MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Πέμπτης: 16 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 16 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου!

Μη χάσετε σήμερα: «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προβάλει σήμερα στις 20:00 την όπερα «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς», σε μουσική σύνθεση και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή. Ένα συναρπαστικό μουσικό παραμύθι με υπέροχες μελωδίες, πολύχρωμα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και χιούμορ για παιδιά και νέους. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 30 ώρες στο www.nationalopera.gr και στο κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube, με παράλληλη μετάδοση στη σελίδα Facebook της ΕΛΣ.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube. Δείτε σήμερα δύο παραστάσεις, «Το κορίτσι του λύκου», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κριστιάν Μπομπέν «La folle allure», από την ομάδα Terre de Semis σε σκηνοθεσία-ερμηνεία της Ειρήνης Φαναριώτη και την παράσταση «Ο Κύριος του Τζακ», βασισμένη στο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα, σε σκηνοθεσία της Ειρήνη Φαναριώτη και της ομάδας Terre de Semis. Παίζουν: Άρης Λάσκος, Ειρήνη Μπούνταλη, Ειρήνη Φαναριώτη.
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

«Το κορίτσι του λύκου»

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το ΚΘΒΕ προβάλει σήμερα στις 21:00, την παράσταση «Η μεγάλη πλατεία» του Νίκου Μπακόλα, σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Θεία Κωμωδία», «Ηχώ και Νάρκισσος» και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης12.09.2018

Ιδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση μάς ταξιδεύει σε έναν άλλο υποβλητικό και συμβολικό τόπο, το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, προβάλλοντας τις διαπολιτισμικές «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με τη μοναδική ματιά του Θεόδωρου Τερζόπουλου (η παράσταση θα παραμείνει στο κανάλι έως τις 6 Μαΐου).
Δείτε την εδώ.

Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε ξανά μια σπάνια συνεργασία: την μουσική παράσταση «Συγκατοίκηση» του Κωνσταντίνου Βήτα με το ARTéfacts ensemble το 2013, όταν η σύγχρονη μουσική και η pop-electronica «συγκατοίκησαν» στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Δείτε την εδώ.

«Fighting World»

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα ένα ιδιότυπο road-movie για τον καιρό της καραντίνας με τίτλο «Fighting World» από το βραβευμένο με Obie θεατρικό ντουέτο 600 HIGHWAYMEN.
Δείτε το έργο εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Chansons déconseillées» (Ακατάλληλα τραγούδια), σε σκηνοθεσία του Philippe Meyer και μουσική διεύθυνση του Pascal Sangla.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Zerbombt (Blasted)» της της Σάρα Κέιν, σε μετάφραση του Nils Tabert και σκηνοθεσία του Thomas Ostermeier. Η παράσταση δεν διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Φρανκενστάιν»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλει για πρώτη φορά την επιτυχημένη παράσταση του Οσκαρικού σκηνοθέτη Danny Boyle, «Φρανκενστάιν» με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζόνι Λι Μίλερ. Σήμερα στις 21:00, θα ανέβει στο επίσημο κανάλι του θεάτρου στο YouTube η πρώτη εκδοχή, ενώ η δεύτερη θα ανέβει αύριο. Και οι δύο εκδοχές θα είναι διαθέσιμες για μια εβδομάδα από την δημοσίευση τους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Roberto Devereux» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, σε μουσική διεύθυνση του Maurizio Benini. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού

Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει σήμερα την «Κάρμεν», την θρυλική όπερα του του Ζωρζ Μπιζέ. Μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris και θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι τις 3/5.

«Οι Τρώες»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα «Οι Τρώες» του Εκτόρ Μπερλιόζ, σε μουσική διεύθυνση του Alain Altinoglu.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Globe Theatre

Το ιστορικό Globe Theatre προβάλει το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Dominic Dromgoole. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 3/5.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Swan Song»

Μπαλέτα Béjart

Τα διάσημα μπαλέτα Bejart ανανέωσαν το δωρεάν διαθέσιμο ψηφιακό τους υλικό, οπότε σήμερα μπορείτε να δείτε δύο νέες παραστάσεις, το «Swan Song» του Giorgio Madia και το «Eclats» του Julio Arozarena, που θα είναι διαθέσιμες έως την Κυριακή 3/5.
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b