MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου: 19 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 19 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου.

«Ορέστεια»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Φεστιβάλ Αθηνών

Με την παράσταση «Ορέστεια», βασισμένη στην ομότιτλη τριλογία του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Συντονιστείτε σήμερα στις 19:00 στο διαδικτυακό κανάλι του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο YouTube, στο οποίο η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη για 24 ώρες.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα το έργο «Swim» από τον Kareem Kalokoh, ένα μουσικό κομμάτι για τη φιλία εν καιρώ απομόνωσης!
Δείτε το εδώ.

«Swim»

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα στις 20.00 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών #snfccAtHome: music κυριολεκτικά…απογειώνεται με τη συναυλία του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Καμαρωτού, με τον τίτλο «Μετέωρη». Τραγουδάει η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου. Για πρώτη φορά από τότε που άνοιξε το ΚΠΙΣΝ, φιλοξενεί μια συναυλία στο ψηλότερο σημείο του, το Ενεργειακό Στέγαστρο, με πανοραμική θέα της Αθήνας και του Σαρωνικού. Το pre-show θα αρχίσει στις 20:00 και η συναυλία στις 20:15.
Βρείτε την συναυλία εδώ. 

Ίδρυμα Ωνάση

Δείτε σήμερα το «The Encounter» (Η συνάντηση), με ξεναγό τον Simon McBurney και τους Complicité. Μια «εξωτική» εμπειρία προηγμένης τεχνολογίας που μας διακτινίζει στα τροπικά δάση του Αμαζόνιου και του υποσυνείδητου, αλλά και πολλές άλλες παραστάσεις που είναι διαθέσιμες για online παρακολούθηση.
Βρείτε τα εδώ.

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Δείτε σήμερα έναν δομημένο αυτοσχεδιασμό βασισμένο στο ποίημα του Γ. Σεφέρη «ο τόπος μας είναι κλειστός» από τις Στεφανία Γώγου, Ειρήνη – Ερωφίλη Κλέπκου και Μπίλιω Μαρνέλη.
Δείτε το εδώ.

«ο τόπος μας είναι κλειστός»

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Δείτε σήμερα από την παράσταση «Μια πόλη στο σκοτάδι» με τον ντετέκτιβ Φώτη Μαυρίδη σε μια ακόμα υπόθεση μυστηρίου ή μήπως ένα…ταξίδι στο χρόνο; Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Ντόβολου και η παράσταση θα είναι διαθέσιμη σήμερα έως τις 20:00.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο νέες παραστάσεις την εβδομάδα. Δείτε σήμερα την παράσταση «Respire» από τον θίασο Circoncentrique, με τους Alessandro Maida και Μaxime Pythoud να καταδύονται στα βάθη της φιλίας τους με συνοδό τη μουσική της Lea Petra.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θεσσαλικό Θέατρο

Δείτε την παράσταση «Dogville» του Λαρς Φον Τρίερ, από την Πειραματική Σκηνή 2019. Η απόδοση είναι του Στρατή Πασχάλη και η σκηνοθεσία του Κώστα Λαμπρούλη.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει το κλασικό αριστούργημα της ρωσικής δραματουργίας, «Masquerade» (Μασκαράτα) του Μιχαήλ Λέρμοντοφ, σε σκηνοθεσία του Anatoli Vassiliev. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Bella Figura» της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Thomas Ostermeier. Με αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Bella Figura»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Λουτσία ντι Λάμερμουρ» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, σε μουσική διεύθυνση του Richard Bonynge. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), την παράσταση για παιδιά «Dot and Anton» του Έριχ Κέστνερ, σε μουσική διεύθυνση του Friedrich Pfeiffer και στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) την όπερα «Δον Πασκουάλε» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, σε μουσική διεύθυνση του Frédéric Chaslin.
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

«Λουτσία ντι Λάμερμουρ»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε ξανά την παράσταση «Barber Shop Chronicles» του Inua Ellams, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Olivier Bijan Sheibani. Η παράσταση διαθέτει υπότιτλους και θα είναι διαθέσιμη έως τις 21/5.
Δείτε την εδώ.

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

H Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει την όπερα «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, σε σκηνοθεσία του Richard Eyre. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 8/6 στα ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Αφιέρωμα στο έργο του Hans van Manen.

Μπαλέτα Béjart

Τα διάσημα μπαλέτα Bejart διαθέτουν ελεύθερα για online παρακολούθηση την παράσταση «Kyôdaï» του Gil Roman, η οποία είναι εμπνευσμένη από το διήγημα του Jorge Luis Borges, «The Intruder», μετεξελίσσεται πάνω στη σκηνή σε ένα ιαπωνικό παραμύθι.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Dutch National Ballet

Δείτε σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Ολλανδό χορευτή μπαλέτου και χορογράφο Hans van Manen. Το δέυτερο αυτό μέρος περιλαμβάνει δύο χορογραφίες του: Τα «Sarcasmen» και «Two Gold Variations» και το ντοκιμαντέρ «Creating Without Words».
Δείτε το εδώ. 

Όπερα του Παρισιού

Η Όπερα του Παρισιού προβάλει την όπερα «Δον Πασκουάλε», ένα εύθυμο τρίπρακτο μελόδραμα ανώνυμου ποιητή σε μουσική σύνθεση του Γκαετάνο Ντονιτσέττι και μουσική διεύθυνση του Evelino Pidò. Θα είναι διαθέσιμο έως τις 17/5.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι ένα μιούζικαλ από τον Andrew Lloyd Webber!

Για λίγες ώρες ακόμα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν στο YouTube, το εμβληματικό μιούζικαλ «Cats» από τον Andrew Lloyd Webber.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b