία «Επαναστάτης χωρίς αιτία», για την οποία εξασφάλισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, σε ηλικία μόλις 15 ετών!

Με τον Τζέιμς Ντιν, στην κλασική ταινία «Επαναστάτης χωρίς αιτία»

Τότε, θα γνωρίσει τον μεγάλο της έρωτα, τον γόη του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Βάγκνερ, με τον οποίο θα παντρευτούν 2 φορές, μία το 1957 και μια το 1972. Ανάμεσα στα 10 χρόνια που κράτησε το διαζύγιό τους, η Γουντ γνωρίζει και παντρεύεται τον κινηματογραφικό παραγωγό Ρίτσαρντ Γκρέγκσον (1969), με τον οποίο αποκτούν μια κόρη, τη Νατάσα.

Με τον σύζυγό της, Ρόμπερτ Βάγκνερ

Η καταξίωση στο Χόλιγουντ, που άρχισε να προσέχει την όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιό, ήρθε με τις εμβληματικές ταινίες «Πυρετός στο αίμα» και «West Side Story», το 1961. Στη πρώτη, ανέλαβε έναν σπουδαίο ρόλο που ζήλευαν πολλές ηθοποιοί, και της χάρισε άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Mε τον Γουόρεν Μπίτι στο «Πυρετός στο αίμα»

Σε ηλικία 25 ετών, μετρούσε ήδη 3 υποψηφιότητες για το πολυπόθητο βραβείο -η τρίτη ήρθε με τη ταινία «Αγάπησα ένα ξένο»– το οποίο δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ, αν και απέδειξε πολλές φορές το μεγάλο της χάρισμα, που έλαμπε στη μεγάλη οθόνη.

Ως Μαρία, στο εμβληματικό μιούζικαλ «West Side Story»

Τραγικός θάνατος

Η τελευταία ταινία της ήταν το «Brainstorm», που παρέμεινε ημιτελές λόγω του ξαφνικού θανάτου της το 1981 και ενώ είχε σχεδόν ολοκληρώσει τα γυρίσματα του ρόλου της.

Η ηθοποιός βρέθηκε πνιγμένη στην θάλασσα, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου του 1981, σε ηλικία 43 ετών. Το σώμα της βρέθηκε κοντά στο σκάφος όπου επέβαινε μαζί με τον σύζυγό της, Ρόμπερτ Βάγκνερ, τον συμπρωταγωνιστή της στο «Brainstorm», Κρίστοφερ Γουόκεν και τον καπετάνιο Ντένις Ντάβερν. Οι τρεις τους βρίσκονταν σε διακοπές στο νησί Σάντα Καταλίνα της Καλιφόρνιας.

Mε τον Κρίστοφερ Γουόκεν στα γυρίσματα της ταινίας

Κανείς δεν είδε πως έπεσε στο νερό η Γουντ. Κάποιοι άκουσαν κραυγές. Ο σύζυγός της κατέθεσε πως είχαν τσακωθεί το προηγούμενο βράδυ, γιατί την ζήλευε και νόμιζε πως διατηρεί σχέση με τον Κρίστοφερ Γουόκεν, τον συμπρωταγωνιστή της στη ταινία. Η αυτοψία του ιατροδικαστή έδειξε ότι είχε γδαρσίματα στο σώμα, τα χέρια και στον λαιμό. Επίσης, βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα της και διαπιστώθηκε ότι η ηθοποιός είχε πάρει υπνωτικά χάπια. Ο πνιγμός της θεωρήθηκε ατύχημα και η υπόθεση έκλεισε μετά από πέντε χρόνια.

Η υπόθεση ξανάνοιξε το Νοέμβριο του 2011, με μια νέα κατάθεση του καπετάνιου Ντένις Ντάβερν, ο οποίος δήλωσε ότι ο Βάγκνερ τον απέτρεψε να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανεύρεση της Γουντ και να ειδοποιήσει τις αρχές. Τον επόμενο χρόνο ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες τροποποίησε το πιστοποιητικό θανάτου της Γουντ, σημειώνοντας ότι ο θάνατός προήλθε από πνιγμό και άλλους αδιευκρίνιστους παράγοντες.

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

Με τον σύζυγο Ρόμπερτ Βάγκνερ και τις δυο της κόρες, Νατάσα και Κόρτνι

Στις 5 Μαΐου 2020, έκανε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ της HBO, «Natalie Wood: What Remains Behind», που αφηγούνταν την σπουδαία  καριέρα και την προσωπική ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίστηκαν οι κόρες της, ο σύζυγός της και φίλοι της από το Χόλιγουντ, όπως η Μία Φάροου και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το λαμπρό αστέρι του κινηματογράφου που χάθηκε νωρίς.

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ

Πολλοί προσπαθούν ακόμα να εξιχνιάσουν τον μυστηριώδη θάνατο της όμορφης ηθοποιού, τον οποίο πιθανόν να γνωρίζει μόνο ο σύζυγός της, όπως επισημαίνει η αδερφή της, Λάνα. Το τραγικό της υπόθεσης Γουντ όμως, είναι πως χάθηκε ένα σπουδαίο ταλέντο, σε νεαρή ηλικία, μια όμορφη ψυχή, ταπεινή, που δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό της σταρ και δεν έδειξε ποτέ σημάδια «ντίβας», παρ’ όλο που σημείωσε μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες και δόξα. Αυτή ήταν η Νάταλι Γουντ.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b