MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HOME CINEMA

Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες: Κινηματογραφικός Ιούλιος στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, κάνει στροφή στο σινεμά για τον μήνα Ιούλιο, με βραβευμένες ταινίες καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών, καθώς και ψηφιακές πρεμιέρες.

Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες Ίδρυμα Ωνάση
El Gran Libano (2017), των Mounia Akl και Neto Villalobos
Monopoli Team

Τον Ιούλιο βουτάμε σε ταξιδιάρικες εικόνες, δυνατές ιστορίες και συγκινήσεις μέσα από σημαντικές συνεργασίες με κινηματογραφικά φεστιβάλ και ψηφιακές πρεμιέρες, που προβάλλονται αποκλειστικά στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση με το πρόγραμμα «Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες».

Βραβευμένες ταινίες καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών

Αρκεί μία οθόνη, όσο μικρή κι αν είναι, για να ζήσουμε νέες εμπειρίες και στιγμές μέσα από τη ματιά καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών. Ζούμε το Μεγάλο Σινεμά με βραβευμένες ταινίες και συνεργασίες με σημαντικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και δυσεύρετες ταινίες σε πρώτη ψηφιακή προβολή. Ταινίες από τον Λίβανο προβάλλονται για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Καννών και ακολουθούν ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση.

Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες Ίδρυμα Ωνάση

Η αφίσα του προγράμματος «Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες» του Ιδρύματος Ωνάση

Συνεργασίες με σημαντικά φεστιβάλ

Συνεργασίες με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας φέρνουν στο κανάλι τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους του 2019. Αλλά η κινηματογραφική εμπειρία δεν σταματά εδώ: ομιλίες για την τέχνη του σινεμά από καταξιωμένους σκηνοθέτες, όπως ο Werner Herzog, καθώς και νέα πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν μέσα σε 120 ώρες, στο πλαίσιο του πρότζεκτ ENTER, από ανερχόμενους δημιουργούς, όπως ο Βασίλης Κεκάτος, ο Γιώργος Ζώης και η Εύη Καλογηροπούλου, επιβεβαιώνουν ότι το σινεμά στο Ίδρυμα Ωνάση δεν σταματά να μας εκπλήσσει, να μας ταξιδεύει και να μας εμπνέει.

Μεγάλο Σινεμά. Μικρές Οθόνες: 1η εβδομάδα προβολών 2-8 Ιουλίου

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί ταινίες που μας ταξιδεύουν στον Λίβανο και ρίχνουν φως σε έναν εθνικό κινηματογράφο που συνεχίζει να προκαλεί έντονες συγκινήσεις. Το «Lebanon Factory», μια διεθνής συνεργασία ανάμεσα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών (Director’s Fortnight) και το Fondation Liban Cinema, αποτελείται από τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, συν-σκηνοθετημένες από τέσσερα ζευγάρια νέων κινηματογραφιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑENTER: Η Isabella Rossellini, η Έφη Μπίρμπα και άλλοι φτιάχνουν 7 νέα έργα σε 120 ώρες12.09.2018

Επίσης, στο «One of These Days» του Nadim Tabet, ζούμε ένα εικοσιτετράωρο στη Βηρυτό συντροφιά με τους πρωταγωνιστές της ταινίας. Έρωτας, όνειρα, ανεμελιά, πλήξη και μουσική με φόντο τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Βηρυτού. Ανακαλύψτε τις ταινίες από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου. Από τις 9 Ιουλίου προβάλλονται σημαντικές ελληνικές ταινίες μικρού μήκους. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δείτε στις επόμενες σελίδες το αναλυτικό πρόγραμμα του Ψηφιακού Καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση 2-8/7.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες στο onassis.org

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b