MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι πέντε σειρές που βλέπουν όλοι την περίοδο της καραντίνας

Δείτε ποιες είναι οι πέντε πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών την περίοδο του #Μένουμε_Σπίτι.

Casa de Papel
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Φρόιντ/ Freud

Η σειρά του Netflix δεν είναι η τυπική βιογραφία αφού χρησιμοποιεί το πρόσωπο του πατέρα της ψυχανάλυσης, Ζίγκμουντ Φρόιντ, πολύ πριν αυτός γίνει γνωστός, για να μας οδηγήσει σε μια σκοτεινή υπόθεση φριχτών φόνων στη Βιέννη του 1880.

Για τα γυρίσματα πάντως επιλέχτηκε η Πράγα καθώς οι συντελεστές έκριναν ότι η πρωτεύουσα της Τσεχίας έχει διατηρήσει ατόφιο το χαρακτήρα της παλιάς μητρόπολης σε αντίθεση με την  Βιέννη που την βρήκαν περισσότερο μοντέρνα από ότι θα έπρεπε. Η ρεαλιστική ανάπλαση της εποχής, το ιστορικό και πολιτικό υπόβαθρο – ο ηγεμονικός ρόλος του Κάιζερ, οι κλυδωνισμοί στην ένωση της Αυστριακής Αυτοκρατορίας και του βασιλείου της Ουγγαρίας-, οι αρχικές επιρροές που θα οδηγήσουν τον Φρόιντ στην «Ερμηνεία των ονείρων» και φυσικά το αστυνομικό μυστήριο, καθιστούν την σειρά μια άκρως ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εμπειρία.

Για το ρόλο του νεαρού ψυχαναλυτή επιλέχτηκε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Φίνστερ που εστιάζει στις αδυναμίες του ήρωα του (εθισμός στην κοκαΐνη, ανασφαλής και μικροαπατεώνας επιχειρεί να γίνει αποδεκτός στους ιατρικούς κύκλους που τον θεωρούν γραφικό με πλάγιες μεθόδους) προκειμένου να μοιάζει πιο ανθρώπινος και αληθινός.

Ο Φρόιντ θα συνεργαστεί με ένα μέντιουμ, τη Σαλώμη που ειδικεύεται στον υπνωτισμό όπως και εκείνος (ο Φίνστερ επέλεξε να υπνωτιστεί κι ο ίδιος για να μπει στο πετσί του ρόλου του) προκειμένου να βρουν την άκρη στη συνωμοσία που τους περιβάλλει και συνδέει την αυστριακή αριστοκρατία με τον εβραϊσμό και τους τελετουργικούς φόνους με ένα μυστήριο που δέχεται μεταφυσικές ερμηνείες.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b