MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Chungking Express
Dolly
Dust to Dust
Father Mother Sister Brother
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Gorgona
Hokum
I was a stranger
Kuhle Wampe-Σε ποιον ανήκει ο κόσμος?
La dolce vita
Madonnas
Michael
Pillion
Primavera
Queer Movie Nights 2024
Sirât
The Drama
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (με υπότιτλους)
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Αμνετ
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Από το σούρουπο ως την αυγή
Βίλμα: Το τελευταίο αντίο
Γυναίκες έξω
Διπλόδοκος, το δεινοσαυράκι (μεταγλωττισμένη)
Δυστυχώς βρίζω
Δυτικό μέτωπο
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Εθνικός θησαυρός
Ενα τελευταίο για τον δρόμο
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζούσε τη ζωή της
Η Έλι και η παρέα των φαντασμάτων (μεταγλώττισμένη)
Η θάλασσα τον χειμώνα
Η καρδιά του ταύρου
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η οικογένεια Ντινοσάουρους (μεταγλωττισμένη)
Η πόλη του Θεού
Η όπερα της πεντάρας
Καποδίστριας
Κος κανένας εναντίον Πούτιν
Λευκά όρη
Λυκόφως
Μακρία
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μια μάχη μετά την άλλη
Ο αρχηγός
Ο διάβολος φοράει Prada 2
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Ομάχα
Ο μυστικός πράκτορας
Ο σερίφης
Περασμένες ζωές
Περσέπολις
Πριν την επανάσταση
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Στη σκιά της πορτοκαλιάς
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συντροφικότητα
Τελευταία κλήση
Το καταφύγιο στην Ομόνοια
Το μεγαλείο
Το χρώμα του ροδιού
Τρίχες κατσαρές (μεταγλωττισμένη)
Φάννυ και Αλέξανδρος
Φτηνά τσιγάρα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Αισθηματική

Παιχνίδια ζευγαριών

Η ταινία του 65χρονου Ολιβιέ Ασαγιάς με τους Ζιλιέτ Μπινός και Γκιγιόμ Κανέ ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας 2018.

stars-fullstars-fullstars-halfstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 108'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Ένας συγγραφέας δίνει το νέο του  βιβλίο στον εκδότη του, αναμένοντας σχόλια καθώς και το ok για την έκδοση του. Το θέμα του βιβλίου είναι οι εξωσυζυγικές σχέσεις, μια εκ των οποίων αφορά την πραγματική σχέση ενός συγγραφέα με μια ηθοποιό, η οποία τυχαίνει να είναι η γυναίκα του εκδότη!

Σεξ, ψέματα και μυθιστορήματα

Απιστίες και ψέματα με όχημα κάποιες σκανδαλιστικές ερωτικές ιστορίες και φόντο τον κόσμο του βιβλίου που ετοιμάζεται να επέλθει στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο πρώην κριτικός κινηματογράφου Ολιβιέ Ασαγιάς συνθέτει ένα γουστόζικο μικρόκοσμο που απαρτίζεται από εκδότες, συγγραφείς, διανοούμενους, ηθοποιούς, ιδεολόγους και στελέχη που οραματίζονται τη νέα εποχή. Παρότι η φλυαρία χαρακτηρίζει τα «Παιχνίδια ζευγαριών» το αποτέλεσμα δεν είναι κουραστικό. Οι ομολογουμένως πετυχημένες ατάκες, ο αυτοσαρκασμός  και το ανάλαφρο φαρσικό στοιχείο που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τόσο έξυπνα σε ταινία του ο Γάλλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος καθιστούν το σύνολο τουλάχιστον αξιοπρεπές.

Μην φανταστείτε πάντως ότι ο διανοούμενος σκηνοθέτης που συνεργάζεται και πάλι με την μούσα του Ζιλιέτ Μπινός άφησε έξω από τα καρέ τις προσφιλείς ανησυχίες του. Πίσω από κάθε θεατρικής δομής performance των πρωταγωνιστών του βάζει καίρια ερωτήματα για την ηθική της τέχνης (μπορεί ένας συγγραφέας να έχει μπλογκ ή δικαιούται να χρησιμοποιεί πραγματικά πρόσωπα στις ιστορίες του;), τα παρελκόμενα της νέας εποχής και τη στοχοποίηση του ψηφιακού βιβλίου που αντιμετωπίζεται σαν διάβολος από τους παραδοσιακούς εκδοτικούς οίκους. Φυσικά  τα περισσότερα και πλέον καυστικά σχόλια αφορούν τις συζυγικές σχέσεις που περνάνε κρίση καθώς και τις απρόσωπες ή προσχηματικές σχέσεις που δημιουργούνται στον κόσμο των social media. Ευτυχώς ο Ασαγιάς αποφεύγει να γίνει διδακτικός και προβλέψιμος αφήνοντας τις τύχες των ηρώων του να γείρουν προς την αστεία πλευρά της ζωής από την οποία πάντως δεν λείπει μια υποψία συγκίνησης και τρυφερότητας όπως φαίνεται στο αφοπλιστικό και όμορφο φινάλε του φιλμ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Double vies
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς
Σενάριο: Ολιβιέ Ασαγιάς

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Γκιγιόμ Κανέ, Βενσάν Μακέιν, Πασκάλ Γκρεγκορί

Διάρκεια: 108'
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 2018

Rating: 2.5
Διανομή: Weird Wave
Περισσότερα από CINEMA