MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Δευτέρας: 11 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 11 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου.

«Rodelinda»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Ωνάση

Ακούστε τα νέα Radiophonics, από τη σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που προστίθενται κάθε εβδομάδα στο Ψηφιακό Κανάλι. Επίσης, ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο Apply-Degger – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.
Βρείτε τα εδώ.

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα η Δανάη Σαριδάκη, η οποία διαβάζει τα «Περασμένα Μεσάνυχτα» του Οδυσσέα Ελύτη.
Δείτε το εδώ.

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

«Rodelinda»

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Rodelinda» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ. Στη διεύθυνση της ορχήστρας ο Harry Bicket. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε τo εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18:00 την όπερα «Χορός Μεταμφιεσμένων» (Un ballo in maschera) του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Jesús López Cobos.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Χορός Μεταμφιεσμένων»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα το έργο «Η τρέλα του Γεωργίου του Γ’» (The Madness of George III) του Alan Bennett, σε σκηνοθεσία του Adam Penford. Ο Mark Gatiss στον ρόλο του βασιλιά Γεώργιου του Γ’. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 18/6.
Δείτε την εδώ.

Shakespeare’s Globe

Δείτε σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) την ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο Θερινής Νυκτός» (A Midsummer Night’s Dream) σε σκηνοθεσία του Dominic Dromgoole. Πρωταγωνιστούν οι Michelle Terry και John Light.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Όνειρο Θερινής Νυκτός»

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει σήμερα την παράσταση μπαλέτου «La Fille mal gardée» (The Wayward Daughter), η οποία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες του Φρέντερικ Άστον. Μαέστρος ο Άνθονι Τουίνερ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 26/6.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Dutch National Opera & Ballet

Δείτε σήμερα το αριστούργημα του Άρνολντ Σένμπεργκ «Gurre-Lieder», σε σκηνοθεσία του Pierre Audi και μουσική διεύθυνση του Marc Albrecht.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Δείτε σήμερα δύο μπαλέτα (Citizen Nowhere και Overture) του David Dawson, μέρος ενός αφιερώματος για τα 25 χρόνια συνεργασίας του με το Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας, πρώτα ως χορευτής, έπειτα ως χορογράφος και από το 2015 ως καλλιτεχνικός συνεργάτης.
Δείτε τα εδώ.

«Overture» του David Dawson

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b