MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Condé Nast Traveller: Τα 10 πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

H δημοσιογράφος και συγγραφέας Marianne Julia Strauss γράφει για τα πιο όμορφα και επιτυχημένα βιβλιοπωλεία στον κόσμο, στο Condé Nast Traveller.

Monopoli Team

Τα βιβλιοπωλεία είναι μέρη επικοινωνίας, περιέργειας και μοντερνισμού, αλλά δεν χάνουν ποτέ την επαφή τους με το παρελθόν. Με αυτή τη φράση ξεκινάει το άρθρο της Marianne Julia Strauss στο Condé Nast Traveller. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Do You Read Me?», μεταφέρει ένα απόσπασμα του βιβλίου της στο διάσημο βρετανικό περιοδικό, μιλώντας για τα 10 πιο όμορφα και εμπνευσμένα βιβλιοπωλεία του κόσμου, που θα σε κάνουν να κλείσεις αμέσως το επόμενό σου ταξίδι για να τα επισκεφτείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCondé Nast Traveller: Πώς είναι η ζωή σε καραντίνα σε ένα χωριό της Κρήτης;12.09.2018

«Cook & Book», Βρυξέλλες, Βέλγιο

Πρόκειται για ένα βιβλιοπωλείο που λειτουργεί σαν εστιατόριο και διαθέτει 9 θεματικά τμήματα, με ασυνήθιστη διακόσμηση, πολύχρωμα έπιπλα και βιβλία. Σε αυτό θα βρεις ένα παιδικό τμήμα με ένα μοντέλο σιδηρόδρομου, καθώς και ένα Ιταλικό τμήμα με ένα ανακαινισμένο αυτοκίνητο Fiat.

«Carturesti Carusel», Βουκουρέστι, Ρουμανία

Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο παλάτι στη πρωτεύουσα της Ρουμανίας που είχε χτιστεί το 1903 και ανακαινίσθηκε για να μετατραπεί σε ένα πανέμορφο, πολυόροφο βιβλιοπωλείο.

«Boekhandel Dominicanen», Μάαστριχ, Ολλανδία

Πρόκειται για βιβλιοπωλείο φτιαγμένο μέσα σε μια γοτθική εκκλησία της Ολλανδίας, που είναι χτισμένη πριν από 700 χρόνια!

«Desperate Literature», Μαδρίτη, Ισπανία

Χιλιάδες λογοτεχνικά βιβλία βρίσκονται σε αυτό το μικρό βιβλιοπωλείο μεταχειρισμένων βιβλίων στην Ισπανία. Οι ιδιοκτήτες του είναι οι ίδιοι που έχουν και το βιβλιοπωλείο Atlantis στην Οία της Σαντορίνης!

«Bart’s Books», Όουχαϊ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Καθιερωμένο από το 1964 στην μικρή αυτή πόλη στην Καλιφόρνια, το βιβλιοπωλείο είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και μπορείς να αγοράσεις βιβλία από τα εξωτερικά ράφια – χωρίς να μπεις μέσα δηλαδή – απλά βάζοντας τα χρήματα σε ένα ειδικό κουτί!

«Livraria da Vila», Σάο Πάολο, Βραζιλία

Βιβλιοπωλείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, που έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων που διαθέτει.

«Libreria Acqua Alta», Βενετία, Ιταλία

Αποτελεί ένα από πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της Βενετίας, με εκατοντάδες βιβλία να βρίσκονται μέσα σε..μπανιέρες! Αυτό το βιβλιοπωλείο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κανάλι και διαθέτει δική του γόνδολα μέσα στον χώρο του.

«Pro qm», Βερολίνο, Γερμανία

Μοντέρνας σχεδίασης βιβλιοπωλείο, με τα βιβλία, τα περιοδικά και τα πολιτικά δοκίμια, να βρίσκονται παντού, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, καλύπτοντας θεματικές από φιλοσοφία μέχρι σχέδιο.

«Shakespeare & Company», Παρίσι, Γαλλία

Το βιβλιοπωλείο του Άγγλου George Whitman βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι και από το 1951, όπου άνοιξε πρώτη φορά, έχει γίνει στέκι για την λογοτεχνική κοινότητα της πόλης, με επισκέπτες συγγραφείς, όπως ο Allen Ginsberg και ο Lawrence Durrell.

«Cafebrería El Péndulo», Πόλη του Μεξικό, Μεξικό

Η καφετέρια-βιβλιοπωλείο «El Péndulo», διαθέτει επτά ακόμη καταστήματα στη Πόλη του Μεξικό και είναι γνωστή για τα πανύψηλα δέντρα που διαπερνούν τους ορόφους της και φτάνουν ως την κορυφή, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες της.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b