MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι πέντε σειρές που βλέπουν όλοι την περίοδο της καραντίνας

Δείτε ποιες είναι οι πέντε πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών την περίοδο του #Μένουμε_Σπίτι.

Casa de Papel
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Unorthodox

Η ιστορία της νεαρής Έστι, που αποδρά από τον καταπιεστικό κόσμο των χασιδιστών Εβραίων στο Μπρούκλιν για να δοκιμάσει την γεύση της ελευθερίας στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα το Βερολίνο από όπου προέρχεται η οικογένεια της μητέρας της.

Η σειρά του Netflix βασίζεται σε ένα best seller της Ντέμπορα Φέλντμαν που κατέγραψε στις σελίδες τα αυθεντικά απομνημονεύματα της από το Γουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν όπου ζουν οι φανατικοί υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι με έθιμα αλλοτινών εποχών που έχουν ως θύμα της γυναίκα μοναδικός ρόλος της οποίας είναι η τεκνοποίηση.

Η ιστορία της Έστι είναι η ιστορία μιας απελπισμένης γυναίκας που παντρεύτηκε από προξενιό έναν άντρα που γνώρισε μόλις 15 λεπτά, δέχτηκε αμέτρητες ταπεινώσεις και πιέσεις, πριν πάρει την απόφαση να το σκάσει μετά από ένα χρόνο γάμου. Οι αυστηροί κανόνες των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων και το αλά Μαφία κυνηγητό της ηρωίδας από τον άντρα της και κυρίως τον αδίστακτο ξάδελφο του (ένα «μπουμπούκι» που ζει και αναπνέει σύμφωνα με τη δική του ερμηνεία του Ταλμούδ) δημιουργούν ένα πλαίσιο τεράστιου ενδιαφέροντος.

Το δράμα της Έστι ενισχύεται από τα λυρικά ιντερλούδια, τα ιστορικά μαθήματα (από το Ολοκαύτωμα μέχρι τη μελέτη μιας ερμητικά κλειστής κοινότητας που δημιουργήθηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως απάντηση στους μηχανισμούς εκείνους που θα τους απειλούσαν εν νέου με αφανισμό) και φυσικά την ανεπανάληπτη ερμηνεία της άγνωστης ισραηλινής ηθοποιού Σίρα Χάας.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b