MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΑ

Χάρι Πότερ online: Ο Daniel Radcliffe και άλλοι διάσημοι αστέρες διαβάζουν το βιβλίο

Σε μια σειρά από δωρεάν online video και audiobook, διάσημοι αστέρες από τον χώρο του θεάματος διαβάζουν το βιβλίο της J.K. Rowling «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».

Χάρι Πότερ
Monopoli Team

Κάθε εβδομάδα, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz θα διαβάζουν online ένα κεφάλαιο από το πρώτο βιβλίο της σειράς – φαινόμενο της Βρετανίδας συγγραφέως J.K. Rowling, «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».

Τα δωρεάν video και audiobook, τα οποία θα διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας Harry Potter at Home και το spotify αντίστοιχα, θα περιλαμβάνουν διάσημους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και άλλους celebrities, όπως οι Daniel Radcliffe, Stephen Fry, David Beckham, Dakota Fanning, Claudia Kim, Noma Dumezweni και Eddie Redmayne.

Δείτε το teaser εδώ:

Το πρώτο video

Συνολικά, μέχρι τα μέσα καλοκαιριού, θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και τα δεκαεπτά κεφάλαια του πρώτου βιβλίου, με τις περιπέτειες του εμβληματικού πλέον νεαρού μάγου. Η αρχή έχει γίνει, ήδη, με το πρώτο κεφάλαιο «Chapter One: The Boy Who Lived» («Το αγόρι που σώθηκε»), το οποίο μπορείτε να απολαύσετε πατώντας εδώ. Αφηγητής είναι ο ηθοποιός που ερμήνευσε τον Χάρι Πότερ στη μεγάλη οθόνη, Daniel Radcliffe.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μπαλάντα του Γέρου Ναυτικού»: Ο Iggy Pop & άλλοι καλλιτέχνες διαβάζουν…online το διάσημο ποίημα12.09.2018

Επιπλέον διαθέσιμο υλικό

Στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στις οικογένειες που μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, τα video των αναγνώσεων θα συνοδεύουν πηγές, όπου παιδιά και γονείς μπορούν να μάθουν περισσότερα για τον φανταστικό κόσμο του Χάρι Πότερ και να επιδοθούν σε επιπλέον διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως quiz κ.α.

Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός Eddie Redmayne, πρωταγωνιστής της εμπνευσμένης από το σύμπαν του «Χάρι Πότερ» σειράς ταινιών «Fantastic Beasts», θα είναι ανάμεσα στους αστέρες που θα διαβάσουν κεφάλαια του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το πρώτο βιβλίο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς φαντασίας «Χάρι Πότερ» κυκλοφόρησε το 1997, με τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», γνωρίζοντας αμέσως τεράστια επιτυχία, τόσο στο παιδικό όσο και στο ενήλικο κοινό. Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού, το οποίο, χάνοντας τους γονείς του σε νεαρή ηλικία και ζώντας με τους φριχτούς θείους του, εισέρχεται στο συναρπαστικό σύμπαν της μαγείας, κάνει πολύτιμους φίλους και προσπαθεί να προστατέψει τον κόσμο από έναν θανάσιμο κίνδυνο που τον απειλεί.

Χάρι Πότερ

Έκτοτε ακολούθησαν άλλα έξι, εξίσου επιτυχημένα, βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από ογδόντα γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από πεντακόσια εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας τον «Χάρι Πότερ», την πιο επιτυχημένη σειρά βιβλίων στην ιστορία.

Οι ταινίες

Από το 2001 έως το 2011 τα βιβλία της σειράς μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη, σε οχτώ ταινίες που γνώρισαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Τον ομώνυμο ήρωα υποδύθηκε ο Βρετανός ηθοποιός Daniel Radcliffe, ενώ στον ρόλο των δύο «συνοδοιπόρων» και φίλων του συναντάμε την Emma Watson (Ερμιόνη) και τον Rupert Grint (Ρον).

Στιγμιότυπο από την ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» (2001)

Τους τρεις νεαρούς ηθοποιούς στις ταινίες πλαισίωσε ένα καστ εμβληματικών ηθοποιών: Alan Rickman, Maggie Smith, Richard Harris, Michael Gambon, Helena Bonham Carter, Kenneth Branagh, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Emma Thompson, Julie Walters, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Helen McCrory κ.α. Ενώ στο σκηνοθετικό τιμόνι βρέθηκαν οι Chris Columbus , Alfonso Cuarón, Mike Newell και David Yates.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b