MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
KEEP CALM

Keep Calm#11: Οι πιο εναλλακτικές «μάσκες» για προστασία από τον κορονοϊό!

Ο καλλιτέχνης Max Siedentopf, δημιούργησε μια σειρά προκλητικών εικόνων, όπου αντικείμενα της καθημερινότητας, χρησιμοποιούνται ως μάσκες!

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Ο Γερμανός καλλιτέχνης και σχεδιαστής Max Siedentopf, δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών, με ανθρώπους να φοράνε τις πιο πρωτότυπες μάσκες. Λόγω κορονοϊού, οι μάσκες προστασίας είναι το πιο χρήσιμο «αξεσουάρ» της εποχής, με τεράστια ζήτηση παγκοσμίως. Έτσι, ο καλλιτέχνης προτείνει τη χρήση εναλλακτικών μασκών, φτιαγμένες από πρωτότυπα υλικά της καθημερινότητας, όπως εσώρουχα, λαχανικά και σακούλες!

Το project του Siedentopf ονομάζεται «How-To Survive A Deadly Global Virus» και αποτελείται από 12 φωτογραφικά πορτραίτα με διαφορετικές μάσκες. Ο Siedentopf εμπνεύστηκε να δημιουργήσει τη σειρά αφού είδε εικόνες ανθρώπων που φορούσαν χειροποίητες μάσκες να γίνονται viral στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάσκες με διάσημη υπογραφή: Το hot αξεσουάρ της σεζόν12.09.2018

Αντιδράσεις και απολογία καλλιτέχνη

Ο Siedentopf αργότερα απολογήθηκε για τις εικόνες, που προσέβαλαν και εκνεύρισαν κάποιους ανθρώπους, υποστηρίζοντας πως η δουλειά του στοχεύει στο να βγάλει τους ανθρώπους έξω από την ζώνη ασφαλείας τους. «Ζητώ συγγνώμη σε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι από τη σειρά, δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου», δήλωσε ο καλλιτέχνης. «Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου έχει μια κριτική και συχνά ειρωνική ματιά προς το περιβάλλον μας», πρόσθεσε. «Είναι σημαντικό για μένα να βγάλω τους ανθρώπους από τη ζώνη άνεσης τους και να βλέπω τα πράγματα από διαφορετική οπτική, τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά. Αλλά, τελικά, εναπόκειται σε αυτούς να ερμηνεύσουν τη δουλειά μου όπως θέλουν».

Ιδού τα πορτραίτα του:

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b