MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΈΧΝΗ

Νέες ημερομηνίες για τη Μπιενάλε της Βενετίας

Φαίνεται ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο του πολιτισμού, καθώς η Μπιενάλε της Βενετίας, ένα από τα πιο σημαντικά event τέχνης στον κόσμο, αναβάλλεται.

Monopoli Team

Παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών της Μπιενάλε Βενετίας να μην καθυστερήσει περισσότερο η πραγματοποίηση της διοργάνωσης, τελικά το σημαντικό event αναβλήθηκε. Όπως γνωρίζουμε, οι αρχικές ανακοινώσεις τον Μάρτιο έκαναν λόγο για πραγματοποίηση της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής τον φετινό Αύγουστο, αντί για τις 23 Μαϊου που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όμως η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής θα λάβει χώρα το 2021, ενώ η Μπιενάλε της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί τελικά ένα χρόνο αργότερα απ’ ότι περιμέναμε, δηλαδή το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Μπιενάλε της Βενετίας 2020 αναβάλλεται για τον Αύγουστο12.09.2018

Οι νέες ημερομηνίες για την Μπιενάλε της Βενετίας είναι 23 Απριλίου 2022 έως 27 Νοεμβρίου 2022. Η Μπιενάλε της Αρχιτεκτονικής θα πραγματοποιηθεί από 22 Μαϊου 2021 έως 22 Νοεμβρίου 2021.

Με πάνω από 225 χιλιάδες κρούσματα, η Ιταλία ήταν δυστυχώς μία από τις χώρες-επίκεντρο του κορονοϊού. Οι αναβολές των δύο Μπιενάλε αποτελούν ένδειξη για τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο του covid-19 στις παγκόσμιες διοργανώσεις για τα επόμενα χρόνια.

Ο Roberto Cicutto, πρόεδρος της Μπιενάλε Βενετίας, δήλωσε: “Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκαθαριστεί η πραγματική κατάσταση αυτού που βιώνουμε. Με σεβασμό στη δουλειά που έχουμε κάνει, τις επενδύσεις των συμμετεχόντων, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που οι χώρες, τα ινστιτούτα, πανεπιστήμια, αρχιτεκτονικά στούντιο αντιμετωπίζουν, μαζί με τη αβεβαιότητα και τους περιορισμούς που επιβάλλει ο covid-19, αποφασίσαμε να ακούσουμε την πλειονότητα που θέλει να αναβληθεί η Μπιενάλε”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1990 που θα υπάρχει κενό 3 χρόνων ανάμεσα σε δύο Μπιενάλε. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι η Μπιενάλε του 1992 θα λάμβανε χώρα το 1993, ώστε η Μπιενάλε του 1995 να λάμβανε χώρα στην 100η επέτειο της έκθεσης.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b