MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΊΑ

Το Λούβρο ανοίγει ξανά με υποχρεωτικές τις μάσκες και νέους κανόνες λειτουργίας

Μετά από 16 εβδομάδες και με οικονομική ζημία που ανέρχεται στα 40 εκατομμυρία ευρώ άνοιξε ξανά τις πόρτες του το διάσημο Μουσείο του Λούβρου.

Επισκέπτες με μάσκα μπροστά από την Μόνα Λίζα, στο Λούβρο
Επισκέπτες με μάσκες μπροστά από την Μόνα Λίζα, στο Λούβρο
Monopoli Team

Όπως πολλά μουσεία της Ευρώπης, έτσι και το Λούβρο στο Παρίσι, ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου, άνοιξε ξανά τις πόρτες του για το κοινό μετά από 4 περίπου μήνες, με πολλούς περιορισμούς και αλλαγές, για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19.

Το φημισμένο Μουσείο του Λούβρου βίωσε οικονομικές απώλειες ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς έμεινε κλειστό επί 16 εβδομάδες, σε μία περίοδο που κανονικά θα είχε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Σήμερα άνοιξε τις πόρτες του σε πολύ μικρότερο αριθμό επισκεπτών -μιας και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού ήταν τουρίστες, αλλά και με μέτρα ασφαλείας και κοινωνική απόσταση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Louvre museum is opening his doors again, but only on appointment, best time to see it! Gallery on: https://alessandroparente.photoshelter.com/gallery/Louvre-Museum-first-day-opening-after-lock-down/G0000k5a5khUIaK4 . .#socialdistancing #pandemie #gallery #reportagephotography

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandro Parente (@alessandro_._parente) στις

Πλέον όποιος θέλει να επισκεφτεί το Λούβρο και να δει από κοντά  την Μόνα Λίζα θα πρέπει να κλείσει τα εισιτήρια του εκ των προτέρων και ηλεκτρονικά εδώ, να φορά μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο μουσείο, να αφήσει εκτός μεγάλες τσάντες/κράνη και λοιπά μεγάλα αντικείμενα, αλλά και να ακολουθεί ένα “μονοπάτι ασφαλείας“, δηλαδή μία συγκεκριμένη πορεία που πρέπει να ακολουθούν οι επισκέπτες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι επιπτώσεις του κορονοϊού στους πολιτιστικούς χώρους σε Ελλάδα και Ευρώπη12.09.2018

Το δωμάτιο που βρίσκεται η Μόνα Λίζα θα είναι ανοιχτό για το κοινό, αλλά με ξεχωριστή είσοδο και έξοδο και ειδικούς ξεναγούς για να οδηγούν τους επισκέπτες και να διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται.

Κλειστά θα παραμείνουν τα δωμάτια με γαλλικά γλυπτά της Αναγέννησης, με τέχνη από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία και την Αμερική, καθώς και ο κάτω όροφος ισλαμικής τέχνης και ο δεύτερος όροφος της συλλογής με πίνακες Γάλλων και Βορειοευρωπαίων ζωγράφων.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b