MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Επιτέλους: Ξανά σινεμά!

Μετά από αναγκαστικό 3μηνο σχεδόν χωρισμό με την μεγάλη τους αγάπη, οι κινηματογραφόφιλοι από σήμερα 1η Ιουνίου μπορούν να απολαύσουν και πάλι την μαγεία της μεγάλης οθόνης.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Δεν λέμε, καλές και άγιες οι τηλεοπτικές πλατφόρμες streaming αλλά σαν την ιερότητα του αυθεντικού κινηματογραφικού χώρου, την αίθουσα δηλαδή, δεν έχει.

Οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας των θερινών σινεμά

Από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 λοιπόν, τα θερινά σινεμά ανοίγουν τις πόρτες τους με μπούσουλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του θεατή λόγω κορονοϊού.

Εκτός των βασικών μέτρων που όλοι γνωρίζουν – απόσταση 1,5 μέτρου, προαιρετική χρήση μάσκας, απολυμαντικά- επιχειρείται να ενισχυθεί η συνήθεια της ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου για ευνόητους λόγους ενώ η επιθυμητή επιτρεπόμενη χωρητικότητα από τις αρχικές εκτιμήσεις του 40% του κοινού που θα μπορεί παρακολουθήσει την ταινία στην εκάστοτε αίθουσα έχει ανέλθει στο 70% ύστερα από τη προφορική συμφωνία αιθουσαρχών και υπουργού πολιτισμού παρότι το αίτημα τους για μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6% όπως συμβαίνει και με το θέατρο ή τους υπόλοιπους χώρους πολιτισμού, ικανοποιήθηκε μερικώς μόνο φτάνοντας στο 13%. Το τελευταίο μέτρο πάντως δεν θα επιφέρει και μείωση στην τιμή του εισιτηρίου καθώς οι αιθουσάρχες θεωρούν ότι οι δεκάδες προσφορές μέσα στην βδομάδα που έχουν «εφεύρει» οι ίδιοι έχουν ήδη μειώσει τον μέσο όρο των εισιτηρίων.

Επίσης οι θεατές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε αρχικό στάδιο θα υπάρχει προσωρινά μία μόνο προβολή – αυτή των 9.00 ή 9.15- και μάλιστα χωρίς διάλειμμα για την αποφυγή συνωστισμού στα κυλικεία, τουαλέτες και τους υπόλοιπους χώρους του σινεμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλα τα Drive-In σινεμά που θα λειτουργούν το καλοκαίρι στην Αθήνα12.09.2018

Έναρξη με επαναλήψεις

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου η “Μπαλάντα” ανοίγει στην Αθήνα σε Τριανόν, Κάρμεν, Φλοίσβο και Άλεξ (Πόρτο Ράφτη)

Όσον αφορά το μενού των ταινιών, για αυτές τις πρώτες τρεις μέρες αναγκαστικά θα περιλαμβάνει τίτλους που είτε διέκοψαν απότομα την επιτυχημένη καριέρα τους (η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη ήταν η τελευταία ταινία που πρόλαβε και δημιούργησε φαινόμενα sold out στην προ Covid-19 εποχή) είτε πραγματοποίησαν εντυπωσιακά νούμερα στη χειμερινή σεζόν.

“Παράσιτα”

Η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, τα οσκαρικά «Παράσιτα», ο «Joker» είναι μερικές από αυτές αλλά και τίτλοι όπως το «Στα μαχαίρια», «Τζότζο», «Κατηγορώ», «Ραντεβού στο Belle Epoque», «Σκοτεινά νερά», «Η μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» και «Απόστρατος» που διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία στα σινεμά.

“Ευτυχία”

Νέες πρεμιέρες από τις 4 Ιουνίου

Οι νέες ταινίες θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουνίου, ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση του κοινού σε έναν αλλοτινό θεσμό, αυτό των δημοφιλών στα 60ς drive-in, που κάνει διστακτικά την εμφάνιση του σε χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b