MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι πέντε σειρές που βλέπουν όλοι την περίοδο της καραντίνας

Δείτε ποιες είναι οι πέντε πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών την περίοδο του #Μένουμε_Σπίτι.

Casa de Papel
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόμασταν ολόκληρους μήνες για να απολαύσουμε ολόκληρους κύκλους σειρών, αλλά η εποχή ευνοεί το binge watching.

Βρήκαμε ποιες είναι οι 5 δημοφιλέστερες (δραματικές) σειρές που βλέπουν σχεδόν όλοι στο Netflix τώρα. Όλες είναι υπέροχες και σας τις προτείνουμε! Καλό κάψιμο!

Casa de Papel/ Money Heist/ Η Μεγάλη Ληστεία

Στην κορυφή ποια άλλη φυσικά, πλην του περιβόητου «Casa de Papel»; H διάσημη ισπανική σειρά έφτασε στον 4ο κύκλο της. Κι όμως, στην αρχή ήταν ένα πραγματικό ναυάγιο (τα νούμερα τηλεθέασης στην Ισπανία έπεφταν από επεισόδιο σε επεισόδιο στον πρώτο κύκλο) που σώθηκε μόνο από την απόφαση του Netflix να αγοράσει τα δικαιώματα της. Οι προβολές στις υπόλοιπες χώρες μέσω της τηλεοπτικής streaming πλατφόρμας δημιούργησαν το φαινόμενο που όλοι αναγνωρίζουν σήμερα και έδωσαν το πράσινο φως για να γυριστούν άλλες 3 συνέχειες ενώ ετοιμάζονται ήδη ακόμη δύο.

Ποιο ήταν όμως το κλειδί για να μετατραπεί μια αστυνομική σειρά με πρωταγωνιστές ληστές που φέρουν ονόματα πόλεων (Τόκιο, Ναϊρόμπι, Ρίο, Ελσίνκι, Μόσχα, Βερολίνο κ.α.), είναι ντυμένοι στα κόκκινα και φορούν μια μάσκα Νταλί σε σύμβολο της ποπ κουλτούρας που απλώθηκε μαζικά σε όλο τον πλανήτη και επηρέασε εκατομμύρια θεατών;

Η απάντηση βρίσκεται στον αντιεξουσιαστικό και αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα που αναπτύχθηκε ιδίως μετά το κομβικό επεισόδιο με το «Bella Ciao», το τραγούδι των κομμουνιστών Ιταλών παρτιζάνων κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Χάρη στη σκηνή που ο Προφεσόρ και ο Βερολίνο μοιράζονται για πρώτη φορά μαζί μας το μυστικό που ενέπνευσε το παράτολμο αλλά και ιδιοφυώς σχεδιασμένο σχέδιο της ληστείας του Νομισματοκοπείου της Ισπανίας – και αργότερα των 50 περίπου τόνων χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα – η σειρά ανοίγει φτερά σε άλλες κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις και επιτυγχάνει την πολυπόθητη ταύτιση του θεατή.

Τέλος γίνεται σύμβολο αντίστασης σε ένα καθεστώς διαρκούς αστυνόμευσης και περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων (τα βασανιστήρια στον Ρίο) που όμως φαίνεται από την μετριότητα του νέου κύκλου – επαναλήψεις, υπερβολική και αχρείαστη δράση όπως στο κρυφτούλι με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τράπεζας, η αγωνία για το μέλλον της Ναϊρόμπι που τραβάει σε μάκρος-  ότι φτάνει μάλλον στα όρια του.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b