MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο οδού Κεφαλληνίας: Δείτε έξι εμβληματικές παραστάσεις online

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας δίνει τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό, να παρακολουθήσει σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, έξι παραστάσεις – σταθμούς της μακρόχρονης διαδρομής του.

Oι δούλες, του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή
Monopoli Team

Στην τόσο δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε όλοι, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, ένα από τα πλέον ιστορικά θέατρα ρεπερτορίου της πρωτεύουσας, με μία διαδρομή που μετρά σχεδόν 35 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, δίνει τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό, να παρακολουθήσει έξι παραστάσεις – σταθμούς από το διεθνές δραματολόγιο και από την ελληνική λογοτεχνία.

Οι παραστάσεις είναι σε σκηνοθεσίες των Λευτέρη Βογιατζή, Στάθη Λιβαθινού, Μίνου Βολανάκη, Δημήτρη Καραντζά και Νίκου Μαστοράκη.

#ΜένουμεΣπίτι και βλέπουμε θέατρο…online

Επισκεφθείτε το www.theatroodoukefallinias.gr και παρακολουθήστε:

Oι δούλες, του Ζαν Ζενέ

Πρόκειται για την συνεργασία του σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή με τις Ρένη Πιττακή, Μπέττυ Αρβανίτη και Μάγια Λυμπεροπούλου, το 2005. Το έργο του Ζαν Ζενέ είναι βασισμένο σε ένα πραγματικό γεγονός, τη δολοφονία, το 1933 στη Γαλλία, μιας μεγαλοαστής και της κόρης της, από τις δύο ορφανές αδελφές υπηρέτριές της.
Πότε: Σάββατο 4 Απριλίου, από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης.

Η Φόνισσα, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Τον Οκτώβριο του 2012 ανέβηκε στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, η παράσταση «Η Φόνισσα» βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και με την Μπέττυ Αρβανίτη να ενσαρκώνει τον πιο αινιγματικό αλλά και εμβληματικό ψυχικό χαρακτήρα των ελληνικών γραμμάτων: την Φραγκογιαννού. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Λίλλυ Μελεμέ, Λουκία Μιχαλοπούλου, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Χάρης Χαραλάμπους.
Πότε: Κυριακή 5 Απριλίου, από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης.

H κυρία από τη θάλασσα, του Χένρικ Ιψεν

Τις θεατρικές περιόδους 1994 – 1995 & 1995 – 1996, παρουσιάστηκε το αριστουργηματικό έργο του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη. Η Ελίντα, παγιδευμένη σε ένα γάμο χωρίς έρωτα με τον γιατρό Βάνγκελ, έλκεται ακατανίκητα από την θάλασσα. Η εμφάνιση ενός μυστηριώδους ξένου με τον οποίο τη δένει ένα τρομερό μυστικό την φέρνει αντιμέτωπη με το παρελθόν της και τον πόθο της για την ελευθερία και το άγνωστο…Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Χρύσα Σπηλιώτη, Διονύσης Μανουσάκης, Γιάννης Βόγλης κ.α
Πότε: Δευτέρα 6 Απριλίου, από τις 11.00πμ έως τις 11.00 της επομένης.

Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας, του Φρήντριχ Ντύρενματχ

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2008 σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Στο έργο ένας δισεκατομμυριούχος επιστρέφει στη χρεοκοπημένη γεννέτειρά της και θέτει στους κατοίκους ένα φοβερό δίλημμα σε μια ενδιαφέρουσα παράσταση της γκροτέσκας αλληγορίας του 1956…Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Γιάννης Φέρτης, Κώστας Γαλανάκης, Νίκος Αλεξίου, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης.
Πότε: Τρίτη 7 Απριλίου, από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης.

O Γυάλινος κόσμος, του Τενεσί Ουίλιαμς

Η Μπέττυ Αρβανίτη στην πρώτη της συνάντηση επί σκηνής με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζουν τον Γυάλινο Κόσμο του Τενεσί Ουίλιαμς. Ένα έργο το οποίο γράφτηκε το 1944 και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός συγγραφέας σε πολλά από τα έργα του ενσωματώνει στοιχεία της δικής του προσωπικής ζωής κι εκείνης των παιδικών του χρόνων με την οικογένειά του. Ο Γυάλινος Κόσμος θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό του. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Χάρης Φραγκούλης, Eλίνα Ρίζου, Εκτορας Λιάτσος
Πότε: Τετάρτη 8 Απριλίου, από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης.

Πριν την αποχώρηση, του Τόμας Μπέρνχαρντ

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη επιτυχημένη και βραβευμένη παρουσίασή του στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, το «Πριν την αποχώρηση» έκανε ξανά πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά και σκηνοθεσία αυτή τη φορά του Νίκου Μαστοράκη. Στο έργο, ο Μπέρνχαρντ δίνει πολιτικές διαστάσεις σ΄ ένα ψυχολογικό οικογενειακό δράμα. Το έργο είναι μία πολιτική σάτιρα που αποκαλύπτει την «αρρώστια» του δυτικού πολιτισμού με γκροτέσκα διάθεση, είναι μία κωμωδία της γερμανικής ψυχής…Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Περικλής Μουστάκης, Σμαράγδα Σμυρναίου
Πότε: Πέμπτη 9 Απριλίου, από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης.
(οι παραστάσεις διεκόπησαν λόγω της πανδημίας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες θεατρικές παραστάσεις μπορείτε να δείτε online12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b