MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
29
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Συρανό ντε Μπερζεράκ του Γιάννη Κακλέα: Online μόνο για δύο προβολές

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το έργο του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά, για δύο δωρεάν προβολές, χάρη στον πρωταγωνιστή της παράστασης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Συρανό ντε Μπερζεράκ
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο δημοφιλής ηθοποιός και πρωταγωνιστής του «Συρανό ντε Μπερζεράκ», Βασίλης Χαραλομπόπουλος, προσφέρει την παράσταση δωρεάν, μόνο για δύο προβολές.

Το κοινό θα μπορέσει να την παρακολουθήσει, από το επίσημο κανάλι του ηθοποιού στο ΥouTube, την Κυριακή του Πάσχα στις 18:00 & στις 21:00.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία & δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Κακλέα, θα είναι διαθέσιμη σε όλους, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, στο Ηρώδειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο του Νέου Κόσμου: περισσότερες από 30 παραστάσεις διαθέσιμες online12.09.2018

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ.

Ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό θέαμα με 40 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μεταφέροντας μας από τις αίθουσες θεάτρου και τις μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών.

Συρανό ντε Μπερζεράκ

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου:

“Κύριε Χαραλαμπόπουλε σας ευχαριστώ πολύ για τις εξαιρετικές παραστάσεις! μου κρατούν συντροφιά τις δύσκολες ώρες… είμαι σε αναπηρικό αμαξίδιο οπότε σας παρακαλώ πολύ ανεβάστε τον «Συρανό» που εξυμνεί την διαφορετικότητα που τόσο φοβούνται οι αρτιμελείς…”

Αυτό το μήνυμα είναι η αιτία που δημοσιοποιώ για 2 προβολές αυτή την παράσταση κι αυτό το έργο που έχει χαραχτεί στις καρδιές όλων όσων την παρακολούθησαν ζωντανά στο θέατρο! Τον εμβληματικό ρόλο του Συρανό έχουν υποδυθεί στο παρελθόν και με μεγάλη επιτυχία μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ελληνικού θεάτρου όπως ο Γιώργος Κιμούλης… Την υπέροχη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου την ακούσαμε για πρώτη φορά από τα χείλη του υπέροχου Μηνά Χατζησάββα στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κι από τον μοναδικό Νίκο Καραθάνο στο Εθνικό θέατρο… Νιώθω ευγνώμων που έζησα αυτό το όνειρο … Αρχοντούλα , Γιάννη, Μανόλη, Ευανθία, Εύα, Ελευθερία, , Σμαράγδα, Τάνια, Δήμητρα κι Όλοι μα Όλοι που το ζήσαμε μαζί… Σας ευχαριστώ από καρδιάς !!!

ΥΓ. Λόγω έλλειψης υλικού θα παρακολουθήσετε την τελευταία παράσταση στο Ηρώδειο το Σεπτέμβρη του 2016.. Δεν μόνταρα τίποτε αλλά είναι από μια κάμερα που είχα τοποθετήσει για αρχειακό σκοπό . Το θετικό είναι πως εικόνα και ήχος είναι σχεδόν εξαιρετικοί … το αρνητικό ότι σε κάποιες στιγμές βγαίνουμε από το πλάνο αλλά πιστέψτε με και που χανόμαστε εμείς … η ιστορία παραμένει εκεί δυνατή για να μαγεύει…. εις τους αιώνες…

ΥΓ2 . Αυτό το Πάσχα θέλουμε δε θέλουμε θα είναι μοναδικό για όλους …. Μπορεί να είναι λοιπόν και ιδιαίτερα όμορφο… Καμία απόσταση δεν μπορεί να εξαλείψει την αγάπη που μπορούμε να δώσουμε και να πάρουμε από τους άλλους !!!
Μπορεί να μη φάγαμε αρνί σουβλιστό αλλά … τον φάγαμε τον γαίδαρο… Υπομονή…

Χρόνια καλά, λοιπόν, σε όλους!!!»

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Μετάφραση: Λουϊζα Μητσάκου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Τρομπούκη
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης

Βιολί παίζει η Βασιλική Μαζαράκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ρόσμερσχολμ: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Η “Μαδαγασκάρη” γίνεται μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Akyla – Όσα ξέρουμε για την παράσταση
Εκδηλώσεις
65+: Το Εθνικό Θέατρο στήνει μια ολοήμερη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Θεατρικά Νέα
Λίγο ακόμα «Το πάρτυ της ζωής μου»: Μία τελευταία ευκαιρία να δεις την παράσταση με την Ελένη Ράντου
Θεατρικά Νέα
Έγκλημα στο Νείλο: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εγκαινιάζει το νέο Άθενς Μπρόντγουαιη με Αγκάθα Κρίστι
Θεατρικά Νέα
Dogville: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Άρη Μπινιάρη
Θεατρικά Νέα
Ο Ημιυπαίθριος: Η κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Coronet και καλεί σε ακρόαση για δύο ρόλους
Θεατρικά Νέα
Φθινόπωρο στο Θέατρο Τέχνης: Οι παραστάσεις που ανοίγουν τη σεζόν 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Όπερα, θέατρο, συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις: Όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-2027 στο Θέατρο Ολύμπια