MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΆΛ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο

Το διάσημο Φεστιβάλ της Βενετίας είναι το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ που δεν ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, αλλά θα διεξαχθεί κανονικά.

Monopoli Team

Μπορεί το Φεστιβάλ Καννών να ακυρώθηκε και η Μπιενάλε της Βενετίας να αναβλήθηκε για το 2022, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όμως, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βένετο, Luca Zaia, δήλωσε σήμερα ότι το Φεστιβάλ της Βενετίας όχι μόνο δεν θα ακυρωθεί, αλλά θα λάβει χώρα τον φετινό Σεπτέμβριο, όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεστιβάλ παραμένουν οι γνωστές. Από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στο νησί Lido της Βενετίας. Πρόκειται, λοιπόν, για το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ των Καννών υπονόησαν την παρουσία του φεστιβάλ στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ώστε “να γιορτάσουν μαζί την επανέναρξη των κινηματογράφων” δήλωσε ο Πρόεδρος των Καννών, Pierre Lescure.

Όσα ξέρουμε για το 77ο Φεστιβάλ Βενετίας

Βέβαια, το Φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί χωρίς αλλαγές. Όπως είναι λογικό, η πραγματικότητα του κορονοϊού επιβάλλει κάποιους περιορισμούς, ενώ έχει ήδη επιφέρει αλλαγές σε ολόκληρη τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η Κέιτ Μπλάνσετ στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2018. Φέτος αναμένεται να είναι πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Η Κέιτ Μπλάνσετ στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2018. Φέτος αναμένεται να είναι πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Συγκεκριμενα, ο Luca Zaia, που είναι και ένας εκ των διευθυντών του Φεστιβάλ, δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι φέτος θα προβληθούν λιγότερες ταινίες, καθώς οι παραγωγές ήταν περιορισμένες και τα γυρίσματα πολλών ταινιών δεν ολοκληρώθηκαν, λόγω του covid-19.  Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί εδώ στα τέλη Ιουλίου, όπως κάθε χρόνο. Τον Ιανουάριο είχε ανακοινωθεί ότι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού θα ήταν η Κέιτ Μπλάνσετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«We Are One»: Το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ έρχεται στο YouTube12.09.2018

Παράλληλα, το Φεστιβάλ της Βενετίας θα λάβει επίσης μέρος στο «We Are One», το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ που θα προβληθεί στο YouTube. Το online φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο YouTube, από τις 29 Μαΐου, έως και τις 7 Ιουνίου 2020 και θα μπορούμε να το παρακολουθήσουμε δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις. Θα περιλαμβάνει ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μουσική, κωμωδία και συζητήσεις στα πάνελ.

Αναμένουμε επίσης περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας του Φεστιβάλ. Μπορεί η Ιταλία να έχει επιστρέψει στη κανονικότητα με την σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας, δεν παύει όμως να ήταν το επίκεντρο του κορονοϊού στην Ευρώπη, με 230 χιλιάδες κρούσματα.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
COSMOTE HISTORY: 10 χρόνια λειτουργίας για το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό
Cine News
Super Bowl 2026: Οι δύο “λανθιμικές” διαφημίσεις με την Emma Stone και τον George Clooney
Cine News
Οι βραβευμένοι «Ανταγωνιστές» επιστρέφουν με β’ σεζόν στο Disney+
Art & Culture
Αποστολή στο 55ο IFFR: Μια εβδομάδα από αίθουσα σε αίθουσα
Cine News
Die My Love, κωμωδίες ή δυνατά love stories; Τι θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Μέγαρο: Τριήμερο προβολών με τα τρία πρώτα ιστορικά ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού
Cine News
28ο ΦΝΘ: Μεγάλο αφιέρωμα σε σπάνια και αποκαλυπτικά αρχεία
Cine News
Animasyros 2026: 200 χρόνια Ερμούπολη και open call για συμμετοχές
Cine News
«Οι Αθώοι»: Πρεμιέρα απόψε στο MEGA – Όσα θα δούμε στο 1ο επεισόδιο
Cine News
Το KinoFest επιστρέφει στην Αθήνα
Cine News
Η υπόθεση Σορίν Ματέι στη μεγάλη οθόνη - Στον "αέρα" το τρέιλερ
Cine News
«Μπαμπά, σ’ αγαπώ»: Οι πιο απίστευτες περιπέτειες της πατρότητας ξεκινούν στον ALPHA