MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Φεστιβάλ Καννών 2020: Αναβάλλεται για πρώτη φορά στην ιστορία του το διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Λόγω κορονοϊού αναβάλλεται το Φεστιβάλ Καννών, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 12-13 Μαϊου.

Monopoli Team

Είναι επίσημο: Το διάσημο φεστιβάλ κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Καννών αναβλήθηκε. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Μαϊου, όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ εξετάζουν τις άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μεταφερθεί τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή ήρθε τη στιγμή που η Γαλλία βρίσκεται σε καραντίνα, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού. Όπως είναι φυσικό, εδώ και εβδομάδες υπήρχαν συζητήσεις για το αν θα ακυρωθεί τελικά το φεστιβάλ, οι διοργανωτές του όμως απεύφευγαν αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φεστιβάλ: “Αυτή τη στιγμή που διανύουμε μια παγκόσμια κρίση, οι σκέψεις μας πάνε στα θύματα του Covid-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όσους πολεμούν την ασθένεια αυτή.”

“Μόλις οι εξελίξεις της γαλλικής και της παγκόσμιας κατάστασης μάς επιτρέψουν να αξιολογήσουμε τιςπιθανότητες, θα κάνουμε γνωστή την απόφαση μας. Φυσικά είμαστε πάντα σε συνεννόηση με την γαλλική κυβέρνηση και το Δημαρχείο των Καννών, καθώς και με τα μέλη της επιτροπής του φεστιβάλ, τους επαγγελματίες της βιομηχανίας και τους συνεργάτες μας.”

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b