MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι πέντε σειρές που βλέπουν όλοι την περίοδο της καραντίνας

Δείτε ποιες είναι οι πέντε πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών την περίοδο του #Μένουμε_Σπίτι.

Casa de Papel
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Locked Up/ Vis A Vis

Στην εναρκτήρια σεκάνς η ηρωίδα ειδοποιεί τηλεφωνικώς τους γονείς της ότι πάει κρουαζιέρα στη Σαρδηνία και την Κέρκυρα που θα διαρκέσει μερικές βδομάδες. Ακολουθεί η εισαγωγή της στη φυλακή όπου σκοπεύει να βγει μετά από λίγο καιρό «όταν λάμψει η αλήθεια».

Μια ακόμη ισπανική σειρά που μοιάζει να ξέρει καλά το μυστικό της επιτυχίας τύπου «Casa de Papel» αν και ρίχνει μια έμμεση μπηχτή στο σαφώς πιο διάσημο ξαδελφάκι του καθώς σε κάποια σκηνή γίνεται λόγος για «αφελείς τηλεοπτικές σειρές που περιγράφουν πετυχημένες ληστείες τραπεζών».

Η ιστορία της Μακαρένα Φερέιρο που καταδικάζεται σε 7 χρόνια κάθειρξης λόγω κλοπής, απάτης, απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων και ξεπλύματος χρήματος, έχει πολύ ζουμί. Πρώτα από όλα είναι μια ιστορία προδοσίας και έρωτα τις συνέπειες της οποίας πληρώνει η αφελής ξανθιά. Στο βασικό κομμάτι της όμως αφορά στον αγώνα επιβίωσης από τον οποίο καλείται να βγει νικήτρια η ηρωίδα.

Το σκηνικό της φυλακής είναι αρκούντως τρομαχτικό και απειλητικό και κάνει σκόνη πολλά από τα αρσενικά φιλμ φυλακής που γνωρίζουμε, χάρη στην πρωτοτυπία κάποιων κρίσιμων σκηνών (ο πρώτος φόνος μάρτυρας του οποίου γίνεται η ηρωίδα ή οι πικάντικες εξομολογήσεις των κρατουμένων). «Το πιο επικίνδυνο πράγμα στη φυλακή είναι να ζητάς χάρες» μαθαίνει η Μακαρένα (η ηθοποιός Μάγκι Κιβάντος στο ρόλο) που δεν έχει συνηθίσει να ακούει προσεκτικά τους άλλους.

Δυνατός ρυθμός, στρωτή αφήγηση, χαρακτήρες που αναδύουν εύκολα το άρωμα της φυλακής αλλά το «Locked up» που βρίσκεται ήδη στην 4η σεζόν του αξίζει κυρίως επειδή μοιάζει να αλληλοσυμπληρώνεται ιδανικά με το Casa de Papel.

Μάλιστα σε τρεις βασικούς ρόλους συναντάμε τρεις σταρ της πιο διάσημης σειράς: η Ναϊρόμπι της Άλμπα Φλόρες, η ινσπεκτόρα Αλίθια Σιέρα της Νάγια Νίμρι, η Τζούλια ή Μανίλα της Μπελέν Κουέστα μοιάζουν να βρίσκονται στο σωστό μέρος την κατάλληλη ώρα, αφού το «Locked Up» τα έχει όλα: ανατροπές, μαύρο χιούμορ, ψυχολογική και σωματική βία, εξυπνάδα και ισχυρές γυναικείες κόντρες.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b