MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HOME CINEMA

Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες: Ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το εβδομαδιαίο πρόγραμμά του με ταινίες μικρού μήκους ανερχόμενων Ελλήνων σκηνοθετών, που έχουν ταξιδέψει σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.

Ίδρυμα Ωνάση
Ειρήνη Βιανέλλη, «Icebergs» («Παγόβουνα»)
Monopoli Team

Το τέλος του κόσμου σε ένα απομακρυσμένο νησί, η ζωή που άφησες να γλιστρήσει από τα χέρια σου, οι καθημερινές στιγμές τρέλας, πινιάτες και drag show στη «Μέρα των Νεκρών», το αξίωμα «αν η ζωή σού φέρει πορτοκάλια, φτιάξε μαρμελάδα», το «φύλλο της λεύκας» του Σεφέρη. Οι υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση κάνουν ταινίες και το κινηματογραφικό ταξίδι συνεχίζεται.

Ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών

Το πρόγραμμα «Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες» συνεχίζει τις ψηφιακές προβολές του για δεύτερη εβδομάδα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Μετά τη συνεργασία με το Φεστιβάλ Καννών και το αφιέρωμα στον λιβανέζικο κινηματογράφο, οι προβολείς σβήνουν και στην οθόνη εμφανίζονται ταινίες μικρού μήκους νέων Ελλήνων σκηνοθετών. Oι επιλεγμένοι σκηνοθέτες, εκτός από υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, έχουν και άλλα κοινά: παρουσιάζουν στο αφιέρωμα της εβδομάδας τις ταινίες που τους καθιέρωσαν, έχουν ταξιδέψει με τις ταινίες τους σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οι περισσότεροι ετοιμάζονται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.

Ίδρυμα Ωνάση

Αριστοτέλης Μαραγκός, «Beatitudes» («Μακαρισμοί»)

Και τη δεύτερη κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουλίου, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί ταινίες που αξίζουν την προσοχή μας.

Από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου:
  • Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος μάς στέλνει από ένα απομονωμένο νησί, το 2019, μια «Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου», προτού ακολουθήσει μία αξιομνημόνευτη πορεία σε διεθνή φεστιβάλ.
  • H Ειρήνη Βιανέλλη μας εμβαπτίζει σε animation κόσμους με το «Icebergs», την υπαρξιακή μαύρη κωμωδία που έφτασε στην προκριματική φάση για τα Όσκαρ το 2019 και η οποία βασίζεται στο διήγημα «Σκηνές» του Ευθύμη Φιλίππου, καθώς και με «Το φύλλο της λεύκας», με πηγή έμπνευσης το ομώνυμο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη.
  • Η Αρασέλη Λαιμού παρουσιάζει μια τραγικωμωδία για τα σύνορα στο «Ο Μιγκέλ Άλβαρες φοράει περούκα», που έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ από τη Δράμα έως το Ρίο ντε Τζανέιρο.
  • Ο Αριστοτέλης Μαραγκός επιστρατεύει τον Χρήστο Βαλαβανίδη στον ρόλο ενός μεσήλικα στη σύγχρονη Ελλάδα και κατακτά τα φεστιβάλ, από το Λοκάρνο έως την Αθήνα, με την ταινία του, «Μακαρισμοί».
  • Η Έφη Παππά μάς συστήνει μια γιαγιά που ξέρει να κάνει «μαγικά» με την animation ταινία «My Stuffed Granny», η οποία συγκέντρωσε συνολικά είκοσι διεθνή βραβεία (στα φεστιβάλ κινηματογράφου Εδιμβούργου, Τόκυο, Παλμ Σπρινγκς, Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων) και εκατοντάδες άλλες σημαντικές υποψηφιότητες.
Ίδρυμα Ωνάση

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, «Postcards from the End of the World» («Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου»)

Τι θ’ ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες

Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει το ελληνικό σινεμά, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις και το ταλέντο νέων δημιουργών, και προβάλλει στο εξωτερικό την Ελλάδα στα καλύτερά της. Αγκαλιάζει τη διαδικασία της δημιουργίας, της έρευνας και της καλλιτεχνικής εξέλιξης, προσφέροντας υποτροφίες στους ανθρώπους των τεχνών.

Αρκεί μια οθόνη, όσο μικρή κι αν είναι, για να ζήσουμε νέες εμπειρίες και στιγμές μέσα από τη ματιά καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών. Τις επόμενες βδομάδες θα διατεθούν ταινίες σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, φέρνοντας στο κανάλι τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους του 2019.

Αλλά η κινηματογραφική εμπειρία δεν σταματά εδώ: ομιλίες για την τέχνη του σινεμά από καταξιωμένους σκηνοθέτες, όπως ο Werner Herzog, καθώς και νέα πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν μέσα σε 120 ώρες, στο πλαίσιο του πρότζεκτ ENTER, από ανερχόμενους δημιουργούς, όπως ο Βασίλης Κεκάτος, ο Γιώργος Ζώης και η Εύη Καλογηροπούλου, επιβεβαιώνουν ότι το σινεμά στο Ίδρυμα Ωνάση δεν σταματά να μας εκπλήσσει, να μας ταξιδεύει και να μας εμπνέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Καλοκαιρινές προβολές σε Αθήνα και Σύρο12.09.2018

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του ψηφιακού καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση 9-15/7 στις επόμενες σελίδες.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b