MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
11
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Αχ Έρωτα!, σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η παράσταση του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Κοζάνης «Αχ Έρωτα!», μια σκηνική σύνθεση τεσσάρων έργων του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 17 Ιουλίου 2020.

Monopoli Team

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα, από τις 17 Ιουλίου 2020, το έργο «Αχ Έρωτα!». Μία παράσταση ύμνος στην δύναμη της αγάπης, βασισμένη στον ερωτικό, ποιητικό λόγο του Φ. Γκ. Λόρκα, σε σκηνοθεσία – σκηνική σύνθεση Νανάς Νικολάου.

Όσα στερηθήκαμε την άνοιξη, θα τα απολαύσουμε το καλοκαίρι. Την δια ζώσης επικοινωνία, τη χαρά, τη συγκίνηση, τη διασκέδαση του νου και της ψυχής από την τόσο δύσκολη καθημερινότητα, την ανταλλαγή συναισθημάτων… τον έρωτα τον ίδιο! Και θα τραγουδήσουμε για αυτόν, με τους στίχους του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Αχ Έρωτα!

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μία παράσταση-σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού».

«Αχ Έρωτα!». Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο! Ένα έργο, παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό. Όπως ο Έρωτας.  Όπως τον μελοποίησαν μεγάλοι Έλληνες συνθέτες, όπως ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Ξαρχάκος, ο Λεοντής και ο Γλέζος.

«Αχ Έρωτα!» μία παράσταση – σύνθεση όλων των τεχνών με οδηγό ένα συγγραφέα που σε όλες τις τέχνες εντρυφούσε, για να τραγουδήσει τον Έρωτα και τον Άνθρωπο, όπως τον πλησίασε, τον παρατήρησε και τον αγάπησε.

Πρόγραμμα περιοδείας

Ιούλιος

  • Παρασκευή 17/7: Πτολεμαΐδα Θέατρο Π.Ε.Α.
  • Σάββατο 18/7: Πτολεμαΐδα Θέατρο Π.Ε.Α.
  • Πέμπτη 23/7: Κοζάνη
  • Παρασκευή 24/7: Κοζάνη Υπαίθριο Θέατρο
  • Σάββατο 25/7: Κοζάνη Υπαίθριο Θέατρο
  • Κυριακή 26/7: Κοζάνη Υπαίθριο Θέατρο
  • Τρίτη 28/7: Γρεβενά Θέατρο Καστράκι
  • Τετάρτη 29/7: Καστοριά

Αύγουστος

  • Δευτέρα 3/8: Θεσσαλονίκη  Θέατρο Δάσους
  • Τρίτη 4/8: Σέρρες Αμφιθέατρο
  • Τετάρτη 5/8: Κομοτηνή Υπαίθριο Θέατρο
  • Παρασκευή 7/8: Δράμα
  • Σάββατο 22 /8: Γιάννενα
  • Δευτέρα 24/8: Δήμος Συκεών
  • Τετάρτη 26/7: Νέα Μάκρη
  • Πέμπτη 27/8: Νίκαια Κατράκειο
  • Σάββατο  29/8: Χαλκίδα
  • Δευτέρα  31/1: Πάτρα

Σεπτέμβριος

  • Τρίτη 1/9: Παπάγου
  • Πέμπτη 3/9: Κορυδαλλός
  • Παρασκευή 11/9: Πειραιάς Βεάκειο
  • Σάββατο 12/9: Βριλήσσια

*Ώρα έναρξης παραστάσεων στις 21:00.

Σημείωμα της σκηνοθέτριας:

Μία σύνθεση 4 έργων του Ισπάνου ποιητή Φ. Γκ. Λόρκα με θέμα τον Έρωτα, «Γέρμα», «Θαυμαστή Μπαλωματού», «ο Ματωμένος Γάμος», «το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα». «Αχ Έρωτα!» Ο Λόρκα βάζει τον άνθρωπο μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: την Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή, και τον Θάνατο και το τραγούδι: παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, γιορταστικό, παιχνιδιάρικο. «Αχ Έρωτα!» 

Το εγχείρημα το τολμήσαμε πριν πολλά χρόνια, όταν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τίμησε τα 100 χρόνια από την γέννηση του ποιητή και είναι η παράσταση με την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα προσέλευση θεατών στο χειμερινό ρεπερτόριο  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης! Ασφαλώς δεν πρόκειται τώρα για «μίμηση» και «αντιγραφή» του τότε.

Ο Λόρκα υπάρχει και θα υπάρχει πάντα,  για να μας δίνει νέες εμπνεύσεις, νέα ματιά και καινούργια συναπαντήματα με υπέροχους συνεργάτες ηθοποιούς και καλλιτεχνικούς συντελεστές. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης βγαίνει μπροστά!  Τολμάει!  Γιατί μία τόσο ζωντανή τέχνη, όπως το θέατρο, μπορεί να γίνει βάλσαμο στις ψυχές, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό». 

Νανά Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒάκχες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

*Στην παράστασή  ακούγονται τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών, πάνω στην ποίηση του Λόρκα. Στο ρόλο της Μπερνάντα Άλμπα ακούγεται η φωνή της μεγάλης κυρίας του θεάτρου Λήδας Πρωτοψάλτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη

Παίζουν: Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χρήστος Ντόβας, Πελαγία Αγγελίδου, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς | Στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Κωτούλας.

Διάρκεια: 90’
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€ - Μειωμένο 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 17 Ιουλίου 2020 έως 12 Σεπτεμβρίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Ώρα έναρξης παραστάσεων στις 21:00
Διασκευή: Νανά Νικολάου
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μητρότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Art & Culture
Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο "καθρέφτης" της κοινωνίας μας
Θεατρικά Νέα
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα
Θεατρικά Νέα
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά στις 5/12; - Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
Θεατρικά Νέα
«Λόλα»: Οι πρώτες φωτογραφίες από το θεατρικό ανέβασμα της θρυλικής ταινίας
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι νικητές
Art & Culture
"Νίκος Ξυλούρης: Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" στο Θέατρο Ήβη (video)
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητά με τον Νίκο Διαμαντή για το «Θέατρο Σήμερα»
Art & Culture
Κόντρα στον Άνεμο: Η Hippo Theatre Group μάς προσκαλεί σε μια ιπτάμενη περιπέτεια για τη σωτηρία της φύσης