MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Συγγραφείς παραιτούνται από το πρακτορείο της J.K. Rowling, μετά τα τρανσφοβικά σχόλιά της

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τέσσερις συγγραφείς αποσύρθηκαν από το πρακτορείο που εκπροσωπεί και τη δημιουργό του «Χάρι Πότερ», J.K. Rowling, με αφορμή τα τρανσφοβικά σχόλια που έκανε πρόσφατα η ίδια σχετικά με την εμμηνόρροια.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η συγγραφέας και δημιουργός του «Χάρι Πότερ», J.K. Rowling, απασχόλησε έντονα τα μίντια με τις πρόσφατες δηλώσεις της στο Twitter, σχετικά με την εμμηνόρροια, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως τρανσοφοβικές και προκάλεσαν αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και την κοινότητα LGBTQ.

Η παραίτηση των συγγραφέων

Η τελευταία σημαντική αντίδραση στα σχόλια της Rowling, ήταν η παραίτηση τεσσάρων συναδέλφων της από το πρακτορείο Blair Partnership, το οποίο διαχειρίζεται όλα τα βιβλία «Χάρι Πότερ» και τα δικαιώματα τους. Ο Fox Fisher, ο Drew Davies, η Ugla Stefanía Kristjönudóttir Jónsdóttir και ένας ακόμη συγγραφέας που παραμένει ανώνυμος, κατηγόρησαν την εταιρεία ότι αρνήθηκε να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση υποστήριξης για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάρι Πότερ online: Ο Daniel Radcliffe και άλλοι διάσημοι αστέρες διαβάζουν το βιβλίο12.09.2018

Τι υποστήριξαν οι τέσσερις συγγραφείς

Οι τέσσερις συγγραφείς, μετά τα πρόσφατα σχόλια της Rowling για τα δικαιώματα των τρανς, ζήτησαν από το πρακτορείο να «επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή του στα δικαιώματα και την ισότητα των τρανς». Ωστόσο, μετά από συζήτηση αποφάσισαν να μη συνεχίσουν να εκπροσωπούνται από το συγκεκριμένο πρακτορείο: «Θεωρήσαμε ότι δεν ήταν σε θέση να δεσμευτούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που θεωρούσαμε κατάλληλη και ουσιαστική. Η ελευθερία του λόγου μπορεί να γίνει σεβαστή μόνον εάν αμφισβητηθούν και αλλάξουν οι ανισότητες που εμποδίζουν τις ίσες ευκαιρίες για ομάδες όπως οι τρανσέξουαλ», σημείωσαν οι συγγραφείς.

Η απάντηση του πρακτορείου

Από τη πλευρά του το πρακτορείο Blair Partnership δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να περιορίσει τη θεμελιώδη ελευθερία που επιτρέπει στους συγγραφείς να εκφράζουν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις τους και πως δεν μπορούν να σχολιάζονται αυτές οι προσωπικές τους απόψεις. «Λυπούμαστε που τέσσερις πελάτες μας αποφάσισαν να φύγουν από το πρακτορείο. Για να το επαναλάβουμε, πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου για όλους. Αυτοί οι πελάτες αποφάσισαν να φύγουν επειδή δεν ανταποκριθήκαμε στο αίτημά τους. Σεβόμαστε το δικαίωμά τους να υποστηρίζουν αυτά που πιστεύουν», σχολίασε το πρακτορείο.

Δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση

Οι τέσσερις συγγραφείς ζήτησαν διαφορετικότητα και πλουραλισμό στον εκδοτικό κλάδο και σηματοδοτούν την παραίτησή τους κάνοντας μια δωρεά στο «Shakti Women’s Aid», μια σκωτσέζικη φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει γυναίκες που έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή βία.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Πανσέληνος Ιουνίου: Πότε θα δούμε το εντυπωσιακό «Φεγγάρι της Φράουλας»;
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Νέος δασμός 3 ευρώ στις αγορές από Temu, Shein – Πώς υπολογίζεται
Επίκαιρα
Μητρώο Ακινήτων: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ – Τι αλλάζει σε επιδόματα και ΕΝΦΙΑ
Επίκαιρα
Ποια χώρα «καίει» περισσότερο ρεύμα όταν χτυπούν οι καύσωνες;
Επίκαιρα
Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μουντιάλ, δίκες και γυναικοκτονίες – καμία κανονικότητα δεν είναι, αρκετά, κανονική
Επίκαιρα
Ακάθεκτος ο ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 10,6% στις αφίξεις και 9,5% στις εισπράξεις τον Απρίλιο
Αγορές
«Πρεμιέρα» για το PosoKanei.gov.gr – Το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους»: Έως 600 ευρώ η επιδότηση – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@