MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Κυριακής: 13 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου.

«Gurre-Lieder»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε σήμερα στις 21:00, την όπερα «Ορφέας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, το εμβληματικό μπαρόκ έργο που συχνά πιστώνεται και ως η πρώτη όπερα στην Iστορία της μουσικής. Η σκηνοθεσία είναι του Θάνου Παπακωνσταντίνου και η μουσική διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, με πρωταγωνιστή τον φημισμένο ισπανό τενόρο Χουάν Σάντσο και την Σαβίνα Γιαννάτου στον ρόλο της Πρωθιέρειας του Διονύσου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση

Ακούστε τα νέα Radiophonics, από τη σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που προστίθενται κάθε εβδομάδα στο Ψηφιακό Κανάλι. Επίσης, ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο Apply-Degger – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.
Βρείτε τα εδώ.

«Ορφέας»

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα, έχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Σοφολόγης και η Σίσσυ Τουμάση, οι οποίοι διαβάζουν το διήγημα του Αλεξάντρ Πούσκιν, «Η χιονοθύελλα».
Δείτε το εδώ.

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

«Dämmerung»

Μία παράσταση μέσω της πλατφόρμας Ζoom

Σήμερα στις 21:45, δείτε το έργο «Dämmerung», βασισμένο στο ομότιτλο έργο του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσίαΝικόλα Ανδρουλάκη.
Βρείτε εισιτήρια εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει το ντοκιμαντέρ «La Comédie-Française ou L’amour joué» του Φρέντερικ Γουάιζμαν.
Δείτε το εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει σήμερα ένα Gala At-Home, με περισσότερους από 40 κορυφαίους καλλιτέχνες και μέλη της ορχήστρας να παίζουν μουσική, ο καθένας από το σπίτι του, σε όλο τον κόσμο. Ο Γενικός Διευθυντής Peter Gelb και ο μαέστρος Yannick Nézet-Séguin ως οικοδεσπότες του γκαλά.
Δείτε τo εδώ.

«Ναμπούκο»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21:00 την όπερα «Ναμπούκο» σε τέσσερις πράξεις του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Guillermo García Calvo. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

Dutch National Opera & Ballet

Δείτε σήμερα στις 20:00, το αριστούργημα του Άρνολντ Σένμπεργκ «Gurre-Lieder», σε σκηνοθεσία του Pierre Audi και μουσική διεύθυνση του Marc Albrecht.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Δείτε σήμερα στις 20:00, δύο μπαλέτα (Citizen Nowhere και Overture) του David Dawson, μέρος ενός αφιερώματος για τα 25 χρόνια συνεργασίας του με το Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας, πρώτα ως χορευτής, έπειτα ως χορογράφος και από το 2015 ως καλλιτεχνικός συνεργάτης.
Δείτε τα εδώ.

«Gurre-Lieder»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα το έργο «Η τρέλα του Γεωργίου του Γ’» (The Madness of George III) του Alan Bennett, σε σκηνοθεσία του Adam Penford. Ο Mark Gatiss στον ρόλο του βασιλιά Γεώργιου του Γ’. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 18/6.
Δείτε την εδώ.

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει σήμερα την παράσταση μπαλέτου «La Fille mal gardée» (The Wayward Daughter), η οποία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες του Φρέντερικ Άστον. Μαέστρος ο Άνθονι Τουίνερ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 26/6.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b